Rozšírené hľadanie
Sobota 5. Október 2024 |
meniny má Viera
Americký minister Blinken o smrti vodcu Hizballáhu: Bol brutálnym teroristom, tvrdí

30.09.2024 23:16 Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v pondelok vyhlásil, že svet je bezpečnejší po tom, čo Izrael zabil vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

Zemetrasenie v českej politike! Je rozhodnuté: Prezident Pavel potvrdil odvolanie Bartoša

30.09.2024 23:16 Český prezident Petr Pavel vyhovel návrhu premiéra Petra Fialu na odvolanie odchádzajúceho predsedu strany Piráti Ivana Bartoša z funkcie vicepremiéra a ministra pre miestny rozvoj.

Fantázia, čo sa deje v detskom mozgu pri hre so psíkom: Vedci majú PRVÝ dôkaz, zahreje vás pri srdci

30.09.2024 23:16 Interakcia dieťaťa so psom, najmä pri hre vonku, má pozitívny vplyv na jeho psychosociálny vývoj. Výskumníci v Arizone zistili, že počas hry so psom sa v mozgu dieťaťa vylučuje veľké množstvo oxytocínu, hormónu lásky.

Tragická zrážka cyklistu a auta pri Trnave: Senior svoj boj prehral

30.09.2024 23:16 Po zrážke s osobným autom sa v pondelok popoludní v Trstíne vážne zranil 69-ročný cyklista. Utrpel vážne poranenia viacerých častí tela, predovšetkým hlavy, a zostal ležať v bezvedomí. Muž v nemocnici zraneniam podľahol.

6 hriechov, ktoré pred ZUBÁROM NEUTAJÍTE: Zbadá ich pri prvom pohľade

30.09.2024 23:16 Návšteva zubára je pre mnohých ľudí traumatickým zážitkom a ak sa dá, návštevu ordinácie odkladajú. Častokrát iracionálny strach však môže zahnať ľudský prístup lekára a pozitívna skúsenosť. Zatiaľ čo pre niektoré diagnózy zubár potrebuje röntgen, iné dokáže bystrým okom odhaliť už pri prvom otvorení úst. 

Vedci prišli s fantastickým objavom: Otcovia majú nos na... Wau, čítajte, ako na to prišli

30.09.2024 23:16 O mužoch sa často hovorí, že nemajú veľmi vycibrený nos, aspoň väčšina z nich, a že niekedy dokážu tolerovať pachy, ktoré sa ženám zdajú nechutné. Vrátane ich vlastného telesného pachu.

Harry je späť v Londýne: Meghan po jeho boku chýba! Stretne sa s bratom Williamom či kráľom Karolom?

30.09.2024 23:16 Princ Harry sa vrátil do Británie na slávnostné odovzdávanie cien WellChild v Londýne, kde podporuje vážne choré deti a ich rodiny. Na podujatie pricestoval bez svojej manželky Meghan Markle.

Napätie sa dá krájať: Izraelská armáda podniká malé cielené cezhraničné výpady do Libanonu

30.09.2024 23:16 Izraelská armáda začala s malými, cielenými výpadmi cez hranicu s Libanonom, informovala v pondelok večer agentúra AP. Podľa dvoch nemenovaných predstaviteľov sa plánuje väčšia pozemná operácia.

Je to definitívne! Piráti odchádzajú z českej vlády: Odhlasovalo to ich Celoštátne fórum

30.09.2024 23:16 Česká koaličná strana Piráti odchádza z vlády premiéra Petra Fialu. Odchod z vlády v pondelok schválilo Celoštátne fórum Pirátov. Hlasovalo zaň 709 z 894 hlasujúcich. TASR o tom informuje podľa správy portálu iDNES.cz.

Ďalšia eskalácia a pozemná operácia Izraela? Biden, Barrot aj Borell sa zhodli na jednom: Toto sa nesmie stať

30.09.2024 23:16 Americký prezident Joe Biden vyjadril v pondelok nesúhlas s možnou pozemnou operáciou Izraela na území Libanonu. Obe strany zároveň vyzval na prímerie, vzhľadom na vyhrotenú situáciu, ktorá nastala po piatkovom zabití vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha.

Česi pracovali v britskej pobočke McDonald’s ako moderní otroci: Spali v kôlni! To nie je všetko, hrozné detaily

30.09.2024 23:16 V britskej pobočke amerického reťazca rýchlého občerstvenia McDonald's sa roky diali zverstvá. Muži z Česka tam pracovali ako moderní otroci.

Dve bruselské letiská rušia odlety: Pripravujú sa na štrajk, toto chcú dosiahnuť

30.09.2024 23:16 Na dvoch bruselských letiskách, Zaventem a Charleroi, budú v utorok zrušené všetky odlety. Dôvodom je štrajk tamojšieho bezpečnostného personálu, oznámili v pondelok ich prevádzkovatelia, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Izrael informoval USA: Čo podnikajú v Libanone? Toto má byť ich cieľom

30.09.2024 23:16 Izrael informoval Spojené štáty, že v Libanone podniká "obmedzené" pozemné operácie a že na svojich severných hraniciach vyhlásil uzavreté vojenské zóny, informovala v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera.

Obavy z najhoršieho! Obyvateľov južnej časti Bejrútu vyzývajú na EVAKUÁCIU

30.09.2024 23:16 Izraelská armáda vydala v pondelok neskoro večer naliehavé varovanie pre obyvateľov južných predmestí libanonskej metropoly Bejrút, aby sa evakuovali v súvislosti s plánovanými útokmi na tamojšie ciele libanonského militantného hnutia Hizballáh.

Vysoký predstaviteľ EÚ Borrell zvolal online stretnutie: Rezorty rokovali, na stole je situácia v Libanone

30.09.2024 23:16 V súvislosti s eskaláciou napätia na Blízkom východe inicioval v pondelok vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell neformálnu videokonferenciu zástupcov rezortov diplomacií členských štátov Únie.