Rozšírené hľadanie
Piatok 10. Máj 2024 |
meniny má Viktória
Taiwan zaznamenal vo svojich výsostných vodách lode čínskych námorných síl

09.05.2024 20:15 TCHAJ-PEJ - Tchaj-pej vo štvrtok uviedol, že v okolí odľahlého taiwanského ostrova Ťin-men zaznamenal sedem lodí čínskych námorných síl a päť plavidiel čínskej pobrežnej stráže. Informuje agentúra AFP.

Hrozba pre ľudstvo: Vedci objavili nový kmeň koronavírusu FLiRT! U nakazených spôsobuje vyššiu úmrtnosť

09.05.2024 20:15 LONDÝN – Britské ostrovy zaznamenali nemilé zistenie, a síce, že vo vzduchu sa objavila ďalšia mutácia koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý pred niekoľkými rokmi zastavil život na celej Zemi. Počas najväčšej vlny pandémie umierali ľudia na dennej báze. Nový variant podľa vedcov spôsobuje tiež vysokú úmrtnosť.

Slovinská vláda oznámila, že spustila kroky na uznanie Palestíny

09.05.2024 20:15 ĽUBĽANA - Slovinská vláda vo štvrtok spustila proces na uznanie Palestíny ako samostatného štátu, uviedla pre média slovinská ministerka zahraničných vecí Tanja Fajonová. Informuje agentúra STA.

Dve filmové spoločnosti z Ruska obvinili za porušenie zákona o propagácii LGBT

09.05.2024 20:15 MOSKVA - Dve filmové distribučné spoločnosti z Ruska - Restream Media a Kinopoisk - sú obvinené z porušenia ustanovení ruského zákona zakazujúceho "propagandu LGBT". Oznámil to moskovský súd na svojej internetovej stránke. Informuje podľa agentúry Reuters.

Poľsko posilňuje ochranu hranice s Bieloruskom: Čo je dôvodom?

09.05.2024 20:15 VARŠAVA – Poľsko posilňuje kovovú bariéru na svojej hranici s Bieloruskom, aby zabránilo nelegálnej migrácii. Pripravuje aj plány na zvýšenie ochrany hranice s Ruskom, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Informuje agentúra AP.

Stovky ľudí navštívili sovietske pamätníky v Berlíne: Prišiel aj ruský veľvyslanec

09.05.2024 20:15 BERLÍN - Stovky ľudí sa vo štvrtok zhromaždili pri sovietskych pamätníkoch v berlínskej štvrti Tiergarten a v parku Treptower. Pripomenuli si tak 79. výročie ukončenia druhej svetovej vojny. Na podujatiach sa zúčastnil aj ruský veľvyslanec v Nemecku Sergej Nečajev, informuje agentúra DPA.

Trója, Kartágo a Persepolis: Legendárne staroveké veľkomestá odkrývajú svoje tajomstvá

09.05.2024 20:15 Trója, Kartágo, Persepolis – staroveké klenoty, ktoré boli vybudované s veľkým dôvtipom v nehostinnej krajine a stali sa symbolmi mocných civilizácií. Ich svetový význam potvrdilo aj UNESCO a mená týchto miest ostanú navždy spojené s rôznymi legendárnymi príbehmi. Ako ich však poznáte vy?

Trumpov najmladší syn Barron bude delegátom na júlovom zjazde republikánov

09.05.2024 20:15 WASHINGTON - Najmladší syn amerického exprezidenta Donalda Trumpa, 18-ročný Barron Trump, bude jedným z delegátov Republikánskej strany na júlovom zjazde. Pôjde o debut tohto stredoškoláka na politickej scéne, píše agentúra AFP.

V Jerevane sa koná protest proti vráteniu územia Azerbajdžanu

09.05.2024 20:15 JEREVAN - Desaťtisíce ľudí sa vo štvrtok zúčastnili na proteste v Jerevane proti rozhodnutiu arménskej vlády vrátiť Azerbajdžanu územie v rámci úsilia o dosiahnutie mierovej dohody. Informuje správa agentúry AFP.

V obľúbenej dovolenkovej destinácii sa objavil nový druh žraloka: Nastala panika, pláž museli uzavrieť!

09.05.2024 20:15 ARENAL D´EN CASTELL – V pondelok popoludní vystrašil návštevníkov pláže Arenal d´en Castell na Menorke obrovský žralok. Plavčíci okamžite pláž uzavreli.

Demonštranti v Benátkach protestujú proti zasadnutiu G7

09.05.2024 20:15 RÍM - Približne 200 demonštrantov vo štvrtok v Benátkach protestovalo proti zasadnutiu ministrov spravodlivosti skupiny G7. Z mesta hlásili zrážky medzi demonštrantami a políciou, informuje agentúra ANSA.

Generálny štrajk proti úspornej politike vlády ochromil na deň Argentínu

09.05.2024 20:15 BUDENOS AIRES – Celoštátnym generálnym štrajkom protestovali vo štvrtok odborové zväzy v Argentíne proti tvrdej úspornej politike prezidenta Javiera Mileia. Štrajk zastavil v juhoamerickej krajine verejnú dopravu, obvykle rušné ulice zostali prázdne. Informuje servis agentúr DPA a AP.

Orbán privítal čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga: Rokovali o spolupráci a projektoch

09.05.2024 20:15 BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér Viktor Orbán vo štvrtok popoludní privítal čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga. Rokovali o prehĺbení spolupráce a spoločných projektoch v oblasti investícii a infraštruktúry. Orbán takisto vyzdvihol spoluprácu v jadrovom priemysle. Informuje agentúra Reuters a MTI.

Chlapec sa udusil s kúskom pizze: Dráma sa odohrala priamo pred jeho rodičmi, nedokázali mu už pomôcť!

09.05.2024 20:15 TORRE DEL GRECO – Prípad, ktorý zasiahol celé Taliansko. Iba 11-ročný chlapec sa začal dusiť kúskom pizze priamo pred očami svojich rodičov.

KYBERÚTOK v Bielorusku: Hackeri sa dostali k tajným informáciám! Štátnej tajnej službe donášali aj Česi

09.05.2024 20:15 MINSK – Len prednedávnom sa podarilo hackerom v Bielorusku dostať k citlivým informáciám, ktoré zhromažďovala štátna tajná služba v databáze takmer desať rokov. Niektoré z nich sa týkajú vládnych rozhodnutí. Bieloruskej štátnej službe donášali cudzinci z rôznych európskych krajín.

Následujúci mesiac