Rozšírené hľadanie
Nedeľa 8. September 2024 |
meniny má Miriama
Český prezident zverejnil výsledky zo zdravotnej prehliadky: Akými chorobami trpí Pavel?

31.07.2024 19:15 PRAHA - Český prezident Petr Pavel v stredu zverejnil správu zo zdravotnej prehliadky, ktorú absolvoval na prelome júna a júla v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Podľa jej výsledkov je schopný vykonávať všetky prezidentské povinnosti bez výnimky, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Časť západného a stredného Slovenska môžu vo štvrtok potrápiť horúčavy

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Časť západného a stredného Slovenska môžu vo štvrtok potrápiť horúčavy. Denná teplota môže vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa, informuje o tom na svojom webe.

Hrozí úplné zmiznutie českých TV? Orange sa pustil do boja: Na súde chce dosiahnuť ich koniec u konkurentov

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Spor o vysielanie českých TV sa poriadne vyostruje. Na Slovensku ich už prestal vysielať Orange. Teraz chce donútiť aj ostatných konkurentov na trhu, aby ich vyradili zo svojej ponuky.

AKTUÁLNE Tragédia na Donovaloch: Čelnú zrážku dodávok neprežil 64-ročný vodič!

31.07.2024 19:15 DONOVALY - K tragickej dopravnej nehode došlo v stredu krátko pred 15.00 h na horskom priechode Donovaly, kde sa čelne zrazili dve dodávky. Vodič poštárskej dodávky, ktorý jazdil v smere z Donovál na Banskú Bystricu, na mieste zahynul. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Pri požiari bývalej "bažantnice" sa zranila žena a uhynuli štyri psy

31.07.2024 19:15 HONTIANSKE MORAVCE - Pri požiari bývalej "bažantnice" v Hontianskych Moravciach , ktorý vypukol v pondelok v skorých ranných hodinách, sa zranila 62-ročná žena a uhynuli štyri psy. O prípade informuje na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv sťahuje z trhu viacero šarží lieku na liečbu poruchy pozornosti s ADHD

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv sťahuje z trhu viacero šarží lieku Atomoxetine Sandoz. Používa sa na liečbu poruchy pozornosti s hyperaktivitou . Dôvodom je nesúlad so schválenou špecifikáciou v parametri obsah účinnej látky. ŠÚKL o tom informoval na webe.

Progresívne Slovensko chce zvýšiť strop príjmu rodičov opatrujúcich zdravotne znevýhodnené deti

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Opozičné hnutie Progresívne Slovensko chce zvýšiť strop príjmu rodičov pri zdravotne znevýhodnenom dieťati na štvornásobok životného minima. Tento návrh plánuje predložiť na najbližšiu septembrovú schôdzu parlamentu. Informovala o tom poslankyňa PS Veronika Veslárová v reakcii na ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša , ktorý deklaroval snahu o riešenie krátenia opatrovateľského príspevku.

Z trhu sťahujú ďalší nebezpečný výrobok, je ohrozené vaše zdravie: FOTO Môžete ho mať doma!

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Slovenská obchodná inšpekcia opäť zistila, že sa na slovenskom trhu nachádzal pre spotrebiteľa nebezpečný výrobok. Tentoraz ide o predlžovací kábel značky Gosund, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Ak ho máte doma, vo vlastnom záujme ho prestaňte používať.

AKTUÁLNE Železničná doprava pri Trenčíne je PRERUŠENÁ: Horí pole a trávnatý porast

31.07.2024 19:15 TRENČÍN - Od 15.00 h je prerušená železničná doprava v úseku Trenčín - Zlatovce - Trenčianske Bohuslavice. Dôvodom je požiar pri železničnej trati. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko.

Pri Sološnici narazil vodič pod vplyvom alkoholu do vstupnej rampy: Nafúkal skoro tri promile

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Polícia vzniesla obvinenie voči 60-ročnému vodičovi nákladného vozidla z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pod vplyvom alkoholu narazil do vstupnej rampy areálu jednej z firiem neďaleko obce Sološnica. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Malé e-vozidlá budú musieť byť od 1. augusta poistené

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Od 1. augusta tohto roka začne platiť novela o povinnom zmluvnom poistení. Prichádza s ňou aj povinnosť pre majiteľov malých e-vozidiel, ktoré po novom musia byť poistené. Na zmenu zareagovali aj viaceré poisťovne.

Polícia prezradila dátum: Dopravné obmedzenia pod Strečnom začnú 5. augusta

31.07.2024 19:15 ŽILINA - Dopravné obmedzenia na ceste I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou spôsobené sanáciou svahu na kilometrovom úseku cesty začnú platiť od pondelka 5. augusta. Informovala o tom žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

Exministerka Kolíková o Analytickom centre rezortu spravodlivosti: Od TOHTO dátumu má skončiť

31.07.2024 19:15 BRATISLAVA - Exministerka spravodlivosti a podpredsedníčka opozičnej SaS Mária Kolíková na stredajšej tlačovej konferencii povedala, že od 1. augusta má skončiť Analytické centrum Ministerstva spravodlivosti SR. Agenda by mala podľa jej slov prejsť pod druhého štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti. TASR sa snaží získať reakciu ministerstva.

AKTUÁLNE Vážna nehoda za Rajcom: Motocyklista sa zrazil s nákladiakom, na pomoc mu letel vrtuľník

31.07.2024 19:15 RAJEC - Pri stredajšej poludňajšej dopravnej nehode na Partizánskej ulici v Rajci sa ťažko zranil 53-ročný motocyklista. Informovala o tom letecká záchranná služba Air - Transport Europe na sociálnej sieti.

Náročná akcia vo vojenskom výcvikovom priestore: Vrtuľník zachraňoval zraneného lesného robotníka

31.07.2024 19:15 VALAŠKOVCE - Pri manipulácii s drevom utrpel ťažké zranenia vo vojenskom výcvikovom priestore Valaškovce lesný robotník. Na pomoc k 34-ročnému mužovi smerovali všetky záchranné zložky vrátane leteckých záchranárov.