Rozšírené hľadanie
Sobota 19. Október 2024 |
meniny má Kristián
Sušičky bielizne šetria váš čas aj energiu. Čo si pri ich výbere všímať, aby to tak skutočne bolo?

31.12.2022 14:30 Čerstvo opranú bielizeň v teplých mesiacoch obvykle vyvesíme na balkón či do záhrady a necháme slnko, nech sa postará o zvyšok. V zime nám nezostáva nič iné, len ju sušiť v byte. Sušiak však svojím rozmerom často prekáža v pohybe, kazí estetický vzhľad miestnosti a tiež zvyšuje riziko tvorby bytových plesní. Aj z týchto dôvodov mnohé moderné domácnosti siahajú po sušičkách bielizne. The post Sušičky bielizne šetria váš čas aj energiu. Čo si pri ich výbere všímať, aby to tak skutočne bolo? appeared first on WomanMan.

Nominácie na cenu Krištáľové krídlo za rok 2022

31.12.2022 14:30 Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie významným osobnostiam na Slovensku, ktoré dosiahli vo svojom odvetví mimoriadnej odbornosti a úspech. Udeľuje sa od roku 1997. Cenu Krištáľové krídlo udeľujú členovia desiatich odborných porôt, ktorí za rok 2022 zverejnili dvadsaťdeväť nominácií. Veľká porota zároveň rozhodla, že udelí  dve Mimoriadne ceny dvom osobnostiam. Táto cena sa udeľuje osobnostiam za The post Nominácie na cenu Krištáľové krídlo za rok 2022 appeared first on WomanMan.

Tipy, ako sa aj počas sviatkov správať ekologicky a udržateľne

31.12.2022 05:00 Šťastné a zelené Vianoce! Vianoce vnímame najmä ako sviatky radosti, pokoja a rodinnej pohody. V ostatných rokoch sa, žiaľ, tieto tradičné sviatky postupne menia na sviatky nadmerného konzumu a veľkého množstva vyhodeného odpadu. OZV ENVI – PAK pripomína, aby sme aj počas Vianoc neprestávali myslieť na svoje okolie a životné prostredie. S rastúcou spotrebou počas Vianoc rastie aj The post Tipy, ako sa aj počas sviatkov správať ekologicky a udržateľne appeared first on WomanMan.

Nový rok bude len váš!

31.12.2022 05:00 Starať sa o tých, na ktorých nám záleží, je nesmierne dôležité. Hoc aj len tým, že svojmu partnerovi ráno zalejeme čaj. No nemali by ste zabúdať ani na seba. Urobiť si radosť drobnosťami sa oplatí. Maličkosti, ktoré vnesú svetlo do vašich dní, sú neodmysliteľnou súčasťou psychohygieny. Nemyslí sa tým iba relaxácia a chvíľky, keď si doprajete The post Nový rok bude len váš! appeared first on WomanMan.

Prvá ukážka z hraného filmu o Barbie zaskočila publikum

31.12.2022 05:00 Keď sa svet pred časom dozvedel, že Hollywood chystá hraný film o zrejme najznámejšej bábike v hračkárskej histórii, mnohí neveriacky krútili hlavou. Film Barbie je však už nakrútený a my máme možnosť si pozrieť prvú ukážku. Z tzv. teaser traileru je zrejmé, že pôjde o naozaj unikátnu snímku. Režisérka Greta Gerwig The post Prvá ukážka z hraného filmu o Barbie zaskočila publikum appeared first on WomanMan.

Koniec vyčerpávajúcemu vianočnému upratovaniu. Vyskúšajte tohto pomocníka!

31.12.2022 05:00 Na Vianoce sa teší väčšina z nás, na predvianočné upratovanie však len málokto. Ak patríte medzi tých, ktorí chcú mať domácnosť čistú, ale čo najrýchlejšie a s minimálnou námahou, vsaďte na najnovšie tyčové vysávače od značky Bissell.  Vyzbrojené systémom s prevenciou proti množeniu baktérií a vzniku nepríjemného zápachu, vašu podlahu či koberce vysajú, vytrú aj vysušia za pár The post Koniec vyčerpávajúcemu vianočnému upratovaniu. Vyskúšajte tohto pomocníka! appeared first on WomanMan.

Silvester bez výčitiek: Ako zvládnuť silvestrovské oslavy a diétu

31.12.2022 05:00 Chudnutie, diéta, silvestrovské oslavy. Dalo by sa povedať, že to nejde spolu dokopy. Opak je však pravdou. Našťastie sú možnosti, ako si užiť večierok, pochutiť si a pritom si nerobiť starosti o pribúdajúce kilá alebo potravinové alergie. Vyskúšajte silvestrovské pochúťky, ktoré budú zlatým klincom večierka.  S KetoMixom môžete oslavovať štýlovo a pritom zabudnúť na stráženie kalorického príjmu. Pripravte si The post Silvester bez výčitiek: Ako zvládnuť silvestrovské oslavy a diétu appeared first on WomanMan.

Integračné aktivity a humanitárna pomoc Ukrajincom

31.12.2022 05:00 Čoskoro začneme listovať v novom kalendári. Rok 2023 začína pokračujúcou nezmyselnou vojnou na území našich susedov, ktorí sú odkázaní aj na našu pomoc. Neinvestičný fond Donio vyhlasuje spolu s Kto pomôže Ukrajine druhú grantovú výzvu na prerozdelenie 340 000 eur na pomoc ľuďom, ktorých zasiahla vojna na Ukrajine. Finančnú podporu sprostredkuje Nadácia Pontis. Žiadosti o podporu je možné The post Integračné aktivity a humanitárna pomoc Ukrajincom appeared first on WomanMan.

Zimné fashion trendy, ktoré sa oplatí nasledovať!

31.12.2022 05:00 Chcete aj túto zimu držať krok s módou? Tak siahnite po kúskoch, v ktorých budete pôsobiť skutočne štýlovo. Tmavé farby striedajú výrazné odtiene, jednoduché strihy nahrádzajú tie oversize. Zime budú kraľovať aj extravagantné doplnky, ktoré outfit podčiarknu. V móde sa túto zimu určite nudiť nebudete! Sexy korzet Korzety sú späť! Celkom ovládli prehliadkové móla a veľký comeback túto zimu The post Zimné fashion trendy, ktoré sa oplatí nasledovať! appeared first on WomanMan.

Zimná dovolenka u nás doma

31.12.2022 05:00 Počas pracovných dní žijeme čoraz intenzívne. Popri robote, ktorá si vyžaduje stopercentnú sústredenosť, musíme nachádzať kapacitu na starostlivosť o detí, sledovať ich úlohy, krúžky, cesty do školy, stravovanie. Starosť o bývanie, domácnosť a keď sa mnohým ešte k tomu pridruží i podpora chorľavých rodičov či pomoc mladej rodinke svojho dospelého dieťaťa, alebo ochorenie člena rodiny, zdá sa nám, že sme v The post Zimná dovolenka u nás doma appeared first on WomanMan.

Humor spája generácie: Pani Milada a Šoko rozosmejú aj vás

31.12.2022 05:00 Myslíte si, že seniori už stratili zmysel pre humor? Stretnutie dvoch generácií humoristov vás vyvedie z omylu!  Stand-upista, herec a moderátor Juraj Šoko Tabaček sa v rámci projektu Vzácnejší než influenceri stretol so spisovateľkou a autorkou humoristických relácií Miladou Ostrolúckou, ktorá stála napríklad aj pri tvorbe kultového rozhlasového Maratónu. Ako to už u Juraja býva zvykom, išlo o čistú improvizáciu. Je The post Humor spája generácie: Pani Milada a Šoko rozosmejú aj vás appeared first on WomanMan.

Chcete spoznať, pochopiť a podporiť dozrievanie detského mozgu?

31.12.2022 05:00 Populárny neuropsychológ Dr. Robert Krause prichádza s dvoma knihami pre rodičov o detskom mozgu.  Mnohým je známy z rozhlasových relácií, ale aj z televízneho vysielania, kde vysvetľuje javy súvisiace s vývojom a fungovaním nášho mozgu a s neuropsychológiou. „Detský mozog sa vyvíja už počas vnútromaternicového vývinu a rapídnym spôsobom dozrievanie akceleruje v prvých rokoch života po pôrode. Vďaka týmto dvom publikáciám The post Chcete spoznať, pochopiť a podporiť dozrievanie detského mozgu? appeared first on WomanMan.

Nádherný adventný príbeh Snehová sestra

20.12.2022 19:16 Knižný klenot ako stvorený pod stromček. Už keď ho vezmete do ruky a začnete listovať, začnete sa usmievať a cítiť úžasne. Príbeh Snehová sestra osloví a dojme každého a navodí správnu vianočnú atmosféru. A nemusí to byť len dieťa, ale aj dospelák… Julianova staršia sestra Juni ochorela a odišla. Áno, už nie je medzi nami, zomrela… Celá rodina The post Nádherný adventný príbeh Snehová sestra appeared first on WomanMan.

Aby sa nezabudlo na skutočné príbehy

20.12.2022 00:00 15 významných žien, 15 príbehov, portrétov. Spája ich silná vôľa, ktorá im pomohla presadiť sa, uspieť, alebo dokonca prežiť. Ich príbehy sú inšpiratívnym príkladom, ako sa aj v ťažkej dobe a situácii dá vzoprieť, byť silnými a cieľavedomými. Ženskú stránku, skúsenosť aj v historických súvislostiach, predstavuje výstava občianskeho združenia Post Bellum s názvom HERstory, ktorá The post Aby sa nezabudlo na skutočné príbehy appeared first on WomanMan.

V Bratislave si deti z Užhorodu zdokonaľovali slovenčinu a užili si aj kreatívne zážitky

20.12.2022 00:00 Jesenná akadémia FIJET SLOVAKIA pre slovenské deti z Ukrajiny sa uskutočnila v spolupráci s Ekonomickou univerzitou. Do Bratislavy pricestovalo koncom novembra 20 detí vo veku 12 – 16 rokov z užhorodskej strednej školy s výučbou aj slovenského jazyka v sprievode pedagogického dozoru. Počas štyroch dní si tínedžeri overili svoje slovenské jazykové schopnosti v reálnom živote, spoznali The post V Bratislave si deti z Užhorodu zdokonaľovali slovenčinu a užili si aj kreatívne zážitky appeared first on WomanMan.