Rozšírené hľadanie
Sobota 28. September 2024 |
meniny má Václav
Trump obvinil Google! Údajne o ňom zobrazuje iba zlé správy

28.09.2024 09:45 SAN FRANCISCO - Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump v piatok obvinil spoločnosť Google z toho, že jej internetový vyhľadávač o ňom zobrazuje len zlé správy. Spoločnosť zároveň varoval, že ak bude opätovne zvolený do Bieleho domu, bude požadovať, aby sa voči nej začalo trestné stíhanie. Informuje správa AFP. Čítané: (1)

Budova v Turecku sa zrútila! Staviteľa odsúdili na dlhých 865 rokov, zomrelo 96 ľudí

28.09.2024 09:45 ISTANBUL - Na 865 rokov odňatia slobody odsúdili v piatok v Turecku muža zodpovedného za stavbu budovy v meste Adana, pri ktorej páde zahynulo vlani počas silného zemetrasenia 96 ľudí. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na turecké štátne médiá. Čítané: (1)

Hurikán John v Acapulcu bol ničivý! Vyžiadal si najmenej 5 životov

28.09.2024 09:45 ACAPULCO - Najmenej päť ľudí zahynulo v dôsledku hurikánu John v mexickom meste Acapulco, píše agentúra AFP odvolávajúca sa na mexického prezidenta Andrésa Manuela Lópeza Obradora. Čítané: (1)

Nešťastná náhoda v múzeu: Štvorročný chlapec rozbil 3500-ročný džbán

28.09.2024 09:45 HAIFA/LONDÝN - Štvorročný návštevník múzea v severoizraelskom meste Haifa nešťastnou náhodou rozbil 3500-ročný džbán z doby bronzovej. Informuje o tom stanica BBC. Čítané: (1)

Druhé kolo útokov! Izrael tvrdí, že zneškodnil veliteľa raketovej jednotky Hizballáhu

28.09.2024 09:45 TEL AVIV - Izraelská armáda v sobotu oznámila, že pri leteckom útoku v južnom Libanone zabila veliteľa raketovej jednotky Hizballáhu Muhammada Alího Ismaila, jeho zástupcu a niekoľko ďalších veliteľov tohto proiránskeho hnutia. Informuje správa agentúry AFP. Čítané: (1)

MIMORIADNY ONLINE Rusko opäť bombardovalo Ukrajinu: Úrady hlásia mŕtvych a zranených

28.09.2024 09:45 MOSKVA/KYJEV - Ukrajinské dronové útoky spôsobili v Rostovskej oblasti na západe Ruska požiar skladiska paliva. Podľa agentúry Reuters o tom informujú ruské zdroje na sieti Telegram. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že protivzdušná obrana zlikvidovala nad Rostovskou a Voronežskou oblasťou 12 ukrajinských dronov. Kyjev udalosti zatiaľ nekomentoval. Čítané: (1)

Lídri AfD sa dohodli: Weidelová bude kandidovať za kancelárku

28.09.2024 09:45 BERLÍN - Spolupredsedovia nemeckej krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko Tino Chrupalla a Alice Weidelová sa dohodli, že Weidelová bude v rámci budúcoročnej predvolebnej kampane kandidovať na post kancelárky. Zatiaľ však ide len o dohodu na úrovni lídrov, ktorú musia potvrdiť výbory strany, uviedol v piatok pre agentúru DPA poslanec za AfD Stephan Brandner. Čítané: (1)

Hurikán Helene v USA! Zo strechy zaplavenej nemocnice evakuovali desiatky ľudí

28.09.2024 09:45 NASHVILLE - Desiatky ľudí zachraňovali v piatok vrtuľníkom zo strechy nemocnice v americkom štáte Tennessee, zaplavenej po vyčíňaní hurikánu Helene. Informuje správa agentúry AP. Čítané: (1)

Nikomu sa nepodarilo zastaviť Netanjahua! Borrell to ľutuje

28.09.2024 09:45 NEW YORK - Šéf zahraničných vecí EÚ Josep Borrell v piatok vyjadril poľutovanie nad tým, že žiadna mocnosť vrátane Spojených štátov nedokáže zastaviť izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Ten je podľa Borella zrejme odhodlaný eliminovať palestínske militantné hnutie Hamas v Pásme Gazy a proiránske hnutie Hizballáh v Libanone. Informovala o tom agentúra AFP. Čítané: (1)

Kontroverzná poprava trojnásobného VRAHA: Miller mal ku koncu trpieť, OSN to označila za MUČENIE!

28.09.2024 00:30 ALABAMA – V americkom štáte Alabama bola po vynesení rozsudku smrti vykonaná poprava nedýchateľným plynom. Podľa niektorých expertov išlo o nehumánny čin, a to aj napriek tomu, že odsúdeným bol trojnásobný vrah, ktorý chladnokrvne zabil svojich spolupracovníkov. Tento druh popravy bol v Alabame použitý len po druhý raz, pričom v oboch prípadoch mali nastať počas procesu usmrcovania problémy. Čítané: (1)

Izrael zaútočil na hlavné ústredie Hizballáhu: Ide o najväčší útok v Bejrúte od začiatku konfliktu

28.09.2024 00:30 BEJRÚT - Séria intenzívnych izraelských útokov zasiahla v piatok jedno z husto obývaných južných predmestí Bejrútu. Libanonské bezpečnostné zdroje tvrdia, že išlo o najväčší nálet v hlavnom meste od začiatku takmer rok trvajúceho konfliktu. Izraelská armáda oznámila, že uskutočnila presný útok na ústredné veliteľstvo proiránskeho hnutia Hizballáh, informuje agentúra AFP, AP a Reuters. Čítané: (1)

Harrisová tesne vedie v predvolebnom prieskume v 7 kľúčových štátoch

28.09.2024 00:30 WASHINGTON - Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová má v novom predvolebnom prieskume tesný náskok pred svojím republikánskym rivalom Donaldom Trumpom v šiestich štátoch USA, známych ako swing states. V siedmom z týchto štátov je súboj doposiaľ vyrovnaný. Vyplýva to z piatkových výsledkov prieskumu agentúry Bloomberg News a spoločnosti Morning Consult, píše agentúra Reuters. Čítané: (1)

Izraelské útoky na Libanon: UNICEF upozorňuje na rastúci počet detských obetí

28.09.2024 00:30 BEJRÚT - Detský fond OSN v piatok odsúdil prudkú eskaláciu násilia medzi Izraelom a hnutím Hizballáh a upozornil, že pri bombardovaní Libanonu zomierajú deti "desivým tempom". Informuje o tom agentúra AFP. Čítané: (1)

Krásna Lauren má 33 a ešte je panna: Sex pre ňu nehrá žiadnu úlohu! Vysvetlila prečo

28.09.2024 00:30 PORTLAND - Tridsaťtriročná Lauren je ešte panna a vysvetľuje, prečo pre ňu nie je dôležitý sex. Nie je nábožensky založená a vyhovuje jej životný štýl. Čítané: (1)

Európsky parlament budúci týždeň rozhodne o začiatku vypočúvania kandidátov na eurokomisárov

28.09.2024 00:30 BRUSEL - Konferencia predsedov Európskeho parlamentu v stredu určí, či sa začne vypočúvanie 26 kandidátov na eurokomisárov 14. októbra alebo až 4. novembra. Rozhodnutie ovplyvní termín začiatku fungovania novej Európskej komisie , informuje portál Politico. Čítané: (1)