Rozšírené hľadanie
Nedeľa 22. September 2024 |
meniny má Móric
SR, Smrdáky - malebné kúpeľné mestečko

30.09.2022 09:01 V malebnej krajine Záhoria na úpätí Bielych Karpát sa rozprestiera kúpeľné mestečko Smrdáky. Jeho história je nerozlučne spätá s liečivými prameňmi, a preto sa niet čomu diviť, že najnavštevovanejším miestom Smrdákov je kúpeľný areál a park, kde návštevníci i domáci obyvatelia nájdu vždy ticho, čistý vzduch a relax v objatí prírody.   Text a video: Pavol Jemala Hudba: Pixabay.com; Sweetly My Heart - Asher Fulero

Taliansko: Cremona - oddýchnite si a ochutnajte špeciality mesta

30.09.2022 09:01 Cremona je miestom, ktoré omámi všetky vaše zmysly. Videli i dotkli sme sa nádherných architektonických skvostov, započúvali sa do nenahraditeľných zvukov huslí, a tak nadišiel čas podráždiť aj naše chuťové bunky. V meste totiž necítiť len vôňu dreva a farieb z husliarskych dielní, ale šíri sa aj zo stánkov ponúkajúcich miestne špeciality.

Maďarsko, Ostrihom - kráska Dunaja

29.09.2022 23:45 Vydajte sa spolu s nami na videopotulku maďarským Ostrihomom , ktorý ponúka nielen cezhraničné nákupy, vychýrené cukrárne a reštaurácie, ale najmä množstvo pozoruhodných kultúrnych pamiatok. Sú nimi napríklad most Márie Valérie, hradný vrch s dominantnou Ostrihomskou bazilikou, ktorá je najväčším chrámom v celej krajine i viaceré zaujímavé historické budovy.   Text a video: Pavol Jemala  Hudba: Pixabay.com; Be Successful Postive Corporation - 112805

Rakúsko: Bad Blumau – svetoznáme kúpele

29.09.2022 04:15 Približne 65 kilometrov od mesta Graz sa rozprestierajú svetoznáme rakúske kúpele Rogner Bad Blumau. Toto úžasné miesto je ideálne na strávenie pokojnej dovolenky i načerpanie nových síl. V obkolesení prírody a nádhernej architektúry Friedensreicha Hundertwassera spolu s liečivými účinkami termálnych prameňov zažijete neopakovateľnú atmosféru, na ktorú budete ešte dlho pamätať. Inšpirujte sa našou fotogalériou a vydajte sa do kúpeľov, kde sa snúbi ľudská energia s tou prírodnou.   Text a foto: Miroslav Lipovský

Kuba – najslávnejší ostrov Karibiku

29.09.2022 04:15 Kubánske cigary, pomaranče, skvelý rum, latinské rytmy, snehobiele pláže a nádherné more, to je Kuba. Ľudia si sem jazdia užívať neopísateľnú atmosféru, akoby z čias minulých. Karibský ostrov, ktorý objavil Krištof Kolumbus je neodmysliteľne spätý s osobnosťami ako Ernesto Guevara, Fidel Castro či Ernest Hemingway. Vychutnajte si preto posledný závan leta z temperamentnej perly Karibiku.   Text: Oskár Mažgút Foto: Pixabay.com , Veronika Schubertová

Francúzsko: Korzika - výlet do Stredomoria III.

29.09.2022 04:15 Do tretice a naposledy vám prinášame pohľad na tento krásny stredomorský ostrov.

ČR: DOD Cisárskej jaskyne

28.09.2022 08:15 K príležitosti Medzinárodného roku jaskyň sa 1. októbra 2022 môžete mimoriadne zúčastniť Dňa otvorených dverí Cisárskej jaskyne v Moravskom krase. Jaskyňa je situovaná v Ostrovnom žľabe na severovýchodnom okraji Ostrova pri Macoche.

Nemecko, Heilbronn – víno na rieke Neckar

28.09.2022 08:15 Začína obdobie vinárskej kultúry. Svetlé aj tmavé hrozná sa pnú na kríkoch v nemeckom mestečku Heilbronn. Jesenné dni tak lákajú k ochutnaniu prvého Rieslingu z tohtoročného zberu. Bude víno sladké alebo trpké?

SR: Krásy Slovenska 9-10/2022 v predaji

27.09.2022 03:31 Jesenné číslo časopisu Krásy Slovenska prináša zaujímavý rozhovor s horským vodcom a aktuálne riaditeľom Horskej záchrannej služby Marekom Biskupičom, pozve vás cez kopce od Váhu k Váhu, poodhalí tajomstvo záhadných skalných hamburgerov i predstaví zručnosti sysľov.

Dolné Rakúsko: 10 netradičných miest s úžasnou energiou I.

27.09.2022 03:31 Objavte prastaré miesta, neobyčajné nálezy a mystické skalné útvary opradené tajomstvom uprostred prírody. Alebo sa vyberte hľadať zmysel života či vnútorný pokoj na jednu z dolnorakúskych pútnických ciest. Načerpajte silu na najkrajších miestach Dolného Rakúska, kde vás čakajú inšpiratívne prírodné scenérie, kultúrna rozmanitosť a srdečné stretnutia.

Jesenná pohoda v hoteli Alexander****

26.09.2022 17:46 Najobľúbenejší jesenný termín naplnil v septembri Bardejovské Kúpele a.s. takmer doplna, voľné sú ešte miesta pre samoplatcov počas zvyšku jesene. Atraktivitu kúpeľov zvyšuje i prebiehajúca akcia ,,Zvýhodnený wellness pobyt Vital v hoteli Alexander**** s dlhou platnosťou.“ Cenovo zvýhodnený pobyt VITAL si môžete rezervovať do 20.12.2022.

Portugalsko – Tomar a poklady rádu templárov

26.09.2022 08:30 Rytiersky rád templárov je do dnešných dní zahalený rúškom tajomstva. Viac či menej uveriteľných záhad je okolo nehoj stále mnoho a kníh bolo napísaných snáď ešte viac. Či už sa jedná o historické detektívky, alebo literatúru faktu. Len málokedy sa ale s templármi stretneme tvárou v tvár. Samozrejme nemyslím tvár z mäsa a kostí, keďže v roku 1312 bol rád pápežskou bulou zrušený, ale tvár umeleckú – ich pamiatky.

SR, Smrdáky: idylické kúpeľné mestečko – VIDEO

25.09.2022 22:45 V malebnej zvlnenej krajine sa medzi malými kopčekmi a údoliami na úpätí Bielych Karpát rozprestiera kúpeľné mestečko Smrdáky. Táto záhorská obec je vzdialená necelých 7 km od okresného mesta Senica a približne 90 km od hlavného mesta Slovenska - Bratislavy.

Izrael: Haifa – neuveriteľné Bahájské záhrady

24.09.2022 07:45 V dnešnom článku budeme na potulkách Izraelom pokračovať. Tentoraz sa vydáme do tretieho najväčšieho mesta Izraela, do mesta Haifa. Toto prístavné mesto ponúka nielen úchvatný pohľad na Stredozemné more, ale aj tolerantnú atmosféru a krásnu prírodu.

Taliansko: Cremona – pamiatky historického centra

23.09.2022 02:00 Keď sa ocitnete v talianskom regióne Lombardia, určite zavítate do Milána, ale tento región ukrýva i ďalšie miesta a mestečká, ktoré stoja za návštevu. My sme sa vybrali do mesta s najvyššou stredovekou vežou v Taliansku. Poďte i vy s nami do historického centra malebnej Cremony.