Rozšírené hľadanie
Sobota 28. September 2024 |
meniny má Václav
Predsedníčka Európskej komisie Von der Leyenová si prevzala Českú a slovenskú transatlantickú cenu

31.08.2024 14:45 PRAHA - Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová si v piatok počas galavečera na Pražskom hrade prevzala Českú a slovenskú translantickú cenu, ktorú udeľuje medzinárodná organizácia Globsec. Informuje o tom osobitný spravodajca TASR.

Brazílsky najvyšší súd prikázal dočasné vypnutie platformy X v krajine: Dnes začalo fungovať

31.08.2024 14:45 BRAZÍLIA - Brazílsky najvyšší súd v piatok nariadil dočasné vypnutie sociálnej siete X po tom, čo vypršala súdom stanovená lehota pre spoločnosť na určenie právneho zástupcu v Brazílii. Informujeme na základe správy agentúry Reuters.

Počet obetí nehody hasičského vrtuľníka na severe Portugalska stúpol na štyri

31.08.2024 14:45 LISABON - Počet obetí piatkovej nehody vrtuľníka, ktorý sa zrútil na severe Portugalska pri návrate z hasičskej misie, vzrástol na štyri, pričom jedna osoba je stále nezvestná. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

Nemecko stiahlo posledných vojakov z Nigeru, opustili leteckú základňu v metropole Niamey

31.08.2024 14:45 NIAMEY - Nemecká armáda v piatok opustila svoju leteckú základňu v nigérijskej metropole Niamey, čím ukončila sťahovanie jednotiek z tejto africkej krajiny ovládanej vojenskou juntou. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

Úder blesku spôsobil v TEJTO krajine obrovské problémy: Odstavil jedinú jadrovú elektráreň

31.08.2024 14:45 JEREVAN - Úder blesku v piatok večer v Metsamore spôsobil odstavenie jedinej arménskej jadrovej elektrárne, informovali tamojšie úrady. Informujeme na základe správy agentúry Reuters a portálu azatutyun.am.

Spoločná operácia amerických a irackých síl zneškodnila 15 príslušníkov Islamského štátu

31.08.2024 14:45 WASHINGTON - Americké a iracké ozbrojené sily zabili pri štvrtkovej spoločnej operácii v západnom Iraku pätnásť členov teroristickej organizácie Islamský štát , uviedlo v piatok Ústredné veliteľstvo americkej armády . Správu sme prevzali od agentúry AFP.

Tajfún Šanšan si vyžiadal najmenej šesť obetí, hrozia ďalšie povodne

31.08.2024 14:45 TOKIO - Silný tajfún Šanšan, ktorý sa medzičasom zmiernil na tropickú búrku, sa v priebehu soboty presúval na východ Japonska. Rozsiahle oblasti zaplavil prívalovým dažďom, ktorý spôsobil zosuvy pôdy a varovania pred povodňami. Doteraz si vyžiadal najmenej šesť obetí, informujeme podľa agentúr AFP a Reuters.

Ďalší útok nožom v Nemecku: Žena pobodala šesť ľudí počas mestských slávností, hrdinský čin vodiča autobusu!

31.08.2024 14:45 SIEGEN - Žena v západonemeckom Siegene v piatok zranila nožom v autobuse šesť ľudí, traja z nich boli v ohrození života. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej nič nenasvedčuje teroristickému pozadiu činu. Podľa informácií agentúry sú indície, že žena trpí duševnou chorobou. Tridsaťdvaročná podozrivá bola zadržaná, oznámila polícia.

MIMORIADNY ONLINE Rusko dobylo obec Kirove v Doneckej oblasti: Útok na Charkov si vyžiadal najmenej 7 mŕtvych vrátane dieťaťa

31.08.2024 14:45 MOSKVA - Ruské sily dobyli obec Kirove v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany. Informujeme podľa správy agentúry Reuters. Situáciu sledujeme ONLINE.

Čína a Filipíny sa navzájom vinia z napádania lodí v Juhočínskom mori

31.08.2024 14:45 PEKING - Čína a Filipíny sa v sobotu navzájom obvinili z napádania svojich lodí v spornom Juhočínskom mori. Ide tak o posledný stret zo série eskalujúcich konfliktov na tejto významnej vodnej trase. Informujeme na základe správy agentúry Reuters.

Európska únia sa musí rozhodnúť, ako bude pristupovať k Číne

31.08.2024 14:45 PRAHA – Európska únia si musí najskôr určiť, v akých oblastiach chce s Čínou súperiť a podľa toho konať. V rámci toho by mohlo byť jedným z jej zámerov vytvorenie diverzifikovaného hospodárstva v globálnom meradle, ktoré dokáže vystáť aj politické tlaky. Dôležitou otázkou tiež je, či EÚ považuje Čínu za rovnocenného člena Svetovej obchodnej organizácie, ktorý dodržiava jej princípy. Myslia si to odborníci, ktorí v sobotu vystúpili na konferencii Globsec v Prahe. Informuje o tom osobitný spravodajca TASR.

Hasiči bojujú s lesným požiarom v Městečku Trnávka už druhý deň: Zásah komplikuje nedostupný terén a vysoké teploty

31.08.2024 14:45 MĚSTEČKO TRNÁVKA - V českom Městečku Trnávka v Pardubickom kraji v sobotu už druhý deň horí les. Požiar sa síce podarilo v nočných hodinách uhasiť, ráno sa opäť rozhorel. Informujeme podľa portálu Novinky.cz.

Ruskí záchranári naďalej hľadajú vrtuľník s 22 ľuďmi na palube: Úrady s ním stratili kontakt

31.08.2024 14:45 MOSKVA - Ruské úrady dnes ráno stratili kontakt s vrtuľníkom Mi-8 na juhu polostrova Kamčatka, na ktorého palube bolo asi 22 ľudí. Zisťujú, čo sa s ním stalo, píše agentúra TASS.

OSN bude naďalej spolupracovať s Talibanom v Afganistane napriek novým zákonom

31.08.2024 14:45 NEW YORK - Organizácia Spojených národov bude aj naďalej spolupracovať so všetkými zainteresovanými stranami v Afganistane vrátane hnutia Taliban, uviedol hovorca OSN Stéphane Dujarric. Ide tak o reakciu na nedávne rozšírenie obmedzení ženských práv islamistickým hnutím a prerušenie vzťahov Afganistanu s misiou OSN po kritike nových zákonov. Informuje agentúra AP.

Katastrofa v Grécku: Masový úhyn rýb, dovolenkári hovoria o neznesiteľnom smrade, vedci prezradili prekvapivý dôvod!

31.08.2024 14:45 VOLOS – Úrady v strednom Grécku vo štvrtok informovali, že z okolia prístavu Volos vylovili viac ako 100 ton mŕtvych rýb. Malé grécke prístavné mesto obľúbené u turistov tak bojuje s neznesiteľným zápachom. Vedci v týchto dňoch potvrdili, čo stojí za masívnym úhynom rýb.