Rozšírené hľadanie
Sobota 28. September 2024 |
meniny má Václav
Množstvo aplikácií sa neunúva šifrovať tvoje citlivé dáta, tvrdia bezpečnostní experti: Tieto si radšej odinštaluj zo smartfónu

31.08.2024 16:15 Žijeme v digitálnom svete, čo znamená, že smartfóny používame takmer denne na rôzne úlohy, s ktorými nám pomáhajú desiatky rôznych aplikácií.   Nemusí ... The post Množstvo aplikácií sa neunúva šifrovať tvoje citlivé dáta, tvrdia bezpečnostní experti: Tieto si radšej odinštaluj zo smartfónu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Dokáže špeciálny zvuk vytlačiť vodu z tvojho mobilu? Pozri sa, čo ukázal experiment

31.08.2024 16:15 Možno si aj ty postrehol nový fenomén na YouTube, ktorým je veľmi špeciálne video. Má niečo cez dve minúty a skladá sa len ... The post Dokáže špeciálny zvuk vytlačiť vodu z tvojho mobilu? Pozri sa, čo ukázal experiment appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vybíja sa ti smartfón príliš rýchlo? Tu je 7 najčastejších dôvodov, prečo sa to deje, a ako ich môžeš ľahko opraviť

31.08.2024 16:15 Nič nie je viac frustrujúce, ako keď sa ti batéria smartfónu vybíja rýchlo. Postupom času klesá kapacita batérie, s čím bohužiaľ nespravíme nič, ... The post Vybíja sa ti smartfón príliš rýchlo? Tu je 7 najčastejších dôvodov, prečo sa to deje, a ako ich môžeš ľahko opraviť appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Špionážna kampaň „Voldemort“ používa doteraz nevídanú techniku, ktorou hackeri komunikujú s infikovaným zariadením

31.08.2024 16:15 Bezpečnosti experti z Proofpoint postrehli novú kampaň hackerov, ktorú pomenovali „Voldemort“. Tento útok dostal pomenovanie podľa interných názvov súborov a reťazcov použitých v malvéri. ... The post Špionážna kampaň „Voldemort“ používa doteraz nevídanú techniku, ktorou hackeri komunikujú s infikovaným zariadením appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vedci hovoria, že sme na pokraji prelomového objavu. Veria, že čoskoro porazíme rakovinu

30.08.2024 21:00 Výskumníci z University of Southampton sú na hranici prelomového objavu, čo sa týka liečby rakoviny. V novej práci sa pozreli hlbšie na to, ... The post Vedci hovoria, že sme na pokraji prelomového objavu. Veria, že čoskoro porazíme rakovinu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Google zásadne vylepší Android. Bude rýchlejší. Dopomôže k tomu táto zmena v tvojom mobile

30.08.2024 21:00 Pravdepodobne aj ty nosíš vo vrecku nohavíc Android smartfón. Čo ak by sme ti povedali, že bude neskôr zásadne rýchlejší, ako je tomu ... The post Google zásadne vylepší Android. Bude rýchlejší. Dopomôže k tomu táto zmena v tvojom mobile appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Po novom stiahneš aktualizácie pre aplikácie v smartfóne zásadne rýchlejšie. Google vylepšil Obchod Play

30.08.2024 21:00 Ešte v apríli tohto roka Google uvoľnil pre Obchod Play funkciu, ktorá ti umožňuje sťahovať viacero aplikácií z obchodu súčasne v jednom momente. Ide o šikovný nástroj, ... The post Po novom stiahneš aktualizácie pre aplikácie v smartfóne zásadne rýchlejšie. Google vylepšil Obchod Play appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Deep Fission našiel spôsob, ako malý podzemný jadrový reaktor prinesie lacnú elektrinu

30.08.2024 21:00 Startupová spoločnosť Deep Fission objavila spôsob, ako by sme sa dokázali vysporiadať s ekonomickými a bezpečnostnými problémami jadrovej energie. Navrhujú reaktor, ktorý by ... The post Deep Fission našiel spôsob, ako malý podzemný jadrový reaktor prinesie lacnú elektrinu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ako prepojiť AI Gemini so svojím Gmail účtom. Zaberie ti to len pár sekúnd

30.08.2024 21:00 Umelá inteligencia je všade naokolo nás. Často sa hovorí o jej funkciách a schopnostiach. Ak ju ešte nepoužívaš, tak by si to mal ... The post Ako prepojiť AI Gemini so svojím Gmail účtom. Zaberie ti to len pár sekúnd appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vieš, kde nájdeš v Chrome uložené heslá od stránok a online služieb?

30.08.2024 11:00 Pravdepodobne aj ty si registrovaný do desiatok online služieb. Či už ide o Facebook, Gmail, Instagram alebo inú službu. Spolu s kopiacim sa služieb, ktoré ... The post Vieš, kde nájdeš v Chrome uložené heslá od stránok a online služieb? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Gmail vylepšuje vyhľadávanie informácií v správach na Android a iOS zariadeniach. Novinka sa postupne dostáva do obehu

30.08.2024 11:00 Google ešte v júni tohto roka oznámil dostupnosť služby Gemini v bočnom paneli aplikácie Gmail na webe. Ak nevieš, čo je to Gemini, ... The post Gmail vylepšuje vyhľadávanie informácií v správach na Android a iOS zariadeniach. Novinka sa postupne dostáva do obehu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Google odhalil ruských hackerov, ktorí útočili na vládne a iné webové stránky, a ukázal, ako útok prebiehal

30.08.2024 11:00 Nie je žiadnym tajomstvom, že vlády po celom svete majú svoje vlastné tímy hackerov, ktoré vykonávajú rôzne úlohy. Po tom, ako Rusko napadlo ... The post Google odhalil ruských hackerov, ktorí útočili na vládne a iné webové stránky, a ukázal, ako útok prebiehal appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Prelom! Nový druh plastu nás môže raz a navždy zbaviť plastového odpadu! Stačilo do nich pridať len jednu ingredienciu

30.08.2024 01:15 Výskumníci z Čínskej akadémie vied vo svojej novej práci predstavili nový druh plastu, ktorý sa na prvý pohľad nelíši od toho obyčajného, no ... The post Prelom! Nový druh plastu nás môže raz a navždy zbaviť plastového odpadu! Stačilo do nich pridať len jednu ingredienciu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

60 ročná diskusia je u konca, existuje! Misia NASA odhalila tajomné elektrické pole Zeme

30.08.2024 01:15 Výskumníci z NASA odhalili po prvýkrát globálne elektrické pole Zeme, o ktorého existencii sa diskutuje už viac ako 60 rokov. Toto pole zaznamenali ... The post 60 ročná diskusia je u konca, existuje! Misia NASA odhalila tajomné elektrické pole Zeme appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Veľká banka upozorňuje: Falošný bankár znova obvoláva ľudí v nádeji, že im ukradne peniaze. Vysvetľuje, ako tento útok prebieha

30.08.2024 01:15 Online priestorom sa šíria desiatky rôznych podvodov. Niektoré sú nové, iné sa zas objavujú opakovanie v nových vlnách. Len pár z nich je ... The post Veľká banka upozorňuje: Falošný bankár znova obvoláva ľudí v nádeji, že im ukradne peniaze. Vysvetľuje, ako tento útok prebieha appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.