Rozšírené hľadanie
Piatok 18. Október 2024 |
meniny má Lukáš
Motivácia je základ. Viete si ju udržať, aj keď sa vám už nič nechce?

30.12.2023 13:46 Motivácia je úžasná. Dokáže s našou mysľou robiť zázraky. Ako sa správne motivovať? Poďme sa pozrieť konkrétne na niekoľko tipov, možností, prostriedkov a overených rád, ktoré vám pomôžu získať a udržiavať motiváciu na začiatku plánovanej zmeny, počas nej a aj vtedy, ak sa práve nebude dariť. Ukážme si to pri chudnutí.  Keď začíname s chudnutím, cítime The post Motivácia je základ. Viete si ju udržať, aj keď sa vám už nič nechce? appeared first on WomanMan.

Pracovať s peniazmi je umenie, ktorému sa dokáže naučiť každý

29.12.2023 18:00 Na prelome rokov si nejeden z nás sľubuje, okrem iného aj to, že v novom roku bude lepšie hospodáriť, svedomitejšie nakladať s peniazmi a mať ich na všetko potrebné… Niekedy sa môže zdať, že byť bohatý alebo chudobný je otázka komunity, do ktorej sa človek narodí. Z času na čas upútajú pozornosť príbehy takmer zázračného zbohatnutia.  Za pojmom „dostatok finančných The post Pracovať s peniazmi je umenie, ktorému sa dokáže naučiť každý appeared first on WomanMan.

Urobte z upratovania zábavnú aktivitu pre celú rodinu

28.12.2023 21:45 Domov je miestom, kde trávime veľa času. Preto je dôležité, aby bol čistý a útulný. Upratovanie domácnosti nemusí byť iba nepríjemnou povinnosťou, ale zábavnou aktivitou, ktorú si užijete s celou rodinou. Pozrite sa na spôsoby, ako si môžete rozdeliť domáce práce a ako do upratovania zábavnou formou zapojiť aj deti. Spravodlivé rozdelenie úloh Prvým krokom, The post Urobte z upratovania zábavnú aktivitu pre celú rodinu appeared first on WomanMan.

Pôrodníctvo pre každého – odpovede na vaše otázky

27.12.2023 13:46 Príchod nového človeka je vždy veľkou udalosťou. Kým sa to však podarí, budúca mamička sa musí vyrovnať s mnohými očakávanými i neočakávanými problémami, ťažkosťami a neraz i mylnými radami či predsudkami. Nová kniha Pôrodníctvo pre každého – odpovede na vaše otázky podáva odborné informácie o pôrodníctve zrozumiteľným spôsobom pre širokú verejnosť. Má ambíciu stať sa zodpovedným sprievodcom pri plánovaní The post Pôrodníctvo pre každého – odpovede na vaše otázky appeared first on WomanMan.

Alkohol počas diéty. Áno alebo nie? 

27.12.2023 13:46 Čakajú nás oslavy konca roka, rodinné stretnutia, firemná párty, ktoré sa u nás bez alkoholu málokedy obídu. Ak držíte diétu, máte starosť navyše. Iste si kladiete otázku, či si môžete dopriať zopár bubliniek s alkoholom aspoň počas sviatkov. Lenže, ako na to, aby ste neurobili krok vedľa? Neviete, či si počas osláv môžete dať „aspoň pohárik“, alebo The post Alkohol počas diéty. Áno alebo nie?  appeared first on WomanMan.

Otužovanie a jeho vplyv na zdravie kostí a svalov

26.12.2023 17:00 Hoci väčšina z nás má radšej teplo než zimu a chlad, využívať cielené pôsobenie chladu je veľmi prospešné. Otužovanie zďaleka nepodporuje iba imunitný systém. Má mnoho ďalších benefitov a to dokonca aj na zdravie svalov a kostí. Jednou z metód prvej pomoci pri bolesti alebo poranení svalu je studený obklad. Dôvod je jednoduchý – chladom tlmíme zápalovú reakciu tkanív na The post Otužovanie a jeho vplyv na zdravie kostí a svalov appeared first on WomanMan.

Betlehemy nám sprítomňujú nádej, ktorá k nám prichádza vo vianočnom čase

24.12.2023 11:30 Pred osemsto rokmi prišiel svätý František s myšlienkou ešte viac sprítomniť radostné prežívanie Vianoc tým, že v Assisi, vo svojom rodnom meste, nechal nainštalovať živý betlehem so svätou rodinou a oslíkom, tak, ako to asi mohlo vyzerať v betlehemskej maštali, kde prišiel na svet Boží Syn. Odvtedy sú umelci celého sveta témou betlehemu fascinovaní a v ľudovej tvorbe si tiež získal The post Betlehemy nám sprítomňujú nádej, ktorá k nám prichádza vo vianočnom čase appeared first on WomanMan.

Miro Jaroš s Veronikou Hatala oslavujú sviatky vianočným duetom Dobro v nás

23.12.2023 15:00 Spevák Miro Jaroš v posledných dňoch zverejnil hneď dve vianočne zamerané piesne. Po piesni Šťastné a veselé, venovanej rodinám s deťmi, stavil na spoluprácu s pôvabnou slovenskou speváčkou, herečkou a moderátorkou Veronikou Hatala. Vianočnú pieseň Dobro v nás dvojica zverejnila aj prostredníctvom zasneženého videoklipu. Obľúbený slovenský spevák Miro Jaroš, známy tým, že si vianočné obdobie mimoriadne užíva, ani tento rok nezaháľa. The post Miro Jaroš s Veronikou Hatala oslavujú sviatky vianočným duetom Dobro v nás appeared first on WomanMan.

Kniha pre zvedavých milovníkov kávy

22.12.2023 17:45 Je kofeín droga? Ako spoznať dobrú kávu? Môžeme byť od kávy závislí? A dá sa na prvý pohľad zistiť, či je káva dobrá? Na tieto a mnohé iné otázky dáva odpovede kniha Zrnká vedomostí o káve, ktorú napísala baristka a vášnivá cestovateľka za kávou a kávovou kultúrou Monika Matúšová z pražiarne Zlaté Zrnko. Knihy o káve, zvlášť také, ktoré fakticky a vedecky odpovedajú The post Kniha pre zvedavých milovníkov kávy appeared first on WomanMan.

BOBO, krátky animovaný film pre deti je dôkazom toho, že zázraky sa dejú

21.12.2023 20:30 Príbeh o Bobovi, ktorý dobre nevidí, nosí „zlý” okluzor, vymýšľa si neobyčajné veci, ale pritom chce len obyčajné okuliare. A je to aj o tom, že je fajn, ak si pomáhame, že zlý zrak, aj zlý brat sa môžu zlepšiť. Niekedy sa dejú zázraky a inokedy sa o ne musíme aj sami snažiť. Film chce The post BOBO, krátky animovaný film pre deti je dôkazom toho, že zázraky sa dejú appeared first on WomanMan.

Do kín prišiel Jason Momoa ako kráľ Atlantídy vo filme Aquaman a stratené kráľovstvo 

21.12.2023 20:30 Keď režisér James Wan v roku 2018 preniesol z komiksových zošitov na filmové plátna hrdinu Aquamana v jeho prvom samostatnom príbehu, podmanil si srdcia stoviek miliónov divákov na celom svete. Správny mix akcie, humoru a temnoty sa stal populárnym aj u tých, ktorých filmové DC univerzum ako celok nenadchlo, ovácie za svoj výkon žal najmä Jason Moma v hlavnej úlohe, The post Do kín prišiel Jason Momoa ako kráľ Atlantídy vo filme Aquaman a stratené kráľovstvo  appeared first on WomanMan.

Pomáha kokosový olej na všetky zdravotné neduhy?

21.12.2023 10:15 Kokosový orech tvorí pre tretinu planéty každodennú súčasť zdravého jedálnička. U nás ho ešte stále považujeme za exotickú potravinu, hoci pri príprave vianočného pečiva sa obvykle nezaobídeme. V poslednom čase sa stáva obľúbenou súčasťou našej stravy v rôznych podobách. Hovoríme o kokosovom masle, kokosovom oleji, kokosovej vode, strúhanom kokose či kokosovom nápoji.  Palme kokosovej sa darí predovšetkým v trópoch. Ide The post Pomáha kokosový olej na všetky zdravotné neduhy? appeared first on WomanMan.

SOCKA. ALKÁČ. BEZĎÁK. Ľudia bez domova sa s ponižujúcimi nálepkami stretávajú denne. Predsudky ich však pred zimou neochránia…

21.12.2023 10:15 Zima je každoročne najnáročnejším obdobím pre ľudí, ktorí sa ocitli bez stabilného bývania. Platí to aj pre ľudí bez domova, ktorí sa najčastejšie stretávajú s predsudkami, že sú „lenivé socky“ či „smradľaví ožrani“ a že si môžu za svoju situáciu sami. Pritom približne 80 % ľudí bez domova je „neviditeľných“, čo znamená, že chodia čisto oblečení, stretávame The post SOCKA. ALKÁČ. BEZĎÁK. Ľudia bez domova sa s ponižujúcimi nálepkami stretávajú denne. Predsudky ich však pred zimou neochránia… appeared first on WomanMan.

Ako slušne povedať NIE našim blízkym počas Vianoc?

20.12.2023 13:45 „Veď je to len jeden pohárik. Budeme tam iba hodinku. Vianočný večierok je predsa len raz ročne.“ Aj týmto frázam často čelíme v predvianočnom období i počas sviatkov. Dôležité je však uvedomiť si, že aj počas sviatkov by sme mali robiť len veci, ktoré chceme a ktoré sú nám príjemné. Nedodržiavanie hraníc totiž môže viesť napríklad aj k vyhoreniu. The post Ako slušne povedať NIE našim blízkym počas Vianoc? appeared first on WomanMan.

Slováci v roku 2023 najčastejšie vyhľadávali stavebnícke remeslá, dopyt po nich sa od leta jemne zvýšil

20.12.2023 13:45 Tento rok bol poznačený prebiehajúcou energetickou krízou a infláciou, ktorú občania okrem potravín a služieb citeľne vnímali aj na náraste cien materiálov. Zdá sa však, že na objem zákaziek v stavebníctve to malo len neveľký vplyv. Podľa spoločnosti 123dopyt.sk, ktorá prevádzkuje najväčší dopytový systém a online katalóg dodávateľov na Slovensku, vyhľadávali Slováci najmä murárov, maliarov The post Slováci v roku 2023 najčastejšie vyhľadávali stavebnícke remeslá, dopyt po nich sa od leta jemne zvýšil appeared first on WomanMan.