Rozšírené hľadanie
Sobota 19. Október 2024 |
meniny má Kristián
O DISKRIMINÁCII NA ZÁKLADE OCHORENIA SA HOVORÍ MÁLO

31.10.2022 23:00 Mnohí pacienti majú zo svojho ochorenia doživotnú stigmu Diskriminácia a stigmatizácia ochorení je u nás stále spoločenským tabu. Mnohí pacienti trpiaci špecifickými ochoreniami ako je napríklad psoriáza pociťujú celoživotnú stigmu, ktorá významne ovplyvňuje ich súkromný i pracovný život. Pri príležitosti Svetového dňa psoriázy sa na tom zhodli odborníci, ktorí upozorňujú, že existuje aj diskriminácia na základe ochorenia, The post O DISKRIMINÁCII NA ZÁKLADE OCHORENIA SA HOVORÍ MÁLO appeared first on WomanMan.

Najlepšie domáce pleťové masky

31.10.2022 23:00 Nepriaznivé a chladné počasie sa po čase podpíše aj na pokožke. Ak chcete dopriať svojej pleti potrebnú výživu bez chémie, siahnite po domácej pleťovej maske. Na jej výrobu postačí niekoľko surovín, ktoré určite nájdete vo svojej chladničke či komore.  Peeling je základ Ešte predtým, ako na pokožku nanesiete pleťovú masku, použite peeling. Odstránite ním odumreté The post Najlepšie domáce pleťové masky appeared first on WomanMan.

Nie je šalát ako šalát

31.10.2022 23:00 Snažíme sa zdravo žiť, schudnúť pár kíl a zároveň si pochutiť. Ideme na šaláty do reštaurácie. Pozor na ne! Niekedy môžu byť zradné. A namiesto chudnutia získavate nechcené kalórie. Čo nás napadne ako prvé pri reštauračnom menu? Dáme si šalát. Kuracie mäsko, zelenina, dresing, vajíčka – to neznie zle. Veru nie. Vyhovuje nám, aj keď sme na diéte.  The post Nie je šalát ako šalát appeared first on WomanMan.

Chcete si udržať zdravú váhu? Nezabúdajte na vlákninu!

31.10.2022 23:00 Jedzte viac vlákniny! Určite vám už niekto túto radu dal. Viete, prečo je vláknina taká dôležitá a v akých potravinách je jej najviac? Ako je to s vlákninou počas keto diéty? Koľko vlákniny vlastne vaše telo potrebuje? Prinášame odpovede na tieto otázky. Čo je vláknina? Vláknina je nevyhnutnou zložkou nášho jedálnička. Nájdeme ju predovšetkým v celozrnných The post Chcete si udržať zdravú váhu? Nezabúdajte na vlákninu! appeared first on WomanMan.

Chcete vedieť v akom stave sú vaše vaječníky? Dajte si zmerať hodnoty AMH v krvi

30.10.2022 09:15 Vraví sa, že až keď ženám začnú tikať biologické hodiny, bývajú zodpovednejšie k vlastnému zdraviu a kladú väčší dôraz aj na absolvovanie preventívnych prehliadok, tie gynekologické nevynímajúc.  Viete prečo sa dnes dostáva do popredia social freezing a ako môže pomôcť ženám? Pravidelné preventívne prehliadky u gynekológa sú absolútnym minimom, ktoré ženy môžu pre seba urobiť. Žiaľ, mnohé The post Chcete vedieť v akom stave sú vaše vaječníky? Dajte si zmerať hodnoty AMH v krvi appeared first on WomanMan.

Pri výbere detského oblečenia a obuvi vsaďte na kvalitu

30.10.2022 09:15 Výber oblečenia a obuvi pre deti netreba brať na ľahkú váhu. Veľakrát si poviete, je tam toho, aj tak deti zo všetkého rýchlo vyrastú. To však nie je dôvod, aby ste vašej ratolesti kupovali nekvalitné oblečenie a topánky. Myslíte na detskú pokožku Naozaj nejde len o nejakú prestíž medzi ostatnými mamičkami. Deti a najmä ich The post Pri výbere detského oblečenia a obuvi vsaďte na kvalitu appeared first on WomanMan.

Herečka Zdena Studenková prichádza s atraktívnou kuchárskou knihou: Aj varenie je umenie

28.10.2022 20:45 Uznávaná herečka Slovenského národného divadla Zdena Studenková nás pozýva do svojej kuchyne! AJ VARENIE JE UMENIE je v poradí už jej treťou kuchárskou knihou. Výnimočná herečka a súčasne znamenitá kuchárka v nej ponúka milované a rokmi overené recepty z rodinného dedičstva, ale aj veľa nových, pomerne nenáročných receptov. Ako sama vraví, je tu nová éra, s The post Herečka Zdena Studenková prichádza s atraktívnou kuchárskou knihou: Aj varenie je umenie appeared first on WomanMan.

Umelecký zážitok roka pre milovníkov klasickej hudby – v Bratislave vystúpi svetoznámy huslista Vadim Repin

28.10.2022 11:01 Jeden z najuznávanejších svetových huslistov súčasnosti zavíta začiatkom novembra na Slovensko. Vadim Repin, ktorý koncertuje v najprestížnejších koncertných sálach po celom svete, bude v Bratislave viesť majstrovské kurzy a zároveň odohrá koncert v sprievode orchestra zloženého z mladých slovenských hudobníkov. Deje sa tak vďaka jubilejnému 10. ročníku vzdelávacej iniciatívy Majstrovské kurzy svetových husľových virtuózov, ktorú zastrešuje občianske združenie Sinfonietta Bratislava s cieľom The post Umelecký zážitok roka pre milovníkov klasickej hudby – v Bratislave vystúpi svetoznámy huslista Vadim Repin appeared first on WomanMan.

Novú jesennú kolekciu Trioly zdobia unikátne čipky

28.10.2022 01:45 Či už sa považujete za zmyselné, dobre vybavené či obdarené väčším poprsím, iste nám dáte za pravdu, že nájsť vhodnú a peknú podprsenku na veľké prsia môže byť riadna fuška. Zvlášť ak chcete, aby vyzerala atraktívne. Našťastie je tu Triola s jej už vyše sto rokov cibreným vkusom a zmyslom pre ženské prednosti všetkých veľkostí a tvarov.  „Žiaľ, ešte The post Novú jesennú kolekciu Trioly zdobia unikátne čipky appeared first on WomanMan.

Tajomstvo islandských žien

26.10.2022 20:30 Tajomstvo islandských žien je silný a atmosférický portrét malej krajiny, ktorá by nás mohla inšpirovať v tom, ako aj zo svojej krajiny vytvoriť lepšie miesto pre život. “Fascinujúca kniha o tom, ako by mohol vyzerať rodovo rovnoprávnejší svet a prečo sa o to oplatí usilovať,“  povedala na margo knihy Hillary Clintonová. Svetové ekonomické fórum zaradilo The post Tajomstvo islandských žien appeared first on WomanMan.

Česká romantická komédia Za všetkým hľadaj ženu rozosmiala publikum slovenskej premiéry

26.10.2022 20:30 Nová česká romantická komédia s veľavravným názvom Za všetkým hľadaj ženu príde do slovenských kín 3. novembra, v utorok 25. októbra ju na cestu vyprevadili herecké predstaviteľky a režisér na slávnostnej premiére v Bratislave. Hana Vagnerová, Betka Stanková a Miloslav „Miloš“ Šmídmajer pozdravili naplnenú sálu slávnostnej premiéry a odpovedali na otázky diváčok na predpremiérovom uvedení v rámci vypredaného podujatia Babská jazda. V rámci The post Česká romantická komédia Za všetkým hľadaj ženu rozosmiala publikum slovenskej premiéry appeared first on WomanMan.

Mená porotcov udeľovania cien Krištáľové krídlo za rok 2022 sú známe. Pribudla nová kategória aj známe tváre!

25.10.2022 16:00 Krištáľové krídlo, ktoré každoročne oceňuje významné osobnosti a ich mimoriadne počiny, predstavilo členov odborných porôt 26. ročníka pre všetkých desať kategórií. K stálym členom opäť pribudli nové mená. Zoznam sa oproti minulému ročníku rozšíril aj o porotu v novej kategórii Populárna hudba. Aktuálne zloženie odborných porôt pre jednotlivé kategórie 26. ročníka udeľovania cien Krištáľové krídlo predstavila jeho riaditeľka Katarína The post Mená porotcov udeľovania cien Krištáľové krídlo za rok 2022 sú známe. Pribudla nová kategória aj známe tváre! appeared first on WomanMan.

Ako zvládnuť blížiacu sa energetickú krízu? Čo nám môže priniesť?

24.10.2022 20:30 Po kríze spôsobenej koronavírusom sme sa celkom plynulo presunuli do krízy vyvolanej vojnovou situáciou na Ukrajine a už niekoľko mesiacov počúvame o energetickej kríze, ktorá nás má zasiahnuť už túto zimu. Katastrofické scenáre sa v našich mysliach častokrát znásobujú. Môžu nám spôsobiť až úzkostné stavy. Je vôbec možné v takejto situácii nepodľahnúť panike a vyjsť z nej na konci víťazne? „Najčastejšie The post Ako zvládnuť blížiacu sa energetickú krízu? Čo nám môže priniesť? appeared first on WomanMan.

Kontroluj sa!

24.10.2022 20:30 Liga proti rakovine pripravila v rámci Týždňa LPR súhrnné informácie k samovyšetreniu prsníkov a semenníkov. Je to totiž rýchla a BEZPLATNÁ možnosť ako predísť pokročilej rakovine. Viac o prevencii jedného z najrozšírenejších ochorení na Slovensku a nové videá k samovyšetreniu nájdete na https://www.lpr.sk/samovysetrenie-a-prevencia/. Samovyšetrenie prsníkov Veľa onkologických ochorení, medzi ktoré patrí aj rakovina prsníkov, je vyliečiteľných, ak sa The post Kontroluj sa! appeared first on WomanMan.

ŠTUDENTSKÁ KVAPKA KRVI 2022. PRIPOJTE SA

24.10.2022 20:30 Slovenský Červený kríž opäť oslovuje verejnosť s témou bezpríspevkového darcovstva krvi. Kampaň Študentská kvapka krvi je zameraná hlavne na prvodarcov a mladých ľudí. Slogan 28. ročníka tejto kampane znie Pripoj sa. Je výzvou, aby sa každý zdravý dospelý človek pripojil k darcom krvi. Kampaň začína 24. októbra a potrvá do 18. novembra 2022. Štatistiky hovoria, The post ŠTUDENTSKÁ KVAPKA KRVI 2022. PRIPOJTE SA appeared first on WomanMan.