Rozšírené hľadanie
Nedeľa 8. September 2024 |
meniny má Miriama
Pred nami je posledný teplý víkend: Dramatická zmena od nového týždňa! Slováci, vyťahujte kabáty!

07.09.2024 13:15 BRATISLAVA - Návrat detí do škôl po dvoch mesiacoch prázdnin bol pre mnohých určite nie úplne radostným zážitkom. No návrat do školských lavíc a celý uplnulý týžeň sa niesol v znamení vysokých teplôt. No vyzerá to tak, že letnému počasiu definitívne odzvonilo a na rad prichádza typické jesenné počasie. Čo nás čaká v najbližšom období? Čítané: (5)

FOTO Horskí záchranári pomáhali zranenej turistke v oblasti Dlhého vodopádu

07.09.2024 23:00 VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pomáhali v sobotu turistke, ktorá sa zranila v Národnej prírodnej rezervácii Studené doliny. Horská záchranná služba o tom informuje na sociálnej sieti. Čítané: (1)

Neobsadený post šéfa Národnej rady je podľa politológa signálom o vzťahoch vnútri koalície

07.09.2024 23:00 BRATISLAVA - Vládna koalícia má parlamentnú väčšinu, preto je prinajmenšom zvláštne, že doposiaľ nedospela k dohode o obsadení funkcie predsedu Národnej rady SR. Skonštatoval to politológ Juraj Marušiak zo Slovenskej akadémie vied. Považuje to tiež za signál pre verejnosť o vzťahoch vnútri koalície, hoci je podľa neho zrejmé, že rozpad koalície pre túto otázku nemožno očakávať. Čítané: (1)

Záchranná akcia v Malej Fatre: Českého turistu museli previezť vrtuľníkom do nemocnice

07.09.2024 23:00 TERCHOVÁ - Český turista si v sobotu na vrcholnej stanici Vrátna - Chleb po vdýchnutí potravy privodil ťažkosti s dýchaním. Mužovi pomáhali horskí i leteckí záchranári. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojom webe. Čítané: (1)

Polícia zasahovala pri hromadnej bitke vo Veľkej Lomnici: Záchranári ošetrili dvoch ľudí

07.09.2024 23:00 VEĽKÁ LOMNICA - Polícia zasahovala pri hromadnej bitke, ku ktorej došlo v piatok v obci Veľká Lomnica v okrese Kežmarok. Záchranári ošetrili dvoch ľudí, ktorých následne transportovali do nemocnice. Čítané: (1)

Európsky unikát: Najväčšie múzeum šliapacích autíčok je pod Tatrami

07.09.2024 23:00 Plány vo Vysokých Tatrách môže veľmi rýchlo zmeniť počasie. Keď prší, tak sa program pre deti vymýšľa ťažšie. Našťastie máme pre vás skvelý tip, ktorý poteší všetkých malých aj veľkých. V Novej Polianke totiž môžete navštíviť najväčšie múzeum šliapacích autíčok v Európe! Čítané: (1)

Poplach v centre Bratislavy! Havária plynového potrubia: Most Apollo a všetky ulice sú už prejazdné

07.09.2024 13:15 BRATISLAVA - Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy. Informuje o tom Zelená vlna STVR, Potvrdil to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Čítané: (1)

Liek pre "palčekov" by sa mohol preplácať z verejného zdravotného poistenia

07.09.2024 13:15 BRATISLAVA - Liek Voxzogo na liečbu achondroplázie, teda genetickej poruchy rastu kostí, by sa mohol preplácať z verejného zdravotného poistenia. Výrobca lieku, držiteľ registrácie, podal žiadosť o jeho kategorizáciu. Informovalio tom z komunikačného oddelenia Ministerstva zdravotníctva SR s tým, že rezort bude s výrobcom v najbližších týždňoch rokovať o podmienkach úhrady. Čítané: (1)

Danko reaguje na Sulíkov odchod z parlamentu: PS má podiel na vládnutí, SNS chce rozvíjať kultúru

07.09.2024 13:15 BRATISLAVA - Z lídrov bývalej vládnej koalície už dvaja, Boris Kollár a Richard Sulík , v politike skončili a zdá sa, že z posledného melie aj Igor Matovič . V TASR TV to povedal predseda SNS Andrej Danko. Čítané: (1)

Situácia s chýbajúcim šéfom NRSR môže trvať i do konca volebného obdobia, uviedol ústavný právnik

07.09.2024 13:15 BRATISLAVA - Situácia s chýbajúcim predsedom Národnej rady SR môže teoreticky trvať aj po zvyšok volebného obdobia. Skonštatoval to ústavný právnik z Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Vincent Bujňák. Doplnil tiež, že riadny chod parlamentu je zabezpečený aj bez zvoleného predsedu NR SR. Ústava SR totiž podľa neho neoznačuje žiadnu právomoc predsedu NR SR za nezastupiteľnú. Čítané: (1)

Prokurátori si stanovili jednotný postup pri vyšetrovaní obchodovania s ľuďmi

07.09.2024 13:15 BRATISLAVA - Zosúladenie postupov prokurátorov smerujúce k efektívnejšiemu stíhaniu a dokazovaniu trestnej činnosti v prípade obchodovania s ľuďmi bolo témou pracovného stretnutia zástupcov Generálnej prokuratúry SR s prokurátormi krajských a okresných prokuratúr. V rámci dvojdňového pracovného semináru identifikovali prokurátori hlavné výzvy pri vyšetrovaní tejto trestnej činnosti. Čítané: (1)

Dôchodkové systémy potrebujú do budúcnosti legislatívnu stabilitu

07.09.2024 13:15 BRATISLAVA - Dôchodkové systémy potrebujú legislatívnu stabilitu, aby sa sporitelia mohli spoľahnúť, že ich úspory sa dočkajú ich vlastnej staroby. Uviedol to člen predsedníctva Asociácie dôchodkových správcovských spoločností Matej Varga na ekonomickom fóre v Karpaczi. Čítané: (1)

AKTUÁLNE Požiar v Tatrách: Záchranári varujú turistov!

07.09.2024 03:00 BRATISLAVA - V Ludrovskej doline na severnej strane Nízkych Tatier vypukol požiar. Na sociálnej sieti o tom informuje Horská záchranná služba . Čítané: (1)

Mladý vodič jazdil napriek zákazu: Opäť bol pod vplyvom omamných látok

07.09.2024 03:00 BANSKÁ BYSTRICA - Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky v Banskej Bystrici vo štvrtok večer pri kontrole 23-ročného vodiča zistili, že sadol za volant pod vplyvom omamných látok a nie po prvý raz. Nemal pri sebe vodičský ani občiansky preukaz. Banskobystrická krajská polícia o prípade informovala v piatok na sociálnej sieti. Čítané: (1)

Poslanci PS predkladajú viaceré návrhy: Vyzývajú koalíciu na ich podporu

07.09.2024 03:00 BRATISLAVA - Ak vládnej koalícii záleží na podnikateľoch, mladých či zdravotne znevýhodnených ľuďoch, mala by hlasovať za návrhy opozičného Progresívneho Slovenska . Vyhlásili to v piatok predstavitelia hnutia, ktorí na schôdzu Národnej rady SR so začiatkom budúci týždeň v utorok predkladajú viaceré poslanecké návrhy. Čítané: (1)