Rozšírené hľadanie
Sobota 19. Október 2024 |
meniny má Kristián
Pozvite jar do svojej spálne

26.05.2023 13:00 V prírode nastalo obdobie znovuzrodenia a rozpuku, v jari a lete všetko opäť ožíva, rastie, kvitne. Nechajte sa inšpirovať týmto krásnym ročným obdobím a do svojich spální pustiť túto pozitívnu energiu. Ako na to? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi. 1. Odľahčite lôžkoviny Prvým krokom k tomu, aby do vašej spálne prenikla jar, je prevzdušniť priestor. Teplé zimné periny The post Pozvite jar do svojej spálne appeared first on WomanMan.

Prémiová talianska značka kávy Caffè Vergnano je na Slovensku pod novými krídlami 

25.05.2023 18:15 Novinkou v portfóliu Coca-Cola HBC Česko a Slovensko na slovenskom trhu je najnovšie prémiová značka talianskej kávy Caffè Vergnano. Tá rozšíri jej bohaté portfólio 24/7. Výhradné zastúpenie na slovenskom trhu nasleduje po dokončení akvizície 30 % podielu v Casa del Caffè Vergnano spoločnosťou Coca-Cola HBC v októbri 2021. Caffè Vergnano je rodinná talianska kávová The post Prémiová talianska značka kávy Caffè Vergnano je na Slovensku pod novými krídlami  appeared first on WomanMan.

Slovenský výrobca slnečných kolektorov školí montérov fototermiky i fotovoltiky

25.05.2023 18:15 Väčší záujem o slnečné kolektory a ich inštaláciu na rodinné domy, obytné budovy, školy či iné objekty vyvolal aj vyššiu potrebu kvalitných montérov týchto zariadení. Preto najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar zabezpečuje okrem výrobnej činnosti i odbornú prípravu inštalatérov fotovoltických systémov, odbornú prípravu inštalatérov slnečných tepelných systémov a kombinovaný modul pre oba systémy FV+FT. Pozornosť The post Slovenský výrobca slnečných kolektorov školí montérov fototermiky i fotovoltiky appeared first on WomanMan.

Bratislavský festival Viva Musica! je hudba spájajúca minulosť so súčasnosťou, prináša nečakané spolupráce a excelentnú virtuozitu

24.05.2023 13:45 Festival Viva Musica! je na kultúrnej mape Slovenska už 19 rokov. Za ten čas jeho návštevníci zažili neopakovateľné koncerty svetových mien ako Philip Glass, Michael Nyman, Kronos Quartet, John Malkovich, Víkingur Ólafsson či úžasnú Laurie Anderson. Silná dramaturgia s dôrazom na klasiku a všetky jej odtiene je doménou aj pripravovaného ročníka s mnohými zvučnými menami.   Otvárací koncert The post Bratislavský festival Viva Musica! je hudba spájajúca minulosť so súčasnosťou, prináša nečakané spolupráce a excelentnú virtuozitu appeared first on WomanMan.

Úspešný seriál Emily v Paríži vyšiel aj ako kniha

24.05.2023 13:45 Emily v Paríži je mimoriadne úspešný a obľúbený seriál na streamovacej platforme Netflix. Teraz vyšiel prvý diel v sérii Emily v Paríži. Som v taxíku a srdce mi bije silno, len-len že nevyskočí z hrude. Ja, Emily Cooperová, som v Paríži! Každý má svoje sny a ten môj bol prísť sem. Pred očami mi defilujú parížske ulice s tými The post Úspešný seriál Emily v Paríži vyšiel aj ako kniha appeared first on WomanMan.

Gastroenterologické centrum Bezručova si pripomenulo spolu s pacientmi  nedávny Svetový deň IBD

23.05.2023 18:46 Gastroenterologické centrum Bezručova, ktoré patrí medzi popredné európske centrá špecializovanej starostlivosti o pacientov s Crohnovou chorobou a ulceróznou kolitídou si pripomenulo spolu s pacientami Svetový deň IBD. ktorý bol 19. mája. Každoročne spája ľudí po celom svete v snahe zvýšiť povedomie o týchto ochoreniach a zlepšiť kvalitu života pacientov. Stovkám pacientov s Crohnovou chorobou a ulceróznou kolitídou The post Gastroenterologické centrum Bezručova si pripomenulo spolu s pacientmi  nedávny Svetový deň IBD appeared first on WomanMan.

Milujete prírodu Slovenska? Príďte cez víkend na stretnutie krasistov!

23.05.2023 18:46 Pred 102 rokmi v roku 1921 vznikol časopis Krásy Slovenska. Dodnes je to najstarší kontinuálne vychádzajúci časopis na Slovensku. Venuje sa prírodným krásam a kultúrnym zaujímavostiam Slovenska, turistike, cestovnému ruchu, horolezectvu, jaskyniarstvu, ochrane prírody a kultúrnym tradíciám. Pri príležitosti 102. výročia vzniku časopisu Klub slovenských turistov s ďalšími partnermi a s redakciou časopisu Krásy Slovenska organizujú The post Milujete prírodu Slovenska? Príďte cez víkend na stretnutie krasistov! appeared first on WomanMan.

Popradská ponuka nielen pre turistov

23.05.2023 00:00 Mesto Poprad pod Vysokými Tatrami je vlastne veľmi mladé mesto. Dnešný vzhľad získalo spojením piatich historických mestečiek do jedného celku, ktoré dnes tvoria jeho časti: Spišská Sobota, Poprad, Veľká, Stráže pod Tatrami,  Kvetnica a Matejovce. Pre návštevníkov má okrem mnohých historických, kultúrnych, relaxačných a gastronomických zaujímavostí, ktoré sa oplatí spoznať, aj zaujímavú ponuku: Tunajší podnikaví výrobcovia rozširujú The post Popradská ponuka nielen pre turistov appeared first on WomanMan.

Nezanedbávajme preventívne prehliadky u všeobecného lekára, zachránili už nejeden život 

23.05.2023 00:00 Až 61 % ľudí si uvedomuje, že preventívna prehliadka je dôležitou súčasťou starostlivosti o zdravie, napriek tomu sú k svojmu zdraviu ľahostajní, a z rôznych dôvodov nevyužijú svoje právo. Preventívku u všeobecného lekára v predošlých dvoch rokoch odignorovalo až 1,3 milióna dospelých, čo je viac ako polovica poistencov VšZP, ktorí na ňu mali nárok. Vyplýva to z analýzy interných dát The post Nezanedbávajme preventívne prehliadky u všeobecného lekára, zachránili už nejeden život  appeared first on WomanMan.

Holandská arkádová sieť Gamestate prinesie do Bratislavy vzrušujúci herný zážitok

23.05.2023 00:00 Bratislava, 15.05.2023 – Nová pobočka arkádového centra Gamestate prinesie od 1. júna do Bratislavy herné zážitky pre deti, mladých i dospelých. Ich cieľom je pomocou širokej škály hier a pohlcujúcej zábavy priniesť nostalgiu i revolúciu v interaktívnej zábave na Slovensku. Nová pobočka v bratislavskom Auparku Ako prví sa na Gamestate môžu tešiť obyvatelia hlavného mesta. The post Holandská arkádová sieť Gamestate prinesie do Bratislavy vzrušujúci herný zážitok appeared first on WomanMan.

ZANEDBANÁ DIAGNOSTIKA CELIAKIE MÔŽE VIESŤ K VÁŽNYM ZDRAVOTNÝM KOMPLIKÁCIÁM

22.05.2023 14:45 Celoživotné autoimunitné ochorenie s permanentnou neznášanlivosťou lepku sa môže prejaviť v ktoromkoľvek veku. V prípade neskorej diagnostiky neraz vedie k pokročilým až nezvratným poškodeniam. Na Slovensku evidujeme vyše 32 000 celiatikov, toto číslo však môže byť v skutočnosti oveľa vyššie. Pri príležitosti Svetového dňa celiakie upozorňuje Slovenská gastroenterologická spoločnosť, že až deväť z desiatich celiatikov nie je The post ZANEDBANÁ DIAGNOSTIKA CELIAKIE MÔŽE VIESŤ K VÁŽNYM ZDRAVOTNÝM KOMPLIKÁCIÁM appeared first on WomanMan.

Humanic predstavuje exkluzívnu značku Kate Gray

22.05.2023 14:45 Nová kolekcia dámskej značky Kate Gray, ktorú predstavuje popredný predajca obuvi Humanic, je extravagantná, individuálna a zároveň kreatívna. Inšpiruje sa najnovšími trendmi módnych metropol. Prináša topánky aj kabelky z najjemnejších materiálov. Produkty majú rafinovaný dizajn a oslnia rôznymi detailmi, ako sú trblietavé pracky alebo zaujímavé zdobenia. Paleta farieb je široká, od žiarivých trendy farieb až The post Humanic predstavuje exkluzívnu značku Kate Gray appeared first on WomanMan.

V láske platia isté pravidlá… Srdce neoklameš!

22.05.2023 14:45 V týchto šatách sa v žiadnom prípade nemôžem vydávať. Nie, zúfalo som sa chytala za hlavu. Takto… takto to nejde. Prečo som si nestihla kúpiť normálne šaty? Bože môj. Svadba je už zajtra a ja som ešte ani nezačala posielať pozvánky.Bude to katastrofa. Viem, že bude. Takto to predsa nemalo vyzerať. Mal to byť jeden The post V láske platia isté pravidlá… Srdce neoklameš! appeared first on WomanMan.

Viete, že cigaretové ohorky a tabakové náplne NEPATRIA na zem, ale do ASFALTU?

22.05.2023 05:00 Ohorky z cigariet a tabakové náplne odhodené na zem znečisťujú naše životné prostredie. Podľa rozsiahlej celoslovenskej ankety regionálnych novín MY, do ktorej sa zapojilo vyše 21 000 obyvateľov Slovenska, až 35,8 % dospelých fajčiarov zahadzuje cigaretové ohorky na zem. Užívatelia nahrievaného tabaku pristupujú k životnému prostrediu a ekológii trochu zodpovednejšie: tabakové náplne zahadzuje na zem polovica The post Viete, že cigaretové ohorky a tabakové náplne NEPATRIA na zem, ale do ASFALTU? appeared first on WomanMan.

Strategický dokument na zmenu klímy Bratislavského samosprávneho kraja

21.05.2023 19:30 Bratislavský samosprávny kraj chce systematicky reagovať na dopady zmeny klímy na svojom území. Jedným z nástrojov sa stal strategický dokument s názvom Adaptačný plán Bratislavského samosprávneho kraja na zmenu klímy, ktorý 12. mája 2023 ho schválili župní poslanci na zasadnutí zastupiteľstva. Je zameraný najmä na sídla a prostredie priamo s nimi súvisiace. „V téme The post Strategický dokument na zmenu klímy Bratislavského samosprávneho kraja appeared first on WomanMan.