Rozšírené hľadanie
Streda 25. September 2024 |
meniny má Vladislav
ČR: Hradozámocká noc 2019

31.08.2019 01:31 Hradozámocká noc je každoročná akcia hradov a zámkov, ktorá sa uskutoční zo soboty 31. augusta na nedeľu 1. septembra. K pamiatkam s netradičným programom sa pridali aj kostoly, kláštory, vily a paláce.

Kostarika – San José a návšteva Café Britt

31.08.2019 01:31 Z divokého Tortuguera sa presúvame do centrálnej časti Kostariky, kde plánujeme stráviť posledných pár dní našej cesty. Cieľom je hlavné mesto San José, odkiaľ chceme uskutočniť niekoľko výletov do okolia. Ubytovávame sa v skvelom Backpackers Costa Rica, čo je hostel s úžasným zázemím vrátane bazénu, baru, kuchynky či reštaurácie. Ponúkajú tu aj výmenu peňazí za veľmi príjemný kurz a mnoho fakultatívnych výletov.

Škótsko – krajina, ktorú budete preklínať, ale navždy milovať

30.08.2019 00:39 V Škótsku nájdete krásne pláže, nekonečné vresoviská, romantické údolia, priezračne čisté jazerá aj zasnežené vrcholky hôr. Fascinujúca je aj škótska kultúra, ktorá sa čiastočne hlási ku keltskej histórii. Keď zrovna neprší, tak aspoň poriadne fúka, ale to sem jednoducho patrí. Je to drsná krajina, ale nemôžem si pomôcť, je nádherná.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: grapes

USA, Texas: Fort Worth – lietadlá a umenie

30.08.2019 00:39 Už v minulom článku sme sa venovali múzeám v populárnej štvrti Sundance Square a dnes budeme pokračovať.

Dolné Rakúsko: Veľká slávnosť koní na zámku Schloss Hof 2019

30.08.2019 00:39 V sobotu 31. augusta a v nedeľu 1. septembra si v zámockom areáli Schloss Hof, len niekoľko desiatok kilometrov od Bratislavy, prídu na svoje všetci milovníci koní, jazdeckého umenia a zábavy.

Hradec Králové: Český medzinárodný letecký festival

29.08.2019 00:00 V poradí už 26. ročník najväčšej leteckej show CIAF a súťaže o najlepšie vojenské bojové letúny v Českej republike sa koná od 31. augusta do 1. septembra na kráľovéhradeckom letisku.

ČR, Dvůr Králové nad Labem: zoo – safari park

29.08.2019 00:00 V safari parkuDvůr Králové nad Labem uvidíte zvieratá nielen v pavilónoch a výbehoch, ale tiež na voľných pláňach. Spojenie klasickej zoo so safari parkom, ktorý je zameraný na africké zvieratá, napĺňa víziu zakladateľa Josefa Vágnera. V rozľahlom areáli plnom zvierat a zelene sa nachádza mnoho pokojných zón, detských atrakcií, reštaurácií a tematických obchodov. Na safari sa môžete vydať aj vlastným autom, levy ale uvidíte len zo safari vozu. Text a foto: Monika Babická

Chorvátsko – Zadar a najkrajší západ slnka na svete

29.08.2019 00:00 Zadar a sever Dalmácie sú ideálnymi miestami na trávenie letných prázdnin. Ponúkajú všetko, čo má skvelá dovolenka mať. Preto niet divu, že do Zadaru a jeho okolia každoročne prichádzajú turisti z celého sveta. Nájdete tu jedinečné historické a kultúrne pamiatky, nádherné ostrovy, prekrásne pláže, zátoky a zálivy Jadranského mora, štyri národné parky v okolí, dobré dopravné spojenie, vynikajúcu tradičnú stredomorskú kuchyňu či domáce víno. A to sú len niektoré z mnohých dôvodov, prečo sa do týchto končín oplatí ísť pozrieť!

Nemecko: Bastei – ikonický skalný most nad kaňonom Labe

29.08.2019 00:00 Neďaleko českých hraníc smerom na Drážďany nájdete jednu z najikonickejších skalných scenérií v Európe. Môžete sa tešiť na unikátny most, zrúcaninu stredovekého hradu aj božské výhľady na kaňon Labe. V okolí skalnej veže Bastei ich nájdete ešte niekoľko, dokonca môžete navštíviť aj skalné divadlo a previesť sa na loďke po jazere. Počas víkendov a sviatkov sa tade valia davy ľudí, preto odporúčame radšej si vziať voľno v práci a vyraziť sem vo všedný deň.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Ketsa

SR: Malkia park – kráľovské útočisko zvierat

28.08.2019 00:30 Pred pár rokmi otvoril svoje brány Malkia park v Orechovej Potôni , ktorý vytvoril útočisko pre zvieratá žijúce dovtedy v zajatí, v nevhodných podmienkach súkromných chovov či v cirkusoch. Cieľom bolo ukázať verejnosti ohrozenosť zvieracích druhov, zvýšiť povedomie o ochrane prírody a dať ľudom motiváciu k rešpektu a láske k zvieratám. S odstupom času sa tento cieľ pomaly napĺňa. V súčasnosti môžu návštevníci parku obdivovať mačkovité šelmy, opice, kopytníky a ďalšie zvieratá v unikátnom prostredí, kde sa o ne kráľovsky starajú. Zo zvierat priam srší radosť, o čom sa isto musíte presvedčiť sami. Inšpirujte sa nasledujúcimi fotografiami a vydajte sa podporiť tento úžasný projekt.   Text a foto: Oskár Mažgút

Slovinsko, Tiesňava Vintgar – slovinsky raj

28.08.2019 00:30 Naše slovinské dobrodružstvo plné poznávania pokračuje. Po tom, ako sme navštívili Kranjsku Goru obklopenú úchvatnými horskými scenériami sa presúvame k ďalšiemu prírodnému skvostu – k tiesňave Vintgar .

Smolenice: 90. výročie objavenia jaskyne Driny

28.08.2019 00:30 V sobotu 28. septembra 2019 sa uskutoční zaujímavé podujatie k príležitosti 90. výročia objavenia jaskyne Driny v Malých Karpatoch. Celodenný atraktívny program zažína o 10-tej hodine v Kultúrnom dome Smolenice.

Cheb: Valdštejnské slávnosti 2019

27.08.2019 00:02 Záver letných prázdnin patrí v Chebe Valdštejnským slávnostiam, pretože meno vojvodca Albrechta Valdštejna k Chebu neodmysliteľne patrí. Tento rok pripadnú oslavy na piatok 30. a sobotu 31. augusta. Čaká vás úžasná rekonštrukcia historických udalostí na námestí Kráľa Jiřího z Poděbrad s bohatým sprievodným programom. Vstup na záverečnú bitku, koncert a ohňostroj bude spoplatnený.

Škótsko: Loch Tay a vodopády Dochart – VIDEO

27.08.2019 00:02 Po nádhernom národnom parku Loch Lomond & The Trossachs som prešiel hlbokým údolím Glenogle do dedinky Killin. Na rieke Dochart, len kúsoček pred jej ústím do jazera Tay, ležia jedny z najznámejších škótskych vodopádov, takže by bola škoda, keby som sa pri nich nezastavil.

Pre tých čo zaujíma história, katastrofy, adrenalín aj objavovanie - Černobyľ

26.08.2019 14:37 Mesto duchov. Míľnik novodobej histórie. Černobyľ, kedysi pýcha sovietskeho zriadenia a čulé moderné mesto, dnes strašiak celého sveta.