Rozšírené hľadanie
Nedeľa 12. Máj 2024 |
meniny má Pankrác

Magazíny

Zastihla vás noc v horách? Na týchto miestach sa dá prespať

07.05.2024 22:31 Pri dlhých túrach a trekoch sa môže stať, že si nevypočítate trasu dobre a noc vás zastihne v hustom lese. V takýchto chvíľach je nutné nájsť miesto na prespanie, kde sa môžete zastaviť, oddýchnuť si a nabrať nové sily na ďalší deň. Prinášame vám niekoľko tipov na bezplatné prespanie v objatí prírody. Miesta na bivakovanie Mnohé horské oblasti a Príspevok Zastihla vás noc v horách? Na týchto miestach sa dá prespať zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Potrebujete sa pred letom naučiť základy cudzieho jazyka? S eLingo to...

07.05.2024 22:31 Plánujete letnú dovolenku v zahraničí? Chystáte sa v lete cestovať? V oboch prípadoch sa vám zídu základy jazyka krajiny, do ktorej vycestujete. Učenie cudzích jazykov sa za posledné desaťročie stalo nevyhnutnosťou. Pracovné cesty, stretnutia kolegov zo zahraničných pobočiek alebo krátke víkendové pobyty – existuje milión situácií, kedy zopár slovíčok dokáže zachrániť konverzáciu. Či už ste v jazyku len začiatočník, Príspevok Potrebujete sa pred letom naučiť základy cudzieho jazyka? S eLingo to zvládnete ľavou zadnou zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

5 pravidiel bezpečnej jazdy na motorke

07.05.2024 22:31 Jazda na motorke prináša pocit slobody a vzrušenia, no zároveň si vyžaduje maximálnu opatrnosť a zodpovednosť. Dodržiavaním základných bezpečnostných pravidiel môžete minimalizovať riziká a užiť si jazdu naplno. Ktorých 5 kľúčových aspektov bezpečnej jazdy musí poznať každý motorkár? 1. Vhodná výbava Prvým krokom k bezpečnej jazde je investovanie do kvalitnej ochrannej výbavy. Prilby na motorku Príspevok 5 pravidiel bezpečnej jazdy na motorke zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Neviete nájsť správnu farbu na stenu? Využite miešanie farieb!

07.05.2024 22:31 Výber farby na stenu je dlhý proces, ktorý nie vždy skončí podľa vašich predstáv. V obchodoch s farbami ponúkajú tisíce odtieňov, ale nájsť ten pravý, aby ladil s ostatným vybavením miestnosti, je zložité.  Našťastie existuje riešenie: miešanie farieb! Pomocou miešania farieb si môžete vytvoriť presne taký odtieň, aký potrebujete. Výhody miešania farieb Vďaka miešaniu farieb vytvoríte Príspevok Neviete nájsť správnu farbu na stenu? Využite miešanie farieb! zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Ako naučiť bicyklovať dieťa, ktoré má strach

08.05.2024 05:00 Naučiť dieťa bicyklovať je pre každého drobca dôležitým míľnikom. U drvivej väčšine detí ide o zábavu a vzrušenie. Niektoré deti sú však bojazlivé a nedokážu sa zbaviť strachu z jazdy na bicykli. Ak sa vaše dieťa bojí bicyklovať, nezúfajte. S trochou trpezlivosti a správnym prístupom si aj bojko cyklistiku obľúbi. Od kedy je možné učiť deti bicyklovať? Väčšina detí je The post Ako naučiť bicyklovať dieťa, ktoré má strach first appeared on Família.

Aktivity, ktoré zabavia deti počas turistiky v horách

06.05.2024 22:45 Turistika s deťmi v horách je obohacujúcim zážitkom pre celú rodinu. Problém môže nastať pri dileme, ako udržať deti motivované aj počas dlhšieho výletu. Preto je nutné turistiku s deťmi plánovať vopred vrátane rôznych aktivít, ktoré im pomôžu prekonať prípadnú nudu a urobiť z výletu v lese nezabudnuteľné dobrodružstvo. Zapojte deti do plánovania a výberu trasy Plánujte celý výlet The post Aktivity, ktoré zabavia deti počas turistiky v horách first appeared on Família.

5 tipov, ako jazdiť autom úsporne

10.05.2024 08:45 Jazdenie autom je pre mnohých ľudí nevyhnutnou súčasťou každodenného života. Či už ide o cestu do práce, do školy, na nákup, alebo na výlet, auto poskytuje pohodlie  a nezávislosť. No zároveň je jazdenie autom aj finančne náročné. Ako teda môžete jazdiť autom úsporne, aby ste šetrili nielen svoju peňaženku, ale aj našu planétu? 1. Jazdite The post 5 tipov, ako jazdiť autom úsporne appeared first on TOP5 magazín.

Vymeňte auto za elektrokolobežku – ušetríte a budete sa cítiť lepšie

07.05.2024 21:30 Šetriť čas a cítiť sa lepšie nebolo nikdy jednoduchšie. Stačí, aby ste auto na letné mesiace vymenili za kolobežku. Elektrické kolobežky sa stávajú čoraz populárnejšou alternatívou k autám a mestskej hromadnej doprave. Ponúkajú totiž veľa výhod, ktoré z nich robia atraktívnu voľbu pre ľudí všetkých vekových kategórií. Výhody elektrickej kolobežky z ekonomického hľadiska Elektrická kolobežka nepotrebuje The post Vymeňte auto za elektrokolobežku – ušetríte a budete sa cítiť lepšie appeared first on TOP5 magazín.

Ako sa posunúť vo svojej kariére s MBA titulom

07.05.2024 01:30 Pre udržanie konkurencieschopnosti je v dnešnej dynamickej dobe skutočne kľúčové študovať. Bez toho sa nepohnete. Sledovať nové trendy, neustále sa rozvíjať, rozširovať svoje teoretické znalosti… počujeme to všade, ale ako to vlastne urobiť? Či už ste manažér, ktorý sa snaží posunúť na ďalšiu úroveň, alebo podnikateľ, čo chce zefektívniť svoj biznis, máme pre vás skvelý The post Ako sa posunúť vo svojej kariére s MBA titulom appeared first on TOP5 magazín.

5 tipov, ako založiť úspešný e-shop

07.05.2024 01:30 Internetové obchody majú zelenú a už zopár rokov je vidieť ich veľký rozmach. Založiť si e-shop nie je až tak zložité, ako sa na prvý pohľad zdá. Ak nájdete dieru na trhu, smelo do podnikania! Malým návodom vám bude nasledujúcich 5 tipov pre založenie e-shopu. 1. Vytvorte pútavý názov a značku Väčšina e-shopov podniká ako eseročka. The post 5 tipov, ako založiť úspešný e-shop appeared first on TOP5 magazín.

Trampolína – zábavná športová pomôcka pre celú rodinu

06.05.2024 05:45 Trampolína je zábavná pomôcka, ktorá sa teší veľkej obľube nielen u detí, ale aj u dospelých. Skákanie na trampolíne má množstvo výhod pre telo i dušu. Navyše je skákanie skvelý spôsob, ako stráviť kvalitný čas s rodinou. Aké typy trampolín existujú a na čo si treba dať pozor pri ich používaní? Prečo skákať na trampolíne? Skákanie The post Trampolína – zábavná športová pomôcka pre celú rodinu appeared first on TOP5 magazín.

Chateau GRAND BARI vo Veľkej Bare

11.05.2024 00:30 Výhľad z vtáčej perspektívy Navštívili sme malebnú oblasť Tokaj na východnom Slovensku, miesto s bohatou históriou a vinárskou kultúrou. Naše dobrodružstvo začalo na vyhliadkovej veži Tokaj nachádzajúcej sa v obci Malá Trňa. Táto veža, vystupujúca nad vinice ako strážny maják v podobe suda, ponúkala dychberúce výhľady na zvlnenú krajinu zaliatu zlatým slnkom, ktoré odhaľovalo labyrinty The post Chateau GRAND BARI vo Veľkej Bare appeared first on salkakavy.sk.

Reštaurácia U kňažnej v kaštieli Františka Rákócziho II

10.05.2024 15:00 V srdci Zemplína Navštívili sme krásne zrekonštruovaný renesančný kaštieľ Borša, ktorý sa nachádza na južnom okraji obce Borša postavený na mieste pôvodného stredovekého vodného hradu. Je to rodisko Františka Rákocziho II. Obec Borša sa nachádza na Slovensku v okrese Trebišov v Košickom kraji. Je to miesto s obyvateľmi slovenskej a maďarskej národnosti. Obec patrí do The post Reštaurácia U kňažnej v kaštieli Františka Rákócziho II appeared first on salkakavy.sk.

Check#Mate v Humennom

10.05.2024 15:00 Historické chvíle v Humennom V Humennom, meste s hlbokými koreňmi histórie, sme zažili príjemné chvíle. Navštívili sme majestátny Humenský kaštieľ, ktorý je dôkazom renesančnej slávy, a potom sme sa prechádzali po Skanzene, kde minulosť ožíva v každej drevenej stavbe. Z tejto cesty do histórie sme zakončili deň v šachovej kaviarni Check#Mate, kde sme na pozadí The post Check#Mate v Humennom appeared first on salkakavy.sk.

U Baristu v Michalovciach

10.05.2024 15:00 Unikátna kaviareň V pokojných večerných uličkách Michaloviec, v srdci malebného Zemplína, sme objavili skutočný klenot – kaviareň U Baristu, ktorá dokonale dopĺňa atmosféru tohto historicky bohatého regiónu. Vo vzduchu kaviarne U Baristu je cítiť pohodu a vôňu kávy, ktorá pridáva na pocite spokojnosti. Denne tu majú návštevníci možnosť vychutnať si rôzne druhy káv, pričom každý The post U Baristu v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Reštaurácia hotela Eurobus v Kaluži

10.05.2024 05:00 Malebný vidiek Pri návšteve Zemplínskej Šíravy časť Kaluža sme neodolali a zavítali do hotela Eurobus. Obec Kaluža, rozprestierajúca sa v nádhernej prírodnej scenérii na východe Slovenska, je miestom, kde sa tradícia spája s pokojom malebného vidieka. Na jej okraji nájdeme hotel Eurobus, ktorý je známy svojou pohostinnosťou a prvotriednymi službami. Váš únik do sveta luxusu The post Reštaurácia hotela Eurobus v Kaluži appeared first on salkakavy.sk.

Reštaurácia hotela Družba v Michalovciach

10.05.2024 05:00 Pohodlie a štýl v srdci Michaloviec Hotel Družba sa nachádza v Michalovciach na adrese Jána Hollého 698/1. Hotel Družba je ideálnym miestom na plánovanie konferencií, obchodných stretnutí, módnych prehliadok alebo svadieb, osláv a kokteilových večierkov vďaka svojmu pružne upraviteľnému priestoru. Po nedávnej komplexnej obnove interiérov hotel ponúka viacero sál s rôznou kapacitou od 30 až The post Reštaurácia hotela Družba v Michalovciach appeared first on salkakavy.sk.

Bufet pri Morskom oku – Morské oko

10.05.2024 05:00 Skryté poklady Východného Slovenska Počas nášho pobytu na východe Slovenska sme navštívili Morské oko, ktoré nám sľubovalo krásny výlet do prírody. Morské oko, pôvodne nazývané Veľké Vihorlatské jazero, predstavuje najväčšiu vodnú plochu vo Vihorlatských vrchoch a zároveň je to tretie najväčšie prirodzené jazero na území Slovenska po Štrbskom plese a Veľkom Hincovom plese, ktoré sú The post Bufet pri Morskom oku – Morské oko appeared first on salkakavy.sk.

Prvé turistické zážitky – ako vybrať trasu a čomu sa vyhnúť?

08.05.2024 04:00 Túra v prírode je skvelý spôsob, ako si oddýchnuť od každodenného stresu a zažiť nové dobrodružstvá. Pre dobrý pocit a zážitok je však nutné vybrať vhodnú trasu. Dôležitá je tiež príprava a výbava. Existujú isté chyby, ktoré začiatočníkom môžu znepríjemniť prvú túry. Poradíme vám, akú trasu preferovať a čomu je dobré sa počas prvých výprav vyhnúť. Ako vybrať The post Prvé turistické zážitky – ako vybrať trasu a čomu sa vyhnúť? appeared first on salkakavy.sk.

Tipy na športy pre celú rodinu

08.05.2024 04:00 Spoločné trávenie voľného času s rodinou je dôležité pre budovanie pevných vzťahov a vytváranie krásnych spomienok. A čo je zábavnejšie a prospešnejšie ako športovať spolu? Šport ponúka skvelý spôsob, ako sa hýbať, zabaviť sa a posilniť vzájomné puto medzi členmi rodiny. Prinášame vám tipy na 5 športov, ktoré sú vhodné pre celú rodinu. 1. Inline The post Tipy na športy pre celú rodinu appeared first on salkakavy.sk.

Romantické dobrodružstvo pre páry: Let balónom

11.05.2024 05:16 Hľadáte originálny spôsob, ako prekvapiť svoju polovičku a zažiť s ňou nezabudnuteľné chvíle? Let balónom je ideálnou voľbou. Tento darček je jedinečným zážitkom, ktorý ponúka úchvatné panoramatické výhľady a nezabudnuteľnú romantickú atmosféru. Tipy pre výber letu balónom pre páry Ak sa rozhodnete pre let balónom pre páry, je dôležité si vybrať vhodnú spoločnosť, termín a Príspevok Romantické dobrodružstvo pre páry: Let balónom zobrazený najskôr Wellness magazín.

Pomocník pri kúpe bicykla: rozdiely medzi pánskym, dámskym...

07.05.2024 21:45 Na prvý pohľad sa laikovi zdajú pánske, dámske či elektrické bicykle takmer identické. Pri bližšom prieskume by ste zistili, že sú medzi nimi kľúčové rozdiely. Tie rozhodujú o komforte jazdy a zážitku z cyklistiky. Ak práve vyberáte nový bicykel, iste sa vám zídu informácie o tom, ako sa líši pánsky bicykel od dámskeho a klasický od elektrického. Pánsky verzus dámsky Príspevok Pomocník pri kúpe bicykla: rozdiely medzi pánskym, dámskym a elektrickým bicyklom zobrazený najskôr Wellness magazín.

Užitočné rady pre športovcov. Ako si udržať zdravé kĺby

03.05.2024 00:15 Pre športovcov je dôležité udržať si zdravé kĺby, pretože sú kľúčom k pohyblivosti, flexibilite a celkovému športovému výkonu. Základom udržania zdravých kĺbov je kombinácia pravidelného cvičenia, správnej výživy a prevencie zranení. Tu je niekoľko tipov, ako si udržať zdravé kĺby, najmä pre športovcov: 1.   Výživa kĺbov: Pre športovcov je dôležité zabezpečiť správnu výživu kĺbov, aby Príspevok Užitočné rady pre športovcov. Ako si udržať zdravé kĺby zobrazený najskôr Wellness magazín.

Zdravie a šport: Ako nájsť rovnováhu v každodennom živote

02.05.2024 04:47 V dnešnej dobe, keď sú naše životy často hektické a plné výziev, je nájdenie rovnováhy medzi prácou, osobným životom a zdravím kľúčové. Šport a zdravá výživa hrajú dôležitú úlohu v udržiavaní tejto rovnováhy. V tomto článku sa zameriame na význam aktívneho životného štýlu, výberu správnej stravy pre nás i naše domáce zvieratá a významu kvalitného Príspevok Zdravie a šport: Ako nájsť rovnováhu v každodennom živote zobrazený najskôr Wellness magazín.

Neradi chodíte do fitka? Efektívne cvičiť sa dá aj doma

08.05.2024 05:30 Mnohí z nás vedia, že by mali cvičiť, ale myšlienka na potenie sa v preplnenom fitku s cudzími ľuďmi ich odrádza. Našťastie sa dá efektívne cvičiť aj doma! Aké sú výhody domáceho cvičenia a ako si môžete vytvoriť malé, súkromné fitko v rohu obývačky? Prečo ľudia neradi chodia do fitka? Existuje veľa dôvodov, prečo sa The post Neradi chodíte do fitka? Efektívne cvičiť sa dá aj doma first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Dobré pracovné gumáky sú ľahké a odolné, ako tie od Dunlopu

07.05.2024 09:32 Gumáky sa často používajú v ťažkých terénoch a musia odolávať rôznym podmienkam. Výberu vhodných gumákov sa však ľudia moc nevenujú. Majú vôbec zmysel lacné gumáky? Cena je v obchode veľmi dôležitá, no nemala by byť určujúca. Ľudia často nakúpia lacný produkt v supermarkete, no po pár dňoch banujú a sú nespokojní. Produkty z takýchto obchodných The post Dobré pracovné gumáky sú ľahké a odolné, ako tie od Dunlopu first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Prečo je textilné motooblečenie lepšie ako kožené?

06.05.2024 04:02 Mnohí motorkári sa pri výbere oblečenia rozhodujú medzi textilným a koženým materiálom. Obidva majú svoje výhody a nevýhody, ale ktorý je lepší pre bezpečnosť, pohodlie a štýl? Porovnajme si oba typy oblečenia na motorku a rozhodnutie necháme na vás. Bezpečnosť motooblečenia Každý motorkár vie, že základom bezpečnej jazdy sú prilby na motorku a chrániče. Avšak aj oblečenie The post Prečo je textilné motooblečenie lepšie ako kožené? first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Problémy s upchatým odpadom? Pomôže vám profesionálny čistič

03.05.2024 07:30 Upchatý odtok v kúpeľni je jedným z častých problémov, s ktorým sa vo svojej domácnosti môžete stretnúť. Mnoho upchatých umývadiel v kúpeľni je výsledkom nahromadenia vlasov, šupiniek kože, zvyškov zubnej pasty a rôznorodej špiny, ktorá sa viaže na mydlový sliz nahromadený na stenách odtokových rúrok. Nič príjemné, poviete si. Dobrá správa ale je, že upchatý The post Problémy s upchatým odpadom? Pomôže vám profesionálny čistič first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Jedinečný bazén na plávanie a relaxovanie

03.05.2024 07:30 Odborníci varujú, že ak chceme mať pevné fyzické a psychické zdravie a dožiť sa vysokého veku v plnej sile, je potrebné dbať na svoj jedálny lístok, pitný režim, kvalitu spánku, nastavenie mysle a, samozrejme, pravidelný pohyb a relax. Ak patríte medzi tých, ktorí hľadajú spôsoby, ako sa veci dajú, nemáte radi výhovorky a túžite spojiť The post Jedinečný bazén na plávanie a relaxovanie first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Ako poplastované pletivo zlepšuje bezpečnosť a životnosť vašej záhrady

03.05.2024 07:30 V dnešnej dobe, kedy hrá bezpečnosť a estetika záhrad kľúčovú úlohu, je mimoriadne dôležité vybrať správne oplotenie. Medzi populárne a funkčné riešenia patrí poplastované pletivo a gabionové ploty, ktoré nielen zlepšujú bezpečnosť, ale aj prispievajú k dlhodobej životnosti a estetike vašej záhrady. Poplastované pletivo – odolnosť a estetika Poplastované pletivo je ideálnou voľbou pre oplotenie The post Ako poplastované pletivo zlepšuje bezpečnosť a životnosť vašej záhrady first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Ste znudení po zime? Doprajte si trochu zábavy

12.05.2024 06:15 Po dlhom období zimy sa mnohí ľudia cítia unavení a tiež znudení. S príchodom jari je ten správny čas si dopriať trochu zábavy a zažiť niečo netradičné. Ak túžite po vzrušení, existuje niekoľko úžasných zážitkov, ktoré je možné kúpiť v agentúrach. Od vzdušných dobrodružstiev až po adrenalínové výlety ponúkajú nespočetné možnosti na oživenie vašich dní. Vyhliadkový let – ... Príspevok Ste znudení po zime? Doprajte si trochu zábavy zobrazený najskôr Pisem.sk.

Stále viac ľudí preferuje posilňovanie – prečo je silový tréning...

08.05.2024 02:00 V posledných rokoch rastie popularita silového tréningu. Čoraz viac ľudí dáva prednosť dvíhaniu činiek pred behom na páse či jazdou na bicykli. Existuje pre to niekoľko dôvodov. Silový tréning je skvelý spôsob, ako zlepšiť celkové zdravie a kondíciu. Ak ste pripravení na zmenu, skúste začleniť silový tréning do svojho cvičebného programu a presvedčte sa sami ... Príspevok Stále viac ľudí preferuje posilňovanie – prečo je silový tréning lepší ako kardio cvičenie? zobrazený najskôr Pisem.sk.

Aká je najlepšia forma reklamy pre nový e-shop?

07.05.2024 06:00 Reklama je neoddeliteľnou súčasťou podnikania, a to najmä v tom prípade, keď ide o nový e-shop. Presadiť sa na trhu nie je jednoduché.  Aká je najlepšia forma reklamy, ktorá priláka zákazníkov a zvýši obrat? Existuje mnoho faktorov, ktoré ovplyvňujú úspešnosť reklamnej kampane. Prestavíme si najpopulárnejšie formy reklamy pre e-shopy spolu s ich výhodami a nevýhodami. Sociálne médiá Sociálne médiá ... Príspevok Aká je najlepšia forma reklamy pre nový e-shop? zobrazený najskôr Pisem.sk.

Ako sa po zime postarať o klimatizáciu v aute?

10.05.2024 08:00 Počas zimných mesiacov sa klimatizácia v aute používa menej a v niektorých prípadov vôbec. To môže viesť k jej znehodnoteniu a zníženiu funkčnosti. S príchodom jari a teplejších dní je preto dôležité klimatizáciu skontrolovať a vyčistiť, aby ste sa v lete mohli tešiť z príjemného chladenia. Ako postupovať pri kontrole klimatizácie v aute? Spustite klimatizáciu a skontrolujte jej funkčnosť Prvým krokom pri údržbe klimatizácie je jej zapnutie a kontrola, či funguje správne. Venujte pozornosť nasledujúcim aspektom: Klimatizácia by mala produkovať studený vzduch. Ak je vzduch vlažný alebo teplý, môže to indikovať nízky tlak chladiacej zmesi alebo znečistený filter. Z klimatizácie by nemal vychádzať žiadny nepríjemný zápach. Ak áno, je predzvesťou plesne alebo baktérie v systéme. Klimatizácia by mala pracovať ticho. Neobvyklé zvuky môžu indikovať mechanický problém presne ako je tomu v prípade, keď zvláštny zvuk vydávajú letné pneumatiky. Vymeňte peľový filter a klimatizáciu dezinfikujte Peľový filter je dôležitou súčasťou klimatizačného systému, zachytáva prach, peľ a iné nečistoty. V priebehu zimy sa filter môže zaniesť, čo môže znížiť prietok vzduchu a zhoršiť funkčnosť klimatizácie. Odporúča sa preto filter vymeniť pred začiatkom letnej sezóny spolu s kontrolou, v akom stave sú strešné boxy Northline a iné príslušenstvo k autu. Vlhké prostredie vo vnútri klimatizačného systému je ideálnym prostredím pre rast plesní a baktérií. Tieto mikroorganizmy spôsobujú nepríjemný zápach a zhoršujú kvalitu vzduchu v interiéri auta. Preto je dôležité klimatizáciu pravidelne dezinfikovať. Dezinfekciu môžete vykonať sami pomocou dezinfekčného spreja alebo navštívte servis, kde vám klimatizáciu vydezinfikujú profesionálne. Zároveň skontrolujú v akom stave sú pneumatiky kormoran. Kontrola chladiacej zmesi a vyčistenie kondenzátora Chladiaca zmes je kľúčovou súčasťou klimatizačného systému. V priebehu času z nej uniká tlak, čo vedie k zníženiu účinnosti klimatizácie. Odporúča sa preto nechať si skontrolovať tlak chladiacej zmesi v servise. Kondenzátor je výmenník tepla, ktorý sa nachádza pred chladičom motora. Jeho úlohou je skondenzovať chladivo a odviesť teplo z klimatizačného systému. Kondenzátor sa postupne zanáša prachom, hmyzom a inými nečistotami, čo znižuje jeho účinnosť. Odporúča sa preto kondenzátor pravidelne čistiť. Tip na záver: Pre optimálne fungovanie klimatizácie je dôležité používať ju aj v zime. Odporúča sa zapnúť klimatizáciu aspoň raz mesačne na 10-15 minút. Týmto spôsobom sa premazáva kompresor a predchádza sa jeho poškodeniu. Kontrolu tlaku chladiacej zmesi a čistenie kondenzátora je vhodné prenechať odborníkom v servise. Ak máte s klimatizáciou akékoľvek problémy, navštívte servis. V servise vám klimatizáciu skontrolujú a opravia. Autor: Gabriela Kudláčová The post Ako sa po zime postarať o klimatizáciu v aute? first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Nové trendy v oblasti výroby pneumatík

08.05.2024 06:45 Vo svete automobilovej technológie a dizajnu sa neustále objavujú nové trendy, ktoré ovplyvňujú každý aspekt vozidla. Jedným z hlavných prvkov, ktorý zohráva významnú úlohu v jazdných vlastnostiach, sú pneumatiky. V posledných rokoch sme boli svedkami revolučných zmien v konštrukcii a používaných materiáloch pri výrobe pneumatík. Tieto inovácie prinášajú zlepšenia nielen výkonu, ale aj ekologických aspektov. Pokrokové nanotechnológie Jedným z najnovších trendov je integrovanie nanotechnológií do konštrukcie pneumatík. Nanomateriály, ako sú napríklad nanočastice kremíka alebo uhličité nanotrubice, sa pridávajú do zmesi pneumatikového kaučuku. Tieto nanoelementy zvyšujú pevnosť a odolnosť pneumatiky, čo vedie k dlhšej životnosti a vyššiemu výkonu na cestách. Nejde síce o lacné pneumatiky, ale ich odolnosť je k cene adekvátna. Inteligentné pneumatiky so senzormi S rýchlym vývojom technológie sa objavujú inteligentné pneumatiky, ktoré sú vybavené senzormi. Tieto senzory sledujú tlak vzduchu, teplotu a opotrebovanie pneumatiky. Ide vlastne o veľmi inteligentný snímač tlaku pneumatík. Informácie získané z týchto senzorov sú následne odosielané do systému vozidla, kde môžu byť okamžite analyzované. Rýchla detekcia problému umožňuje vodičom rýchlu reakciu a zvyšuje bezpečnosť na cestách. Ekologické pneumatiky S narastajúcim povedomím o životnom prostredí sa v automobilovom priemysle uplatňujú ekologické trendy aj v oblasti pneumatík. Nové materiály, ktoré sú biologicky odbúrateľné a obnoviteľné, sa začínajú používať na výrobu všetkých značiek pneumatík. Kaučuk z rastlín a recyklované materiály prispievajú k zníženiu environmentálnych dopadov a vytvárajú ekologickejšie alternatívy pre pneumatiky. Označenie pneumatík sa onedlho rozrastie o značku ekologickosti. Ekonomické pneumatiky V snahe zlepšiť energetickú efektívnosť vozidiel sa výrobcovia pneumatík sústredia na vývoj pneumatík s nízkym valivým odporom. Tieto pneumatiky minimalizujú trenie medzi pneumatikou a vozovkou, čo vedie k nižšej spotrebe paliva. Okrem toho prispievajú k zníženiu emisií skleníkových plynov a ekologickejšiemu prevádzkovaniu vozidiel. 3D tlač pneumatík Technológia 3D tlače sa stáva nevyhnutnou aj v oblasti výroby pneumatík. Táto inovácia umožňuje výrobu pneumatík s komplexným vzorom dezénu, ktorý môže byť optimalizovaný pre rôzne poveternostné podmienky a typy ciest. 3D tlač tiež umožňuje prispôsobenie pneumatík podľa konkrétnych požiadaviek zákazníkov. Zdá sa, že smerujeme k budúcnosti, kde budú pneumatiky nielen výkonné, ale aj šetrné k životnému prostrediu. Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter The post Nové trendy v oblasti výroby pneumatík first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Našli ste prasklinu na čelnom skle? Takto postupujte

11.05.2024 02:30 Prasklina na čelnom skle je vážny problém, ktorý by ste nemali podceňovať a ani ignorovať. Takéto poškodenie môže ohroziť vašu bezpečnosť, komfort… The post Našli ste prasklinu na čelnom skle? Takto postupujte appeared first on Pokrok.sk.

Leto v záhrade: zábavné športové pomôcky pre celú rodinu

08.05.2024 05:15 Leto začne až o pár mesiacov, takže máte dosť času na prípravu záhrady pre rodinnú zábavu a relax. Záhrada je ideálnym miestom na oddych,… The post Leto v záhrade: zábavné športové pomôcky pre celú rodinu appeared first on Pokrok.sk.

Aké administratívne kroky podniknúť pred založením e-shopu?

07.05.2024 09:15 Chcete predávať produkty alebo služby? E-shop vám umožní dosiahnuť širšiu zákaznícku základňu, zvýšiť tržby a konkurovať na trhu. Ak sa chcete stať… The post Aké administratívne kroky podniknúť pred založením e-shopu? appeared first on Pokrok.sk.

Mestský bicykel – zopár rád, ako ho vybrať

06.05.2024 03:30 Ekologické formy prepravy po meste sa stávajú čoraz populárnejšie. Medzi všetkými možnosťami prevláda bicyklovanie. Na účely cyklistiky v meste najlepšie poslúžia elektrické alebo… The post Mestský bicykel – zopár rád, ako ho vybrať appeared first on Pokrok.sk.

Objavujeme krásy a výzvy modernej doby

02.05.2024 01:30 V tomto článku sa spoločne ponoríme do fascinujúceho sveta, kde sa snúbi krása prírody a výzvy, ktoré prináša moderná technológia. Rozoberieme, ako… The post Objavujeme krásy a výzvy modernej doby appeared first on Pokrok.sk.

Ako spoznať vek pneumatík a kedy kúpiť nové

10.05.2024 08:00 Vek pneumatík sa nedá odhadnúť len na základe ich vzhľadu. Pneumatiky môžu vyzerať ako nové a napriek tomu byť vyrobené pred niekoľkými rokmi. Pre získanie informácií o veku pneumatík slúžia údaje, ktoré… The post Ako spoznať vek pneumatík a kedy kúpiť nové appeared first on Karpaty.

To, čo vás počas túry drží pri zemi – podrážka turistickej obuvi

07.05.2024 21:00 Pri výbere turistickej obuvi sa veľa začínajúcich trekerov zaujíma hlavne o materiál zvršku alebo dizajn. Často zabúdajú na podrážky, ktoré sú časťou obuvi zabezpečujúcou dobrú trakciu a odpruženie. Podrážka turistických topánok má… The post To, čo vás počas túry drží pri zemi – podrážka turistickej obuvi appeared first on Karpaty.