Rozšírené hľadanie
Pondelok 23. September 2024 |
meniny má Zdenka
SR: Nová atrakcia i významné lesnícke miesto

31.08.2021 06:31 Už toto leto sa môžu návštevníci Bachledovej doliny tešiť na novú atrakciu v podobe Kráľovského lesa. Toto ekologické zábavno-edukačné detské ihrisko obklopené lesom na vrchu Spišskej Magury ponúkne nevšedné zážitky pre celú rodinu.

Brazília, Rio de Janeiro – divoký karneval a krásne pláže II.

31.08.2021 06:31 Mesto je rozdelené do niekoľko štvrtí, my v centre prechádzame tie najznámejšie a ľahko dostupné metrom či autobusom. Botofago a Flamengo boli prvými oblasťami v južnej zóne, ktoré boli obývané rezidentmi. Botofago bolo pomenované podľa jedného z prvých obyvateľov João Pereira de Souza Botafogo. Nachádza sa tu mnoho múzeí, divadiel a kín, ale tiež pestrý nočný život. Štvrť Flamengo je naproti tomu pokojnejšia s veľkými koloniálnymi a bytovými domami.

Dolné Rakúsko: Vychutnajte si pestré podujatia na zámku Schloss Hof

31.08.2021 06:31 Impozantný zámok Schloss Hof, postavený vo vizuálne príťažlivom barokovom štýle, návštevníkov uchváti nielen pôsobivou architektúrou a pôvabom prírodných prvkov, ale aj lákavou programovou ponukou pre malých i veľkých.

Borša: Znovuotvorenie kaštieľa Františka II. Rákociho

30.08.2021 02:45 V malebnej obci Borša v okrese Trebišov sa verejnosti sprístupnil kaštieľ historicky spojený s osobnosťou vodcu posledného protihabsburgského stavovského povstania Františka II. Rákociho.

SR, Košolná: neustále sa rozvíjajúca obec - VIDEO

30.08.2021 02:45 Obec Košolná sa rozprestiera na pravom brehu úrodnej nivy riečky Parná, približne 12 km severozápadne od okresného mesta Trnava. Katastrálne územie s rozlohou 959 hektárov na severe susedí s Bolerázom, na východe a juhu so Suchou nad Parnou a na západe s katastrom Dlhej a Dolných Orešian.

ČR: Zámok Hořovice – cesta za pokladom v zámockom parku

29.08.2021 08:15 Brána zámku Hořovice je od 1. júna zase otvorená. Navštíviť môžete 3 prehliadkové okruhy: Reprezentačné priestory, Súkromné apartmány a Hry a hračky malých aristokratov.

Kanada, Britská Kolumbia – Vernon I.

29.08.2021 08:15 Dnes zamierime cez hranicu USA do Kanady. Spoločne navštívime malé malebné mesto Vernon, ktoré je ako stvorené pre oddych. Sú tu napríklad krásne prírodné parky alebo sa tu môžete zviesť v dostavníku ako z Divokého západu na jednom z kedysi najväčších rančov v Britskej Kolumbii. Za zmienku tiež stojí miestna atrakcia v podobe vláčiku vytvoreného z debničiek od jabĺk. Čakajú tu na vás taktiež alpaky, ktoré sem boli dopravene z juhoamerických Ánd. A pokiaľ by ste chceli zažiť trochu adrenalínu, potom si isto prídete na svoje na miestnych toboganoch.

ČR: Autá na pražskom nábreží

28.08.2021 05:15 Aj tento rok pražské nábrežie hostí „horúce“ automobilové novinky na českom trhu.

Kostarika – San José a návšteva Café Britt

28.08.2021 05:15 Z divokého Tortuguera sa presúvame do centrálnej časti Kostariky, kde plánujeme stráviť posledných pár dní našej cesty. Cieľom je hlavné mesto San José, odkiaľ chceme uskutočniť niekoľko výletov do okolia. Ubytovávame sa v skvelom Backpackers Costa Rica, čo je hostel s úžasným zázemím vrátane bazénu, baru, kuchynky či reštaurácie. Ponúkajú tu aj výmenu peňazí za veľmi príjemný kurz a mnoho fakultatívnych výletov.

SR, Voderady – obec spätá s rodom Zichyovcov

27.08.2021 02:00 Približne 13 km južne od Trnavy sa pri potoku Gidra rozprestiera obec Voderady. Do povedomia sa dostala hlavne vďaka skrachovanému outletu, no návštevníkovi ponúka oveľa viac. Nájdete tu obrovský park, ktorý v minulosti patril k európskym unikátom, umelú aj Lurdskú jaskyňu, 12-metrový Obelisk, Kaštieľ zvelebovaný jedným z najvýznamnejších uhorských šľachtických rodov – Zichyovcov či zrúcaninu hradu alebo barokový Kostol sv. Ondreja.   Text a video: Pavol Jemala Hudba: Pixabay - Scandinavianz

Španielsko, Ibiza – cestujeme po ostrove I.

27.08.2021 02:00 Ibiza je ostrov plný možností. Či už človek túži po objavovaní historických pamiatok, alebo hľadá nedotknutú prírodu, malé či veľké pláže. My sa dnes na pár zaujímavých miest vydáme.

V Jasnej predstavili dlhoočakávanú novú lanovku, ďalšou novinkou je zjazdovka venovaná Petre Vlhovej

26.08.2021 17:00 V Jasnej začali s výstavbou dlhodobo pripravovanej lanovky, ktorá by mala odstrániť najkritickejší bod v doprave v severnej časti tohto najväčšieho lyžiarskeho strediska na Slovensku. Zároveň odštartovali novú tradíciu známu zo zahraničných stredísk – legendárna zjazdovka č.1 známa doteraz ako Pretekárska bude po novom niesť meno našej najúspešnejšej lyžiarky – Petry Vlhovej.

Vyfoťte sa pod katovou sekerou, na tanku, či s cisárovnou Sisi

26.08.2021 17:00 Severovýchod Slovenska je plný historických a prírodných pamiatok, ktoré si turisti radi fotografujú a miesta kde sa radi fotografujú. Paradoxne to často nie sú najväčšie skvosty architektúry, či miesta dejinných udalostí, ale tie, kde sa dajú zhotoviť divácky vďačné snímky. Niektoré z najobľúbenejších približuje Radomír Jančošek, riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu „ŠARIŠ“ – Bardejov.

SR, Banská Bystrica – srdce Slovenska

26.08.2021 08:15 Dnes sa vydáme prostredníctvom fotografií do mesta presláveného banskou minulosťou, ale aj Slovenským národným povstaním. Určite už tušíte, že navštívime Banskú Bystricu. Okrem histórie spätej s ťažbou nerastov, predovšetkým striebra a medi ponúka k videniu unikátny Pamätník SNP, atraktívne centrum vyhlásené za mestskú pamiatkovú rezerváciu, ako aj jediné Slovenské múzeum máp situované na predmestí tejto stredoslovenskej metropoly.   Text: Oskár Mažgút Foto: Matouš Vinš, Mgr. Anna Nociarová, archív vydavateľstva CBS, Oskár Mažgút 

Taliansko, Tivoli – mesto nádherných vil

26.08.2021 08:15 Kedysi Tibur, dnes Tivoli. Šesťdesiattisícové mesto nájdete približne 30 kilometrov východne od Ríma v Sabinskej pahorkatine. Cisár Augustus si toto miesto veľmi obľúbil. Utekal sem pred parným rímskym letom, aby sa nadýchal chladného vzduchu.