Rozšírené hľadanie
Sobota 28. September 2024 |
meniny má Václav
Benefičný koncert Opri sa o mňa na prešovskom Amfiteátri roztočil kolotoč skvelej zábavy

25.09.2021 12:15 V nedeľu, 5. septembra 2021,  sa v Prešove oslavovali „okrúhliny“. Občianske združenie Milan Štefánik pripravilo desiaty ročník benefičného podujatia Opri sa o mňa. Neskoré letné slnko priam lákalo prežiť popoludnie vonku. I preto si za miesto  konania vybral organizátor prešovský amfiteáter. Priestranstvo i samotné pódium bolo potrebné pred začiatkom pripraviť. A tak dobrovoľníci od skorého rána kmitali. Nosili. Skladali. Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Lucius Szikora prichádza s videoklipom k debutu Niekomu patriť

25.09.2021 12:15 Slovenský interpret Lucius Szikora prichádza so sólo debutom Niekomu patriť. Jeho hlas, ktorým obohatil skladbu Sunflowers úspešného producenta Marka Danna, už poznáme zo slovenských rádií. Teraz vyjadruje svoje emócie vo vlastnom po slovensky spievanom singli, ktorému vdýchol aj vizuálny život v symbolicky horiacej slnečnici. S premiérou Luciusovej novinky sa retrospektívne otvára prosba o odpustenie a uvedomenie si vlastného Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Sisa Fehér vydáva nový album s pôsobivými džezovými kompozíciami

25.09.2021 12:15 Sisa Fehér patrí k veľkým talentom česko-slovenskej hudobnej scény. Ako multiinštrumentalistka, speváčka, skladateľka a textárka už niekoľko rokov tvorí diela so širokým žánrovým rozpätím. Jej najnovší album s názvom KHI je návratom k alternatívnemu džezu s medzinárodnou zostavou hudobníkov. Album pojednáva o vyrovnávaní sa s tlakom vonkajšieho okolia. Z témy vyplýva aj názov KHI, odvodený Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Kapela Malý princ má nový singel, ktorý bude súčasťou pripravovaného albumu

25.09.2021 12:15 Rokmi osvedčená rocková kapela Malý Princ prichádza na jeseň 2021 s novým singlom. Skladba s názvom charakteristickým pre túto kapelu „Ako malý princ“ je prvou z pripravovaného albumu. Ak pôjde všetko podľa plánov hudobníkov uzrie tento album svetlo sveta a internetu už v priebehu roku 2022. Kapela aj vo svojej najnovšej nahrávke zostáva naďalej verná zvuku a žánru, ktoré sú Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Legendárny Modrý album Mira Žbirku oslávi dvadsiatku novým zvukom z Abbey Road

25.09.2021 12:15 Multiplatinový Modrý album Mira Žbirku, ktorý vyšiel pred dvadsiatimi rokmi, reštartoval jeho tvorbu do nového tisícročia a znamenal veľký návrat na pódiá megaúspechom skladby Čo bolí, to prebolí, vychádza 1.októbra 2021 prvýkrát oficiálne na LP a v 2CD verzii albumu s bonusmi, výpravným bookletom a remastrovaným zvukom z Abbey Road štúdia v Londýne. Na prvom CD je pôvodný Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Line-up aký sa v tejto dobe len tak nevidí, na jesenné jazzáky prídu svetové hviezdy

25.09.2021 12:15 Mike Stern s Billom Evansom, Avishai Cohen či Nubiyan Twist – to sú headlineri tohtoročných Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa, ktoré budú od 22. do 24. októbra v bratislavskej Refinery Gallery. Jednodňové vstupenky a permanentky sú už v predaji. Prvý festivalový večer, piatok 22. októbra, sa fanúšikovia môžu tešiť aj na Avishai Cohen Trio. Avishai Cohen patrí jednoznačne medzi Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Festival Colours of Ostrava 2022 potvrdil mená ako Princess Nokia, Hiromi, Fatoumatu Diawara aj Meduzu

20.09.2021 02:45 Takmer štyridsať nových zahraničných mien všetkých žánrov pridáva do programu ďalšieho ročníka medzinárodného festivalu Colours of Ostrava. Medzi nimi napríklad radikálnu newyorskú raperku Princess Nokia, geniálnu japonskú jazzovú pianistku Hiromi, speváčku Fatoumata Diawara z Mali alebo hviezdy elektronickej hudby Meduza a Bakermat. Z veľkej časti ide o účinkujúcich, ktorí mali vystúpiť na minuloročnom a tohtoročnom Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Speváčka Janais odpremiérovala svoju novú skladbu na stretnutí mládeže s pápežom

20.09.2021 02:45 Speváčka Janais predstavuje novú pieseň „Domov“. Novinka je o návrate k blízkemu človeku, k starej láske, ale aj o návrate na rodnú hrudu. Autorom hudby aj textu novej skladby je samotná speváčka. Klip sa nakrúcal v romantickom prostredí Hornej Maríkovej na chalupe pod lesom, kam sa ani nedalo dostať autom. Emotívnu pieseň odpremiérovala Janais na stretnutí Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

V Žiline bude znieť hudba world music konečne naživo

20.09.2021 02:45 Po online vydaní posledného ročníku festivalu HUDBA SVETA Žilina, sa začiatkom októbra predstavia už naživo skvelí hudobníci zo zahraničnej ale aj domácej world music scény. Tradícia jarných world music koncertov v Žiline v rámci festivalu Hudba Sveta Žilina sa z pochopiteľných dôvodov presunula na jeseň, no siedmi ročník festivalu opäť prinesie všetkým milovníkom hudby rôznych kultúr dva Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Lana Del Rey už v októbri vydá svoj druhý tohtoročný album

20.09.2021 02:45 Americká speváčka, ktorá si hovorí Lana Del Rey, vydala už tento rok v marci kritikmi ospevovaný album s názvom Chemtrails over the Country Club.  V októbri pridá tridsaťšesťročná kráľovná melanchólie do svojej zbierky ôsmu štúdiovku Blue Banisters a Text Book, ale aj dvanásť ďalších trackov, vrátane najnovšieho singlu „Arcadia“. Ten speváčka napísala a produkovala spoločne s Drew Ericksonom a sama sa postarala o réžiu videoklipu. Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

vodotesné Inteligentné hodinky Niceboy X-fit Watch 2 vydržia nabité až 10 dní

20.09.2021 02:45 Potrebujete motiváciu na pohyb, lepší spánok alebo dodržiavanie pitného režimu? Inteligentné hodinky X-fit Watch 2 od značky Niceboy dokážu monitorovať nielen váš tep, krvný tlak či spánok, ale sledujú aj vašu kondíciu, nech už robíte akýkoľvek z 23 zvolených športov. Sú odolné proti prachu, vode a hrubšiemu zaobchádzaniu a na jedno nabitie vás podržia až Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Nový album Horkýže Slíže je vonku a vy si ho môžete vypočuť úplne zadarmo

14.09.2021 18:30 Kapela Horkýže Slíže oznámila na 14.9.2021 vydanie nového albumu Alibaba a 40 krátkych songov 2. Okrem krstu, ktorý sa bude konať v Music a Cafe v Nitre, kapela Horkýže Slíže svojich fanúšikov prekvapila tým, že album zverejnila na YouTube. Album obsahuje 40 krátkych skladieb, ktoré sa na ostatné albumy zatiaľ nedostali. Horkýže Slíže nové skladby Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Hody Častkovce ponúknu bohatý program, prídu zahrať kapely Gladiator, Zoči Voči, Heľenine oči a mnoho ďalších

13.09.2021 15:00 Už tento víkend vypukne festival Hody Častkovce! 17. až 19. augusta 2021 zahrajú v obecnom parku Častkovce kapely Gladiator, Arzén, Zoči Voči, Heľenine oči, King Shaolin, Fuera Fondo alebo Bukasov masív. O dobrú zábavu sa postarajú skupiny Piknik – Michal Tučný show či Maduar feat. Ivanna Bagová. Malí aj veľkí sa zabavia vo funzóne a tí hladní majú možnosť Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Hudobný skladateľ Martin Kráľ skomponoval hudbu k animovanému filmu, ktorý poputuje na svetové festivaly

13.09.2021 15:00 Hudobný skladateľ a klavirista Martin Kráľ sa snaží, popri tvorbe populárnej hudby na Slovensku, aktívne podporovať a motivovať mladých ľudí v ich ceste za svojimi snami. Najnovšie skomponoval hudbu k animovanému filmu talentovaného študenta Filmovej a televíznej fakulty VŠMU, ktorý po úspešnej premiére poputuje na svetové festivaly. Asi pred pol rokom Martina Kráľa oslovil Imrich Kútik, talentovaný Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Landless vydávajú svoj prvý plnohodnotný album s názvom Mirrors

13.09.2021 15:00 Žilinská kapela landless 10. septembra 2021 vydala svoj prvý album, ktorý nesie názov „Mirrors“. Na albume sa nachádza 9 piesní, pričom kapela počas prebiehajúceho roka vydala 4 z nich ako singel , spolu s videoklipom. Súčasne spolu s albumom landless pustili do sveta 5. videoklip ku skladbe „Heavy“, ktorý Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.