Rozšírené hľadanie
Sobota 28. September 2024 |
meniny má Václav
Vojna na Ukrajine spojila svet, Slovensko posiela silný hudobný odkaz

27.02.2022 18:45 Vojna na Ukrajine spojila svet, Slovensko posiela silný hudobný odkazCentrum Bratislavy malo v prvý deň začatia vojny na Ukrajine nezvyčajnú atmosféru. Sviečkový pochod za mier sa skončil a na Primaciálnom námestí sa stretli členovia speváckeho zboru Technik STU, aby spolu so svojou dirigentkou Petrou Torkošovou a stážistkou z Ukrajiny Veronikou Demidovich zaspievali skladbu Peace od skladateľa Knuta Nystedta. „Aj touto skladbou chceme vyjadriť podporu ľuďom u mňa Článok Vojna na Ukrajine spojila svet, Slovensko posiela silný hudobný odkaz bol pulikovaný na music ZONE.

Koncert pre Ukrajinu odvysiela RTVS v priamom prenose

27.02.2022 18:45 Koncert pre Ukrajinu odvysiela RTVS v priamom prenoseNa špeciálnom koncerte vystúpia sólisti hudobno-dramatického súboru Tarasa Ševčenka s Ľubicou Čekovskou, Eugenom Prochácom, Jurajom Burianom, Raymundom Kákonim a Ivorom Kocavom. Vystúpia aj Štefan Štec, Saténové ruky, Michael Kocáb a Martin Wittgruber, Miklei, Muzička, Banda, Para, Bez ladu a skladu, Katarzia, Rozpor, Braňo Jobus, Lash Grey, Hudba z Marsu, Polemic, Sendreiovci, Funny Fellows, B-Complex, Článok Koncert pre Ukrajinu odvysiela RTVS v priamom prenose bol pulikovaný na music ZONE.

Kapela The Paper Dragon posiela pozitívnu energiu prostredníctvom skladby Smile

25.02.2022 15:45 Kapela The Paper Dragon posiela pozitívnu energiu prostredníctvom skladby SmileKošická kapela The Paper Dragon zverejnila lyrics video k piesni SMILE. Pozitívna skladba je už druhým singlom z pripravovaného albumu Better Days, ktorý uzrie svetlo sveta na sklonku jari. Štvorica talentovaných muzikantov, ktorých spája názov kapely The Paper Dragon, sa opäť hlási o slovo. Po prvej ochutnávke zvuku pripravovaného debutového albumu, ktorú predstavili piesňou Time Is Of Článok Kapela The Paper Dragon posiela pozitívnu energiu prostredníctvom skladby Smile bol pulikovaný na music ZONE.

Video: Adam Ďurica predstavuje nový videoklip z aktuálneho albumu

25.02.2022 15:45 Video: Adam Ďurica predstavuje nový videoklip z aktuálneho albumuKoncom roka 2021 vydal album Naše Hriechy, z ktorého rovnomenná skladba, duet s Emmou Drobnou patrí k najhranejším slovenským piesňam v rádiách. Do roku 2022 vstupuje s novým videoklipom, ktorý sa natáčal v Prahe s renomovaným režisérom videoklipov Ondřejom Kudynom. „Veľakrát som už hovoril o novej etape vo svojej tvorbe, a toho som sa snažil držať aj pri tomto videu“ hovorí Adam Ďurica. „Mal som o ňom určitú predstavu, Článok Video: Adam Ďurica predstavuje nový videoklip z aktuálneho albumu bol pulikovaný na music ZONE.

Práve vyšiel prvý singel z posledného albumu Mira Žbirku

24.02.2022 18:16 Práve vyšiel prvý singel z posledného albumu Mira ŽbirkuMiro Žbirka mal ešte veľa plánov, ktoré už bohužiaľ nestihol zrealizovať. Jedným z nich bolo dokončenie nového albumu, na ktorom začal pracovať už počas prvého lockdownu, od marca do júna 2020. Vzniklo viac skladieb, ale pri konečnom výbere z nich nakoniec Meky vybral pätnásť. Niektoré z textov napísal sám a spracoval aj doteraz nezhudobnené básne Joža Urbana, Článok Práve vyšiel prvý singel z posledného albumu Mira Žbirku bol pulikovaný na music ZONE.

Hudobníci z kapely Ybliss predstavujú novú skladbu Alive

23.02.2022 00:30 Hudobníci z kapely Ybliss predstavujú novú skladbu AliveYbliss je skupina z okolia Gelnice, venujúca sa hlavne žánru metalcore, ktorý vo svojej tvorbe prepája s prvkami alternatívnej elektronickej hudby. Po vydaní singlu ‚spice‚, ktorý bol hudobne ladený viac romanticky, sa ybliss rozhodli opäť pritvrdiť. V novinke ‚alive‚ dávajú viac priestoru temnej atmosfére a tvrdým gitarovým riffom, pritom však neodbiehajú od svojej obľúbenej kombinácie Článok Hudobníci z kapely Ybliss predstavujú novú skladbu Alive bol pulikovaný na music ZONE.

Tolstoys vydávajú druhý album Mirror Me, venovali ho hľadaniu vlastnej identity

23.02.2022 00:30 Tolstoys vydávajú druhý album Mirror Me, venovali ho hľadaniu vlastnej identityDlho očakávaný druhý album Mirror Me vydávajú Tolstoys. Jeho hlavnou témou je hľadanie vlastnej identity. Kapela rozkročená medzi Berlínom, Prahou a Bratislavou svoj veľký deň uvádza videoklipom k titulnej skladbe. Zahrali si v ňom aj producent Drew Deal a masteringovy inžinier Zino Mikorey, ktorí zásadným spôsobom prispeli ku konečnému zneniu albumu. Tolstoy svoju novinku pokrstia Článok Tolstoys vydávajú druhý album Mirror Me, venovali ho hľadaniu vlastnej identity bol pulikovaný na music ZONE.

Večný optimista Juraj Hnilica zložil v depresiách pieseň života

23.02.2022 00:30 Večný optimista Juraj Hnilica zložil v depresiách pieseň životaOd punku, cez reality show, splnenie sna, prežívanie šťastia… až po depresiu a následné uzdravenie. Toto všetko je v skratke život slovenského speváka Juraja Hnilici. Skladateľ a interpret, ktorý už vyše 20 rokov pôsobí na českej i slovenskej hudobnej scéne, a ktorého ľudia poznajú predovšetkým vďaka jeho silnému posolstvu „Milujem našu Zem!“ z hitu „Aká Článok Večný optimista Juraj Hnilica zložil v depresiách pieseň života bol pulikovaný na music ZONE.

Na festivale Sziget vystúpi spevák Justin Bieber

22.02.2022 14:00 Na festivale Sziget vystúpi spevák Justin BieberK už známym headlinerom ako Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kings of Leon organizátori Szigetu pripadli do programu ďalšie hviezdy. Na budapeštianskom festivale v auguste zahrajú aj Justin Bieber, Calvin Harris, Tame Impala, Sam Fender, Anne-Marie, Steve Aoki, Folamour a mnoho ďalších! Festival sa koná na krásnom zelenom ostrove v centre Budapešti od 10. do 15. augusta 2022. Aktuálne sú Článok Na festivale Sziget vystúpi spevák Justin Bieber bol pulikovaný na music ZONE.  

Kapela Jelen predstavuje ďalší singel z albumu Věci a sny

21.02.2022 17:00 Kapela Jelen predstavuje ďalší singel z albumu Věci a snyMinulý rok na jar zahájila skupina Jelen novú etapu svojej existencie vydaním tretieho albumu Věci a sny, ktorý Česká hudobná akadémia ocenila troma nomináciami na Cenu Anděl. Práve na ňom sa objavili ich dva historicky najväčšie rádiové hity – „Jediný co chci“ a „Zůstaň ještě jednu noc“.  Druhá menovaná pieseň už viac ako rok vládne českému rádiovému éteru a nadväzuje tak Článok Kapela Jelen predstavuje ďalší singel z albumu Věci a sny bol pulikovaný na music ZONE.  

Na Exit festival prídu aj Calvin Harris, James Arthur a metalová kapela Sepultura

21.02.2022 17:00 Na Exit festival prídu aj Calvin Harris, James Arthur a metalová kapela SepulturaEXIT festival pridáva do programu 30 mien všetkých žánrov. Na srbský festival pricestuje v júli aj Calvin Harris, James Arthur, Spultura, Joel Corry, ZHU, Honey Dijon, Maceo Plex, a kopec ďalších. EXIT dáva priestor aj nastupujúcim kapelám na čele s Molchat Doma, She Past Away či Blind Channel. Spolu už s zverejnenými menami ako Nick Cave a Boris Brejcha Článok Na Exit festival prídu aj Calvin Harris, James Arthur a metalová kapela Sepultura bol pulikovaný na music ZONE.  

Vrbovské Vetry oznámili program a spustili predpredaj lístkov

21.02.2022 17:00 Vrbovské Vetry oznámili program a spustili predpredaj lístkovRodinný festival Vrbovské vetry napíše svoju šestnástu kapitolu 2. júla 2022 na futbalovom štadióne vo Vrbovom. Organizátori zverejnili kompletný program a ohlásili začiatok predpredaja lístkov. Kapacita ostáva zatiaľ na počte Pán Precceda + 999 účastníkov. Svoju premiéru zažijú vo Vrbovom Vrbovskí Víťazi s Komorným orchestrom mesta Trenčín. Chýbať nebudú ani obľúbené súťaže a džukebox live. Článok Vrbovské Vetry oznámili program a spustili predpredaj lístkov bol pulikovaný na music ZONE.  

Českú Cenu Anděl majú na dosah Peter Nagy, Peter Bič Project aj mladá dvojica Lash & Grey

21.02.2022 17:00 Českú Cenu Anděl majú na dosah Peter Nagy, Peter Bič Project aj mladá dvojica Lash GreyČeské odborné hudobné Ceny Anděl sa budú odovzdávať 27.4. 2022 vo Veľtržnom paláci v Prahe. Česká hudobná akadémia rozhodla o trojiciach nominovaných v jednotlivých kategóriách tento rok po prvýkrát v troch kolách hlasovania. Zo zverejnených shortlistov vznikla po druhom kole hlasovania finálna trojica nominovaných v každej kategórii. Z nich akademici v poslednom kole  zvolia víťaza.  Článok Českú Cenu Anděl majú na dosah Peter Nagy, Peter Bič Project aj mladá dvojica Lash Grey bol pulikovaný na music ZONE.  

Gitarista Slash vydáva po štyroch rokoch nový album

16.02.2022 22:30 Gitarista Slash vydáva po štyroch rokoch nový albumPo dekáde spoločného hrania predstavujú SLASH featuring MYLES KENNEDY THE CONSPIRATORS dlho očakávaný album „4“. SLASH a jeho kolegovia z kapely Myles Kennedy , Brent Fitz , Todd Kerns a Frank Sidoris alias SMKC, v spolupráci s producentom Davom Cobbom prináša album „4“, ktorý je prvou novou hudbou od SMKC po štyroch Článok Gitarista Slash vydáva po štyroch rokoch nový album bol pulikovaný na music ZONE.  

Smola a Hrušky natočili nový klip pre olympijskú víťazku Petru Vlhovú

16.02.2022 22:30 Smola a Hrušky natočili nový klip pre olympijskú víťazku Petru VlhovúOlympijské zlato a famózny úspech slovenského športu. Ikona zjazdového lyžovania Petra Vlhová sa minulý rok stala prvou slovenskou lyžiarkou, ktorá je držiteľkou veľkého krištáľového glóbusu vo Svetovom pohári. Tento rok svoju pozíciu svetovej lyžiarskej jednotky potvrdila ziskom malého krišťálového góbusu v slalome a zlatom na zimných olympijských hrách v Pekingu. Kapela Smola a Hrušky zverejňuje skladbu Snehová Článok Smola a Hrušky natočili nový klip pre olympijskú víťazku Petru Vlhovú bol pulikovaný na music ZONE.