Rozšírené hľadanie
Štvrtok 19. September 2024 |
meniny má Konštantín
REAKCIA analytikov na konsolidačný balíček: Vidia svetlé miesta, ale... TIETO slová nepotešia!

18.09.2024 13:45 BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica predstavila dlho očakávaný konsolidačný balíček opatrení a to na úrovni 2,6 až 2,7 miliardy eur. Vďaka tomu má deficit budúci rok klesnúť na 4,7 % HDP. Základná sadzba DPH sa má zvýšiť na 23 %, pričom zároveň jej znížená sadzba poklesne na 5 %. Zavedú dane z finančných transakcií pre firmy a zvýšia firemné dane od určitej výšky príjmu. Ako to ale vidia analytici? Z tých slov veľmi nadšení nebudete. Čítané: (3)

Minister Susko sa zúčastnil na 10. ročníku Bratislavského právnického fóra

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Boris Susko sa v utorok zúčastnil na 10. ročníku Bratislavského právnického fóra, ktoré sa konalo na pôde Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Jeho témou aj v súvislosti s 20. výročím vstupu krajín V4 do Európskej únie bol vplyv EÚ na oblasť spravodlivosti. Informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Barbora Škulová. Čítané: (1)

Vláde na jednorodičoch nezáleží: Zoberie im ešte viac peňazí, uviedla Šrobová

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Na konsolidačné opatrenia vlády najviac doplatia tí najzraniteľnejší, a teda domácnosti s jedným rodičom. Uviedla to v stredu opozičná poslankyňa Národnej rady SR Veronika Šrobová . Čítané: (1)

Veľký úspech! Korňa a Čičmany si prevzali strieborné ocenenie v Európskej cene obnovy dediny

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Obce Korňa a Čičmany si prevzali strieborné ocenenie v súťaži Európska cena obnovy dediny 2024. Urobili tak v rakúskom Stadtschlainingu. Takéto vysoké ocenenie sa v histórii súťaže ešte slovenským obciam nepodarilo získať. Informoval manažér pre komunikáciu Slovenskej agentúry životného prostredia Roman Lebeda. Čítané: (1)

Primátor mesta v šoku! Medveď neďaleko autobusovej zastávky: Vyzýva na opatrnosť

18.09.2024 23:30 DOLNÝ KUBÍN - Primátor mesta Dolný Kubín Ján Prílepok ostal v šoku, keď uvidel video, ako sa medveď prechádza v meste neďaleko autobusovej zastávky. Ľudí vyzýva na opatrnosť. Čítané: (1)

Prezident sa stretol so Sybihom: Verí v zachovanie blízkych vzťahov s Ukrajinou

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini prijal v stredu v Prezidentskom paláci ministra zahraničných vecí Ukrajiny Andriiho Sybihu. Pellegrini vyjadril vieru, že blízke vzťahy medzi Slovenskom a Ukrajinou zostanú naďalej zachované. Informoval odbor komunikácie Kancelárie prezidenta SR. Čítané: (1)

Slovákom aktivovali tajné ceny! Windows 11 aj Office 2021 Pro kúpite za smiešne malý peniaz

18.09.2024 23:30 Microsoft to tento rok rozbehol skutočne naplno. Svoj operačný systém vylepšil azda najviac za poslednú dekádu. Windows 11 totiž začal podporovať najpokrokovejšiu umelú inteligenciu ChatGPT, ktorú môžete mať v systéme aj vy. Ak ešte nemáte nový Windows 11, teraz je na aktualizáciu ideálny čas. Kúpiť si ho totiž môžete len za 10 €. Poradíme vám, ako na to. Čítané: (1)

Hnutie Slovensko to vidí jasne: Za daňový chaos vlády zaplatia obyvatelia Slovenska

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Vládna koalícia v utorok odprezentovala balíček konsolidačných opatrení, ktorý už dnes neplatí. Za tento daňový chaos najviac zaplatia obyvatelia Slovenska. Uviedli to v stredu predstavitelia opozičného hnutia Slovensko. Čítané: (1)

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo výzvu na regionálne centrá integrovanej starostlivosti

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR vyhlásilo v stredu výzvu na budovanie siete regionálnych centier integrovanej starostlivosti. Alokovaná je suma 37,4 milióna eur. Výzva je určená na projekty mimo Bratislavského kraja. Informoval komunikačný odbor MZ SR. Čítané: (1)

MIMORIADNY ONLINE Deň 6: Tragédia v Devíne! V jednom zo zatopených domov našli mŕtveho muža

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Problémy na juhu západného Slovenska začína spôsobovať nielen Dunaj, ale aj Váh. Aktuálne je na ňom vyhlásený prvý stupeň povodňovej aktivity, stúpanie hladiny sa priebežne monitoruje. V Bratislave dosiahla hladina Dunaja nový vrchol, keď v noci prekročil hranicu 980 cm. Čítané: (1)

Špecializovaný výcvik policajtov: Zdokonalenie jazdeckých schopností v krízových situáciách

18.09.2024 23:30 ORECHOVÁ PÔTOŇ - Špecializovaný výcvik bezpečnej jazdy absolvovalo 16. a 17. septembra na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni 48 policajtov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR. Na výcviku sa v ďalších dňoch zúčastnia ďalší, celkovo si svoje zručnosti prehĺbi 144 policajtov. Informovali z tlačového odboru rezortu vnútra. Čítané: (1)

Súdna rada zvolila Laciaka, Procházku a Ježovú za kandidátov do Európskeho súdu pre ľudské práva

18.09.2024 13:45 BRATISLAVA - Súdna rada SR zvolila na svojom stredajšom zasadnutí Ondreja Laciaka, Radoslava Procházku a Danielu Ježovú za kandidátov na sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva . Ich kandidatúru musí ešte odobriť vláda. Parlamentné zhromaždenie Rady Európy má voliť nového sudcu ESĽP za SR zo zoznamu troch kandidátov predložených slovenským vládnym kabinetom. Čítané: (1)

Konsolidačný balíček rozdúchal vášne: Ostré reakcie zo strany opozície, podľa Fica je to nevyhnutné!

18.09.2024 13:45 BRATISLAVA - Vláda predstavila balík 17 opatrení, ktoré majú zabezpečiť konsolidáciu verejných financií. Koalícia chce jednotlivými krokmi pre zlý stav verejných financií ušetriť približne 2,6 až 2,7 miliardy eur. Predstavené opatrenia podľa očakávaní vyvolali búrlivé reakcie najmä zo strany opozície. Konsolidácia je však podľa Roberta Fica nevyhnutná, pretože súčasná vláda zdedila po predchádzajúcich kabinetoch najhoršie verejné financie v celej EÚ. Čítané: (1)

V stredu taktiež zasadá aj vládna koalícia: Prečítajte si, aké zmeny schválili vládni predstavitelia

18.09.2024 13:45 BRATISLAVA - Aktuálne plnenie Plánu obnovy a odolnosti SR a príprava na piatu žiadosť o platbu z tohto európskeho fondu je predmetom viacerých bodov zaradených do programu stredajšieho rokovania vlády. Piatu žiadosť by malo Slovensko podať do konca tohto roka, na to však potrebuje splniť viac ako 20 stanovených míľnikov a cieľov. Čítané: (1)

Premiér Fico vo štvrtok odcestuje do poľského Vroclavu: Stretne sa s Ursulou von der Leyenovou,

18.09.2024 13:45 BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico vo štvrtok odcestuje do poľského Vroclavu. Na pozvanie poľského premiéra Donalda Tuska sa stretne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou, českým predsedom vlády Petrom Fialom a rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Čítané: (1)