Rozšírené hľadanie
Sobota 5. Október 2024 |
meniny má Viera
Obavy z najhoršieho! Obyvateľov južnej časti Bejrútu vyzývajú na EVAKUÁCIU

30.09.2024 23:16 Izraelská armáda vydala v pondelok neskoro večer naliehavé varovanie pre obyvateľov južných predmestí libanonskej metropoly Bejrút, aby sa evakuovali v súvislosti s plánovanými útokmi na tamojšie ciele libanonského militantného hnutia Hizballáh.

Vysoký predstaviteľ EÚ Borrell zvolal online stretnutie: Rezorty rokovali, na stole je situácia v Libanone

30.09.2024 23:16 V súvislosti s eskaláciou napätia na Blízkom východe inicioval v pondelok vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell neformálnu videokonferenciu zástupcov rezortov diplomacií členských štátov Únie.

Izrael informoval USA: Čo podnikajú v Libanone? Toto má byť ich cieľom

30.09.2024 23:16 Izrael informoval Spojené štáty, že v Libanone podniká "obmedzené" pozemné operácie a že na svojich severných hraniciach vyhlásil uzavreté vojenské zóny, informovala v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera.

Dve bruselské letiská rušia odlety: Pripravujú sa na štrajk, toto chcú dosiahnuť

30.09.2024 23:16 Na dvoch bruselských letiskách, Zaventem a Charleroi, budú v utorok zrušené všetky odlety. Dôvodom je štrajk tamojšieho bezpečnostného personálu, oznámili v pondelok ich prevádzkovatelia, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Česi pracovali v britskej pobočke McDonald’s ako moderní otroci: Spali v kôlni! To nie je všetko, hrozné detaily

30.09.2024 23:16 V britskej pobočke amerického reťazca rýchlého občerstvenia McDonald's sa roky diali zverstvá. Muži z Česka tam pracovali ako moderní otroci.

Ďalšia eskalácia a pozemná operácia Izraela? Biden, Barrot aj Borell sa zhodli na jednom: Toto sa nesmie stať

30.09.2024 23:16 Americký prezident Joe Biden vyjadril v pondelok nesúhlas s možnou pozemnou operáciou Izraela na území Libanonu. Obe strany zároveň vyzval na prímerie, vzhľadom na vyhrotenú situáciu, ktorá nastala po piatkovom zabití vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha.

Je to definitívne! Piráti odchádzajú z českej vlády: Odhlasovalo to ich Celoštátne fórum

30.09.2024 23:16 Česká koaličná strana Piráti odchádza z vlády premiéra Petra Fialu. Odchod z vlády v pondelok schválilo Celoštátne fórum Pirátov. Hlasovalo zaň 709 z 894 hlasujúcich. TASR o tom informuje podľa správy portálu iDNES.cz.

Napätie sa dá krájať: Izraelská armáda podniká malé cielené cezhraničné výpady do Libanonu

30.09.2024 23:16 Izraelská armáda začala s malými, cielenými výpadmi cez hranicu s Libanonom, informovala v pondelok večer agentúra AP. Podľa dvoch nemenovaných predstaviteľov sa plánuje väčšia pozemná operácia.

Harry je späť v Londýne: Meghan po jeho boku chýba! Stretne sa s bratom Williamom či kráľom Karolom?

30.09.2024 23:16 Princ Harry sa vrátil do Británie na slávnostné odovzdávanie cien WellChild v Londýne, kde podporuje vážne choré deti a ich rodiny. Na podujatie pricestoval bez svojej manželky Meghan Markle.

Vedci prišli s fantastickým objavom: Otcovia majú nos na... Wau, čítajte, ako na to prišli

30.09.2024 23:16 O mužoch sa často hovorí, že nemajú veľmi vycibrený nos, aspoň väčšina z nich, a že niekedy dokážu tolerovať pachy, ktoré sa ženám zdajú nechutné. Vrátane ich vlastného telesného pachu.

6 hriechov, ktoré pred ZUBÁROM NEUTAJÍTE: Zbadá ich pri prvom pohľade

30.09.2024 23:16 Návšteva zubára je pre mnohých ľudí traumatickým zážitkom a ak sa dá, návštevu ordinácie odkladajú. Častokrát iracionálny strach však môže zahnať ľudský prístup lekára a pozitívna skúsenosť. Zatiaľ čo pre niektoré diagnózy zubár potrebuje röntgen, iné dokáže bystrým okom odhaliť už pri prvom otvorení úst. 

Zemetrasenie v českej politike! Je rozhodnuté: Prezident Pavel potvrdil odvolanie Bartoša

30.09.2024 23:16 Český prezident Petr Pavel vyhovel návrhu premiéra Petra Fialu na odvolanie odchádzajúceho predsedu strany Piráti Ivana Bartoša z funkcie vicepremiéra a ministra pre miestny rozvoj.

Fantázia, čo sa deje v detskom mozgu pri hre so psíkom: Vedci majú PRVÝ dôkaz, zahreje vás pri srdci

30.09.2024 23:16 Interakcia dieťaťa so psom, najmä pri hre vonku, má pozitívny vplyv na jeho psychosociálny vývoj. Výskumníci v Arizone zistili, že počas hry so psom sa v mozgu dieťaťa vylučuje veľké množstvo oxytocínu, hormónu lásky.

Tragická zrážka cyklistu a auta pri Trnave: Senior svoj boj prehral

30.09.2024 23:16 Po zrážke s osobným autom sa v pondelok popoludní v Trstíne vážne zranil 69-ročný cyklista. Utrpel vážne poranenia viacerých častí tela, predovšetkým hlavy, a zostal ležať v bezvedomí. Muž v nemocnici zraneniam podľahol.

Americký minister Blinken o smrti vodcu Hizballáhu: Bol brutálnym teroristom, tvrdí

30.09.2024 23:16 Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v pondelok vyhlásil, že svet je bezpečnejší po tom, čo Izrael zabil vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.