Rozšírené hľadanie
Pondelok 16. September 2024 |
meniny má Ľudomila
Ministerstvo vnútra čelí kauze: Policajné autá sa ocitli pod vodou! Rezort zavádzal, dôkaz na VIDEU

16.09.2024 12:30 BRATISLAVA – Hlavné mesto bojuje s dažďom, vetrom a záplavami. Dažde, ktoré sužujú našu oblasť už od štvrtka, si vypýtali svoju daň. Hladiny riek Morava a Dunaj v Bratislave výrazne stúpli, na niektorých miestach sa vyliali a ohrozené sú aj ďalšie oblasti. O to, aby si prírodný živel vyžiadal čo najmenšie škody, sa okrem iných stará aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ). Pred vlastným ministerstvom si však poriadok urobiť nestihol. Čítané: (3)

TENTO úsek D1 bude od pondelka čiastočne uzavretý: Dôvodom je oprava odvodňovacieho systému

16.09.2024 12:30 PODTUREŇ - Úsek diaľnice D1 na moste Podtureň pri Liptovskom Jáne bude od pondelka čiastočne uzavretý. Diaľničiari tam pristúpia k oprave odvodňovacieho systému. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková. Čítané: (1)

Polícia zadržala vodiča vo Vranove nad Topľou s 2,5 promile po nehode

16.09.2024 12:30 VRANOV NAD TOPĽOU - Polícia obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky vodiča zo Strážskeho, ktorý v sobotu večer vo Vranove nad Topľou spôsobil nehodu. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, 29-ročný muž pri prejazde križovatkou nerešpektoval svetelné signalizačné zariadenie a nedal prednosť v jazde osobnému autu, ktoré viedol 23-ročný miestny muž. Čítané: (1)

Muž pod vplyvom alkoholu spôsobil v Zlatníkoch nehodu: Šoféroval bez vodičského preukazu

16.09.2024 12:30 ZLATNÍKY - Polícia obvinila 31-ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič Škody Octavia spôsobil v noci na sobotu pri rybníku Kulháň v katastri Zlatníkov dopravnú nehodu. Policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Trenčianska krajská polícia o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti. Čítané: (1)

KDH vyzýva vládu na generálnu opravu novelizovaného Trestného zákona

16.09.2024 12:30 BRATISLAVA - Opozičné KDH vyzýva vládu SR, aby umožnila v spolupráci so skutočnými odborníkmi generálnu opravu Trestného zákona. To, že nedávno novelizovaný Trestný zákon bude potrebné opäť meniť na základe pripomienok Európskej komisie , považuje KDH za škandál a hanbu, ktorú Slovensku robí jeho vláda. Informovala o tom hovorkyňa hnutia Lenka Kovár. Hnutie reagovalo na minulotýždňové vyjadrenie podpredsedu vlády Petra Kmeca o tom, že EK má otvorené otázky týkajúce sa novelizácie Trestného zákona. Čítané: (1)

Slovensko si v septembrovej aukcii požičalo 512 miliónov eur

16.09.2024 12:30 BRATISLAVA - Slovensko sa po letnej prestávke v polovici septembra vrátilo na dlhopisové trhy. Požičalo si pritom takmer 512 miliónov eur, keď predalo štyri druhy štátnych dlhopisov s termínom splatnosti od roku 2026 do roku 2035. Priemerný ročný výnos v akceptovaných ponukách sa pohyboval nižšie ako v júni, a to od 2,6236 % do 3,3857 %. V pondelok o tom informovala Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity . Čítané: (1)

Politika, šport či šoubiznis: Máte prehľad? KVÍZ o top udalostiach týždňa preverí vaše znalosti!

16.09.2024 02:45 BRATISLAVA - Ako dobre ste sledovali dianie posledných dní? V našom týždennom kvíze to spoločne zistíme. Prinášame vám skvelý spôsob, ako si overiť znalosti, udržať krok s aktuálnymi udalosťami a možno aj získať nové informácie. Ste doma v politike, športe či šoubiznise? V jednotlivých otázkach sa stretávajú všetky tieto svety. Urobte si pohodlie a vyhodnoťte svoje vedomosti. Čítané: (1)

Prokurátorku z Banskej Bystrice napadol neznámy muž: Chytil ju za ústa, nožom sa vyhrážal zabitím!

16.09.2024 02:45 BRATISLAVA/SLIAČ - Polícia intenzívne pátra po neznámom mužovi, ktorý v nedeľu pri raňajšom behu chytil prokurátorku Krajskej prokuratúry Banská Bystrica odzadu za ústa a nožom sa jej vyhrážal, že ju zabije. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti. Čítané: (1)

Vodič prešiel do protismeru, spôsobil dopravnú nehodu! Na TOMTO úseku je prejazdný len jeden pruh

16.09.2024 02:45 BRATISLAVA - Pre nehodu dvoch áut je v nedeľu na výjazdovej vetve na diaľnicu D4 v smere od bratislavskej Petržalky prejazdný jeden jazdný pruh. Pri zrážke sa zranili štyri osoby, ktoré boli prevezené na ošetrenie do bratislavských nemocníc. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková. Čítané: (1)

Bezpečnosť počas povodne: Chrániť treba predovšetkým zdravie, pomáhať treba najmä TÝMTO skupinám

16.09.2024 02:45 BRATISLAVA - Pri vzniku povodne je potrebné pomáhať starým, bezvládnym a deťom bez dozoru. Chrániť treba predovšetkým zdravie, až potom majetok. Dôležité je riadiť sa pokynmi povodňových orgánov, polície, záchranárov a rešpektovať oficiálne informácie o vývoji situácie. Vyplýva to z odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR. Čítané: (1)