Rozšírené hľadanie
Štvrtok 19. September 2024 |
meniny má Konštantín
Chorvátsko: Plitvické jazerá – prírodný skvost na zozname UNESCO

18.09.2024 09:30 Plitvické jazerá, ktoré sa nachádzajú v Dinárskej krasovej oblasti v nadmorskej výške 500–640 m, predstavujú súbor asi 16 veľkých a niekoľkých malých terasovito rozložených krasových jazier, ktoré sú vzájomne prepojené až 140 vodopádmi. Vznik terás je dôsledkom činnosti unikátnych baktérií žijúcich v machu a tráve, pričom bariéry týchto terás sa každoročne zvýšia až o 3 cm. Čítané: (1)

Zamilujte sa do čarovnej Senice a jej okolia mocou fotografie

17.09.2024 23:45 Senica, tretie najväčšie mesto v Trnavskom kraji, je považované za dôležité centrum západného Slovenska. Toto mesto, ktorého história sa datuje do roku 1256, je známe nielen svojou históriou, ale aj radom zaujímavých miest a atrakcií, ktoré lákajú turistov z celého Slovenska aj zo zahraničia. Práve sem sa tentokrát zatúlali čarovní fotografi, aby pre nás pripravili foto-publikáciu tých najkrajších častí tejto časti Slovenska. Čítané: (1)

Austrália, Nový Južný Wales: Sydney

17.09.2024 23:45 Mesto plné turistov preslávené olympijskými hrami a stavbou opery v podobe lode s plachtami, ktorej siluetu pozná snáď každý. Všetky najnavštevovanejšie miesta v Sydney nájdete neďaleko prístavu. Nezabudnite navštíviť botanickú záhradu, ktorá sa nachádza hneď za operou. Vyhliadková veža na streche obchodného centra vám poskytne dokonalý pohľad na najľudnatejšie mesto Austrálie.   Text a foto: Monika Babická Čítané: (1)