Rozšírené hľadanie
Piatok 18. Október 2024 |
meniny má Lukáš
Koľko odvahy potrebujú ženy na Slovensku na zmenu kariéry?

31.10.2023 09:45 Pred jedenástimi rokmi na Slovensku vzniklo občianske združenie Aj Ty v IT. Jeho cieľom dodnes ostáva otvoriť dievčatám a ženám dvere k úspešnej kariére v najrýchlejšie rastúcom a najlepšie ohodnotenom segmente na trhu. Niekdajšia doména mužov má v rukách žien šancu naplniť svoje poslanie. Hoci je to beh na dlhú trať, jeho cieľom je výhra na oboch stranách. Na nedávnej The post Koľko odvahy potrebujú ženy na Slovensku na zmenu kariéry? appeared first on WomanMan.

Festival City Sounds svoje jubileum oslávi festivalom v novembri 2023 

30.10.2023 12:45 Americká senzácia The Baylor Project, beatboxová one woman šou Kid Be Kid či slovenský klavirista Ondrej Krajňák a projekt „Altar Ensemble“ dvojice Nikitin – Šrámek, to sú mená osláv desiatich rokov koncertov pod názvom City Sounds. Organizátori pripravili pre fanúšikov počas dvoch dní – 24. a 25. novembra 2023 – 12 koncertov na troch pódiách v priestoroch Slovenského The post Festival City Sounds svoje jubileum oslávi festivalom v novembri 2023  appeared first on WomanMan.

MOVEMBER pripomína mužom, že je čas na preventívnu prehliadku u urológa. Môže ročne zachrániť stovky životov.

29.10.2023 14:45 Na rakovinu prostaty ročne na Slovensku zomiera takmer 600 mužov, odborníci pritom upozorňujú, že ak sa toto ochorenie zachytí včas, je liečiteľné s 97 % úspešnosťou. Čo bráni mužom v absolvovaní preventívnych prehliadok? Často je to najmä ostych a strach. Iniciatíva Movember každoročne práve v novembri upriamuje pozornosť na mužské zdravie a prevenciu rakoviny prostaty. The post MOVEMBER pripomína mužom, že je čas na preventívnu prehliadku u urológa. Môže ročne zachrániť stovky životov. appeared first on WomanMan.

Trojica kuchynských spotrebičov z Oravy, s ktorými zabodujete u detí aj dospelých

28.10.2023 09:15 Každý z nás má svoje obľúbené jedlá. Aj deti, aj dospelí. Niektoré sú slané, iné sladké. Sú však aj také, ktorým určite väčšina ľudí neodolá. Reč je o hotdogu, vafliach a cukrovej vate. Prinášame vám tipy na šikovných pomocníkov od slovenskej značky Orava, s ktorými je ich príprava hračkou. Vafle v tvare srdca – tie najsladšie vyznania Kto by nemiloval The post Trojica kuchynských spotrebičov z Oravy, s ktorými zabodujete u detí aj dospelých appeared first on WomanMan.

Ako prežiť svojho muža: Komediálny príbeh zo súčasnosti, ktorý musíte vidieť

27.10.2023 12:15 Zábava, smiech a potlesk. Taká bola premiéra novej romantickej komédie podľa námetu knihy Ako prežiť svojho muža z pera Jany Bernáškovej, ktorá si vo filme zahrala hlavnú úlohu. Mladá herečka Lucie sa po materskej dovolenke snaží vrátiť do práce, pričom sa stretáva s klasickými starosťami slobodných matiek a súčasne sa zamotávaa do bláznivých situácií pri The post Ako prežiť svojho muža: Komediálny príbeh zo súčasnosti, ktorý musíte vidieť appeared first on WomanMan.

Peter Nagy pre deti 2 s ilustráciami Zuzky Smatanovej a knižná kampaň

27.10.2023 12:15 Minuloročná spolupráca Petra Nagya a Zuzky Smatanovej sa osvedčila. Prvá kniha sa stala vlani bestsellerom. Pre malých čitateľov teda pripravili naši hudobníci aj druhú knihu veľkých hitov a veselých obrázkov. Vydavateľstvo Ikar súčasne začalo svoju tradičnú predvianočnú kampaň – Knižné a veselé. Kniha Peter Nagy pre deti 2, ktorá práve vyšla vo vydavateľstve Ikar, obsahuje ďalších pätnásť The post Peter Nagy pre deti 2 s ilustráciami Zuzky Smatanovej a knižná kampaň appeared first on WomanMan.

Finišuje rekonštrukcia divadla Aréna v Petržalke

26.10.2023 16:15 Bratislavský samosprávny kraj začal vlani s komplexnou rekonštrukciou Divadla Aréna. V októbri 2023 sa stavebné práce blížia ku koncu a budova divadla sa pripravuje na kolaudačné konanie. „Ide o jednu z najvýznamnejších a najväčších investícii do kultúrnej infraštruktúry na území Bratislavského kraja za posledné dekády. Nielenže obnovíme unikátnu divadelnú budovu, ale vytvoríme jedno z The post Finišuje rekonštrukcia divadla Aréna v Petržalke appeared first on WomanMan.

Obezita môže až za 80 percent prípadov cukrovky a polovicu prípadov vysokého krvného tlaku

26.10.2023 16:15 Takmer šesť z desiatich dospelých Slovákov má obezitu či nadhmotnosť, tzv. preobezitu. Lekári upozorňujú, že u mladistvých sa za ostatné dve dekády miera obezity zdvojnásobila. Obézny je každý šiesty dospievajúci. Podľa údajov Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj je Slovensko štvrtou krajinou s najvyšším výskytom obezity spomedzi krajín OECD. Ak sa tento negatívny trend nezvráti, The post Obezita môže až za 80 percent prípadov cukrovky a polovicu prípadov vysokého krvného tlaku appeared first on WomanMan.

Jesenný refresh domácnosti? Riešením môžu byť napínacie poťahy

26.10.2023 16:15 Správne zvolené dekorácie robia z domu domov. Ak ich máme príliš dlho, začnú nás nudiť a cítime potrebu zmeny. Tá nemusí vždy predstavovať iba kompletné prerábanie a renováciu, ktorá je častokrát spojená s veľkou finančnou útratou.  Jednoduché, rýchle a efektívne výsledky dokáže priniesť aj zmena, ako je nový poťah na sedačke.  Elastické poťahy na sedačku budú meniť vašu The post Jesenný refresh domácnosti? Riešením môžu byť napínacie poťahy appeared first on WomanMan.

Zažite čarovné a nefalšované Vianoce na Madeire

25.10.2023 19:16 Vianočná Madeira. Ostrov voňajúci medom, žiariaci miliónmi svetielok, obsypaný červenými vianočnými ružami, dychtivo čakajúci na najkrajšie sviatky roka. Je tu šiesta kniha od slovenskej autorky Beatrix Zaťkovej Vianoce na Madeire. Predstavte si historické námestie uprostred malebného Funchalu, barokovú fontánu, pekáreň, reštauráciu a neveľ ký podkrovný byt, ktorý sa stal v adventnom čase domovom troch nerozlučných The post Zažite čarovné a nefalšované Vianoce na Madeire appeared first on WomanMan.

Dojímavý príbeh Zaľúbila som sa do nádeje

25.10.2023 19:16 Zaľúbila som sa do nádeje je prvotina 21-ročnej študentky literatúry a klasických štúdií, ktorá je známa na sociálnych médiách pod pseudonymom Lancali. Hitom medzi mladými čitateľmi sa stala nielen preto, že jej hlavné postavy sú tínedžeri, ktorí dlhodobo alebo opakovane pobývajú v nemocnici s chronickými ochoreniami, ale najmä preto, že autorka otvorila tému permanentnej fyzickej The post Dojímavý príbeh Zaľúbila som sa do nádeje appeared first on WomanMan.

Vypočítajte si, koľko ušetríte pri používaní SodaStreamu

25.10.2023 19:16 Možno si aj vy pamätáte dnes už retro sifónové fľaše, ktoré boli kedysi trendy a zdobili takmer každú kuchynskú linku. Dnes čoraz viac zákazníkov objavuje výhody moderných prístrojov na výrobu perlivej vody, pretože aj napriek bohatej dostupnosti rôznych sýtených vôd a malinoviek nechcú kupovať stále nové a nové balenia v plaste, ktoré je potrebné nosiť z obchodov The post Vypočítajte si, koľko ušetríte pri používaní SodaStreamu appeared first on WomanMan.

 Bezstarostný vianočný a silvestrovský pobyt v Bardejovských Kúpeľoch 

25.10.2023 19:16 Uprostred jesene je najvyšší čas myslieť na sviatočné dní v závere roka. Vianoce a Silvestra je najlepšie osláviť spoločne zábavou a oddychom vo wellness. Strávte koniec roka v príjemnej atmosfére Bardejovských Kúpeľov.  Jeseň v kúpeľoch poteší Tí, ktorí nie sú viazaní pracovnými povinnosťami, si môžu teraz dopriať nádherný, trochu aj zdravotný, relax v kúpeľoch. Pobyt uprostred pestrofarebných zmiešaných lesov The post  Bezstarostný vianočný a silvestrovský pobyt v Bardejovských Kúpeľoch  appeared first on WomanMan.

O čom sa pri rakovine nehovorí? O intimite onkologického pacienta.

24.10.2023 23:00 Na Slovensku však ročne pribúda 40 000 onkologických pacientov. Pritom alarmujúci je klesajúci vek onkologických pacientov. I to je dôvod, prečo sa Liga proti rakovine rozhodla v rámci Týždňa Ligy proti rakovine priniesť informácie a poskytnúť podporu v téme „intimita“, ktorá bola a stále je pre pacientov a ich partnerov, nehovoriac o širokej verejnosti, na Slovenku tabu. LPR chce vytvoriť priestor na lepšie The post O čom sa pri rakovine nehovorí? O intimite onkologického pacienta. appeared first on WomanMan.

Televízory Samsung Neo QLED a QLED získali certifikát Low  Vision Care od organizácie TÜV Rheinland

24.10.2023 12:45 Spoločnosť Samsung Electronics inšpiruje svet, novo definuje svet televízorov, smartfónov, tabletov, nositeľných chytrých zariadení, digitálnych spotrebičov, sieťových a pamäťových prvkov, LSI systémov, polovodičov či LED displejov. Najnovšie oznámila, že televízory modelových radov Neo QLED a QLED za rok 2023 dostali od renomovanej organizácie TÜV Rheinland certifikát Low Vision Care. Táto certifikácia sa udeľuje produktom spĺňajúcim The post Televízory Samsung Neo QLED a QLED získali certifikát Low  Vision Care od organizácie TÜV Rheinland appeared first on WomanMan.