Rozšírené hľadanie
Utorok 22. Október 2024 |
meniny má Sergej
Prevencia konzumácie alkoholu u detí začína u rodičov. Deťom je potrebné ísť príkladom

22.12.2020 13:10 Podľa štúdií veľa detí začína s konzumáciou alkoholu medzi 12. až 16. rokom života. Ako im vysvetliť negatíva spojená s alkoholom, kedy sa s nimi o tejto téme rozprávať a aké varovné signály u dieťaťa neprehliadať? Odpovedá terénny sociálny pracovník Michal Berta z OZ Kaspian. Pri vašej práci terénneho pracovníka sa často stretávate s deťmi, ktoré prišli do kontakt s alkoholom. Prečo z vášho pohľadu The post Prevencia konzumácie alkoholu u detí začína u rodičov. Deťom je potrebné ísť príkladom appeared first on WomanMan.

Pri McDonald’s reštauráciách sa objavujú jedinečné vtáčie búdky

22.12.2020 11:08 V súčasnosti sa svojím životným štýlom čoraz viac odkláňame od prírody, hoci téma ochrany prírody rezonuje stále častejšie. Prírode a jej obyvateľom pritom môžu ľudia pomáhať aj malými skutkami. Obľúbená sieť reštaurácií McDonald’s sa rozhodla na Slovensku vytvoriť originálne vtáčie búdky pre ohrozené druhy vtáctva. Pri svojich 20 reštauráciách naprieč celým Slovenskom ponúka malým operencom The post Pri McDonald’s reštauráciách sa objavujú jedinečné vtáčie búdky appeared first on WomanMan.

Odľahčený zemiakový šalát s kôprom a uhorkou

22.12.2020 11:08 Zostaňte pri tradícii, ale tentokrát to skúste odľahčene. Prinášame vám výborný recept na odľahčený zemiakový šalát, ktorý bude skvelou prílohou nielen počas štedrej večere. Na 4 porcie budeme potrebovať: 500g šalátových zemiakov 1 šalátovú uhorku 3 – 4 stonky kôpru 70g bieleho jogurtu gréckeho typu 100g kyslej smotany 2 – 3 lyžice kvalitného The post Odľahčený zemiakový šalát s kôprom a uhorkou appeared first on WomanMan.

Sviatočné prianie z pohodlia domova. Vytvorte si PF 2021 on-line!

21.12.2020 19:01 Sviatočné prianie nemusíte odovzdávať osobne, ani posielať poštou. Ak chcete ušetriť peniaze, čas a ochrániť svoje zdravie, môžete vyskúšať online PF prianie od Webnode. Je to jednoduché a jeho tvorbu zvládne každý. V súvislosti so šírením nákazy COVID-19 sa odporúča eliminovať množstvo kontaktov s ľuďmi. Rada obchodníkov aj doručovacích služieb nabáda zákazníkov k tomu, aby si pred prevzatím The post Sviatočné prianie z pohodlia domova. Vytvorte si PF 2021 on-line! appeared first on WomanMan.

Hudobný skladateľ Martin Kráľ vystúpil v televíznej relácii ako podporovateľ útulkáčikov

21.12.2020 13:06 Talentovaný hudobný skladateľ a klavirista Martin Kráľ je okrem svojej tvorby známy tým, že má veľké srdce. Rád nezištne podporuje rôzne dobročinné podujatia nielen pre ľudí, ale aj pre zvieratká. Najnovšie v televíznej relácii predstavil psíka z útulku, ktorému sa venuje. Známy hudobný skladateľ Martin Kráľ už niekoľko rokov pravidelne podporuje rôzne dobročinné podujatia. Viac The post Hudobný skladateľ Martin Kráľ vystúpil v televíznej relácii ako podporovateľ útulkáčikov appeared first on WomanMan.

Skupinka ekologických nadšencov ráta v partizánskom závode uhlíkovú stopu

21.12.2020 11:36 Viete si predstaviť, že by ste popri bežných povinnostiach v práci merali uhlíkovú stopu, alebo vyrábali záhradný nábytok z odpadu? V závode, ktorý vyrába strešné okná VELUX pri Partizánskom, minulý rok spontánne vznikla pracovná skupina zamestnancov, ktorí chceli uplatniť do každodenného pracovného života princíp zero waste. Založili eko tím a začali sa stretávať. STOP zbytočnému odpadu Medzi ich The post Skupinka ekologických nadšencov ráta v partizánskom závode uhlíkovú stopu appeared first on WomanMan.

Prvotriedne Vianoce

21.12.2020 11:36 To najkrajšie, čo môžete darovať svojim blízkym na Vianoce, sú spoločne strávené chvíle. Ale ruku na srdce, trochu stylingu nikdy neuškodí. Smelo do sveta krásy Klasika medzi klasikami, Paul Mitchell® pre všetky ženy, ktoré chceme s ľahkosťou pobaviť aj pri otváraní balíčkov. Cena balíčkov od 28,36 € do 49,02 € Sviežosť uzavretá vo fľaštičke Tea Tree The post Prvotriedne Vianoce appeared first on WomanMan.

Súťaž Zobrazovacie plochy v architektúre pozná víťaza

21.12.2020 11:36 Porota hodnotila päť súťažných návrhov, ktoré ilustrujú široký výsek zo spektra možných aplikácií zobrazovacích panelov v architektúre. Víťazom súťaže Zobrazovacie plochy v architektúre, ktorú organizovala spoločnosť Samsung Electronics Czech and Slovak v spolupráci s profesionálnym architektonickým portálom archinfo.sk, sa stalo architektonické štúdio Ľudmila Erik Atelier. Odborná porota zložená z organizátorov súťaže ocenila pri jeho návrhu, že zobrazovacia plocha The post Súťaž Zobrazovacie plochy v architektúre pozná víťaza appeared first on WomanMan.

Víťazom šou Zem spieva sa stal Folklórny súbor Považan

21.12.2020 11:36 V sobotu 19. decembra vyvrcholila na obrazovkách RTVS tretia séria veľkolepej folklórnej šou Zem spieva. Vo veľkom finále sa stretlo 12 súťažiacich, ktorí zabojovali o SMS hlasy divákov. Víťazom šou sa stal Folklórny súbor Považan. Priamy prenos na Jednotke sa niesol v znamení prísnych protiepidemických opatrení. V štúdiu boli prítomní len moderátori a patrioti, ktorí The post Víťazom šou Zem spieva sa stal Folklórny súbor Považan appeared first on WomanMan.

Zaujímavé tipy na vianočné darčeky pre priateľov aj celú rodinu!

16.12.2020 15:10 V Dedolese nájdete zaujímavé tipy na vianočné darčeky pre priateľov aj celú rodinu. Veselé ponožky, spodnú bielizeň či iné farebné výrobky z Dedolesa urobia radosť každému. Rovnaké motívy nájdete na rôznych výrobkoch pre deti aj dospelých, takže sa môžete pekne zladiť. Nakupovať vianočné darčeky môžete 24 hodín prostredníctvom e-shopu www.dedoles.sk alebo v niektorom z predajných stánkov, ktorých je už The post Zaujímavé tipy na vianočné darčeky pre priateľov aj celú rodinu! appeared first on WomanMan.

Wonder Woman 1984 prilieta do kín, no vidieť ju môžete len do konca víkendu!

16.12.2020 15:10 ochádza z bájneho kmeňa Amazoniek a náš svet ochraňuje už desaťročia. V jej prvom filme sme videli, ako pomohla ukončiť svetovú vojnu, tentoraz v kinách bojuje proti dvom mocným nepriateľom, ale aj proti slabosti, akú doteraz nezažila… Vo filme Wonder Woman 1984 sa do otvorených kín vracia obľúbená superhrdinka už vo štvrtok 17. decembra, v sérii predpremiér do niektorých dokonca The post Wonder Woman 1984 prilieta do kín, no vidieť ju môžete len do konca víkendu! appeared first on WomanMan.

Poznáte Pardubice, mesto perníka

16.12.2020 15:10 Vianočné obdobie je neodmysliteľne spojené s voňavými perníčkami. Keď sa povie Pardubice, väčšine z nás sa vzápätí vybaví ďalšie slovo – perník. Lahodné medové pečivo je s Pardubicami späté tak nerozlučne, že sa prakticky stalo ich symbolom. Každý obyvateľ Pardubíc bol aspoň raz v živote nazvaný „pernikárom“. Na pôvodne provokujúcu prezývku, sú dnešní Pardubičania neskutočne pyšní The post Poznáte Pardubice, mesto perníka appeared first on WomanMan.

Prvé dni na svahoch Jasnej i Štrbského Plesa potvrdzujú: čím väčšia zodpovednosť, tým lepšia lyžova

16.12.2020 13:00 Od 14. decembra vstúpili do platnosti nové povinnosti pre prevádzkovateľov hotelov, lanoviek a vlekov ako aj hostí zimných stredísk. Preukazovanie sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín si už vyskúšali prví lyžiari v Jasnej i na Štrbskom Plese. 17. decembra by k týmto strediskám mala pribudnúť aj Tatranská Lomnica. Lyžiari The post Prvé dni na svahoch Jasnej i Štrbského Plesa potvrdzujú: čím väčšia zodpovednosť, tým lepšia lyžovačka appeared first on WomanMan.

Príbeh o ľuďoch, prírode a najmä stromoch

16.12.2020 13:00 „Najlepší román o stromoch v dejinách. Vlastne jeden z najlepších románov v dejinách. Bodka,“ napísala Ann Pratchettová o mimoriadnej a jedinečnej knihe V korunách stromov. Je to kniha, ktorá zmení vaše myslenie a nazeranie na okolitý svet.   V korunách stromov je dielo plné horlivého aktivizmu a protestu, v ktorom sa ale zároveň pred čitateľom neuveriteľným spôsobom objavuje príroda The post Príbeh o ľuďoch, prírode a najmä stromoch appeared first on WomanMan.

Štefan Štec predstavuje pieseň plnú lásky a nádeje A na našim dvori. Rozprávkovú podobu jej dodala Ľ

16.12.2020 11:05 Štefan Štec predstavuje pieseň A na našim dvori, ktorá má síce teraz vianočný nádych, no aktuálna je počas celého roka. Je o láske všetkých podôb, o dôležitosti rodiny a priateľov. Rozprávkovú podobu skladbe dodala skvelá hudobníčka Ľubica Čekovská, ktorá má k ľudovkám hlboký vzťah. Skladba dostala aj krásnu filmovú podobu. V klipe nám Štefan dovolí nazrieť do svojho súkromia. The post Štefan Štec predstavuje pieseň plnú lásky a nádeje A na našim dvori. Rozprávkovú podobu jej dodala Ľubica Čekovská appeared first on WomanMan.