Rozšírené hľadanie
Pondelok 16. September 2024 |
meniny má Ľudomila
Robert Kaliňák tvrdí, že v koalícii nie je pre chýbajúceho predsedu NRSR žiadna kríza a vidí priestor na dohodu

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Vo vládnucej koalícii nie je pre chýbajúceho predsedu parlamentu kríza. Pri jeho voľbe je priestor na vytvorenie pevnej a funkčnej dohody. V relácii Sobotné dialógy na Slovenskom rozhlase to uviedol podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák . To, že Slovensko nemá šéfa Národnej rady SR, považuje podpredseda opozičného KDH a exminister spravodlivosti Viliam Karas za škandál.

Muž, ktorý sa vzdialil z Otvoreného oddelenia Sabová, bol odsúdený prvýkrát

31.08.2024 14:45 RIMAVSKÁ SOBOTA - Odsúdený muž, ktorý sa v piatok 23. augusta vzdialil z Otvoreného oddelenia Sabová v Rimavskej Sobote, bol vo výkone trestu prvýkrát. Svoj trest mal pôvodne ukončiť koncom októbra. Informovala hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR Barbora Škulová.

Blahorečenie Jána Havlíka vnímam ako silné morálne posolstvo človeka, uviedol prezident Pellegrini

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini vníma blahorečenie Jána Havlíka ako silné morálne posolstvo človeka, ktorý sa nevzdal svojej viery, hodnôt a presvedčenia. Uviedol to na sociálnej sieti.

Turisti si v týchto horúčavách pomýlili Štrbské pleso s kúpaliskom: VIDEO Hrozí im mastná pokuta!

31.08.2024 14:45 ŠTRBA – Horúčavy v týchto dňoch sužujú celú Európu a Slovensko nevynímajúc. Turistov vo Vysokých Tatrách tak čoraz viac lákajú plesá a kúpanie sa v nich. Pred niekoľkými dňami sa skupinka mladých ľudí rozhodla schladiť sa rovno v Štrbskom plese.

Šokujúce zistenia mimovládnej organizácie: Experiment ukázal protirómsky rasizmus na pracovnom trhu!

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv v prvých 6 mesiacoch tohto roka upriamila svoju pozornosť na protirómsky rasizmus v kontexte pracovného trhu, v rámci svojej dlhodobej snahy upozorňovať a zabraňovať prejavom rasizmu na Slovensku.

TÚTO časť Slovenska potrápia aj dnes vysoké teploty: Platia výstrahy prvého a druhého stupňa

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Časť Slovenska potrápia vysoké teploty aj v sobotu. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Koaličná SNS navrhuje daňové úľavy pre trénerov v športe

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Koaličná SNS navrhuje oslobodenie príjmov trénerov od daní do výšky 500 eur mesačne. Okrem toho chce zaviesť aj maximálny limit pre odvody na sociálne a zdravotné poistenie. Návrh zákona predloží na najbližšej schôdzi Národnej rady SR. Informovala o tom hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Súhlasia Slováci s úplným zákazom používania telefónov na ZŠ? TOTO hovoria najnovšie výsledky prieskumov

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Približne tretina Slovákov preferuje úplný zákaz používania mobilných telefónov v priestoroch základnej školy , a to aj mimo vyučovacích hodín. Rovnaká časť populácie by súhlasila s tým, aby sa mobilné zariadenia mohli využívať pred a po vyučovaní, a ďalšia sedmina populácie by súhlasila, aby mobily mohli byť používané aj počas prestávok. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 1000 respondentov realizovala agentúra Go4insight na prelome júla a augusta tohto roka. TASR o tom informoval Rastislav Kočan z agentúry.

Hasiči naďalej bojujú s požiarom lesa nad Pohorelou: FOTO Na mieste zasahujú tri vrtuľníky

31.08.2024 14:45 POHORELÁ - Nad obcou Pohorelá v okrese Brezno hasiči naďalej bojujú s požiarom lesa, ktorý sa rozhorel v piatok popoludní. Na mieste zasahuje takmer 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov i tri vrtuľníky. Na sociálnej sieti o tom informoval Hasičský a záchranný zbor .

Daňové zaťaženie výroby elektriny z malých obnoviteľných zdrojov energie by sa malo znížiť

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Navrhovaná zmena zákona by mala od spotrebnej dane oslobodiť elektrinu vyrobenú z obnoviteľných zdrojov energie , a tak prispieť k zníženiu zdaňovania občanov a právnických osôb pri výrobe elektrickej energie z malých zdrojov. Subjekty by mali byť okrem povinnosti platenia dane oslobodené aj od preukazovania záruky pôvodu elektriny vyrobenej z OZE. Vyplýva to z návrhu, ktorý na rokovanie Národnej rady SR predložil koaličný poslanec Ľubomír Vážny .

Prítomnosť drog u vodičov by mohli policajti zisťovať skríningovými testami

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Policajti by prítomnosť omamných alebo psychotropných látok v organizme vodičov mohli zisťovať skríningovými testovacími súpravami. Navrhuje to poslanec parlamentu za koaličný Hlas-SD Zdenko Svoboda. Zmenu chce presadiť novelou zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov, ktorú predložil do Národnej rady SR.

Dopravné obmedzenia v bratislavskej Petržalke: Potrvajú až do konca októbra! Aký je dôvod?

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Budovanie novej združenej zastávky autobusu a električky v rámci výstavby novej električkovej trate v bratislavskej Petržalke si od pondelka vyžiada dočasné dopravné obmedzenia na križovatke Farského - Bosákova - Jantárová cesta. Obmedzenia potrvajú do 31. októbra. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Horúčavy na Slovensku: SHMÚ vydáva výstrahy, teploty môžu dosiahnuť až 35 stupňov Celzia

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA – Počasie v týchto dňoch je až ukážkovo letné a ani posledný prázdninový víkend tomu nebude inak. Horúce a suché počasie bude ideálne na posledné návštevy kúpalísk a teploty môžu na niektorých miestach prekročiť aj rekordnú hranicu +35 stupňov Celzia. Bezvetrie horúce počasie len umocní a prehánky hrozia iba na severe Slovenska.

Požiar lesa nad Pohorelou sa nepodarilo uhasiť, hasiči budú pokračovať ráno

31.08.2024 14:45 POHORELÁ – Požiar lesa v nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová nad obcou Pohorelá sa v piatok nepodarilo uhasiť. Hasiace práce budú pokračovať v sobotu v ranných hodinách. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková s tým, že krátko po 20.00 h hasenie prerušili.

AKTUÁLNE Veľká evakuácia bratislavského letiska! Na mieste zasahuje polícia

31.08.2024 14:45 BRATISLAVA - Polícia zasahovala na bratislavskom letisku. Celú budovu evakuovali z dôvodu nahlásenia bomby. Cestujúcich premiestnili na letiskovú plochu.