Rozšírené hľadanie
Utorok 1. Október 2024 |
meniny má Arnold
KRUTÝ osud mladej rodiny: Počas ZÁPLAV prišli o dom aj byt...Poisťovňa im ODMIETA pomôcť!

30.09.2024 20:00 PIESOČNÁ – Veľké záplavy, ktoré postihli viaceré krajiny v Európe, si vypýtali svoju daň. Väčšina domácností, ktorá sa ocitla pod vodou, bola našťastie poistená. V nezávideniahodnej situácii sa však ocitol manželský pár s dvoma deťmi z oblasti Jeseníku. Za jednu noc prišli v podstate o všetko. Čítané: (1)

Dve tretiny budov v Pásme Gazy zničila alebo poškodila vojna

30.09.2024 20:00 ŽENEVA - Dve tretiny budov v Pásme Gazy boli od začiatku vojny v októbri 2023 zničené alebo poškodené, informovala v pondelok Organizácia Spojených národov, píše agentúra AFP. Čítané: (1)

Izraelská armáda tvrdí, že v Bejrúte zabila dvoch vodcov palestínskej skupiny

30.09.2024 20:00 TEL AVIV - Izraelská armáda v pondelok oznámila, že jej ozbrojené sily zabili najmenej dvoch vodcov ľavicovej palestínskej organizácie Ľudový front za oslobodenie Palestíny. Organizácia už predtým uviedla, že jej členovia boli zasiahnutí pri útoku v centre Bejrútu. Informuje AFP. Čítané: (1)

Poľský prezident si poriadne zavaril: Obyvateľov mal označiť za svine! Postaví sa pred súd

30.09.2024 20:00 VARŠAVA - Súčasného poľského prezidenta Andrzeja Dudu čaká budúci rok na jeseň súdny proces kvôli tomu, že podľa jednej mimovládnej organizácie urazil milióny Poliakov. Stalo sa to vlani v septembri počas diskusií, ktoré v Poľsku vyvolal film Hranica režisérky Agnieszky Hollandovej. Proces sa začne v čase, keď už Duda vo funkcii hlavy štátu nebude, mandát mu skončí v lete. Čítané: (1)

Úrad UNRWA údajne nevedel, že jeho zamestnanec v Libanone je veliteľom Hamasu

30.09.2024 20:00 ŽENEVA - Úrad OSN pre pomoc palestínskym utečencom tvrdí, že nevedel o tom, že jeho bývalý zamestnanec bol veliteľom palestínskeho militantného hnutia Hamas v Libanone. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters. Čítané: (1)

Šéf francúzskej diplomacie rokoval s patriarchom libanonských maronitov

30.09.2024 20:00 BEJRÚT - Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Noel Barrot sa v pondelok stretol s patriarchom maronitskej cirkvi Bišárom Ráím. Na stretnutí v patriarchovej rezidencii v meste Bkirkí obaja predstavitelia podporili diplomatické snahy vedúce k uzavretiu prímeria v konflikte medzi Izraelom a proiránskym šiitským hnutím Hizballáh. Barrot osobitne zdôraznil potrebu voľby nového prezidenta republiky, čo je podľa neho nevyhnutný krok k jej stabilizácii. Informovali o tom spravodajské weby France Info a Liban News. Čítané: (1)

Netanjahu sa prihovoril radovým Iráncom: Vyzval ich pracovať s Izraelom na mieri

30.09.2024 20:00 TEL AVIV - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok v posolstve k iránskemu ľudu uviedol, že na Blízkom východe nie je žiadne miesto, kam by sa Izrael nedokázal dostať. Informovala o tom agentúra DPA a libanonský spravodajský web L'Orient-Le Jour . Čítané: (1)

Český prezident potvrdil odvolanie Bartoša z funkcie vicepremiéra a ministra pre miestny rozvoj

30.09.2024 20:00 Praha 30. septembra - Český prezident Petr Pavel vyhovel návrhu premiéra Petra Fialu na odvolanie odchádzajúceho predsedu strany Piráti Ivana Bartoša z funkcie vicepremiéra a ministra pre miestny rozvoj. O ministerstvo zahraničných vecí má záujem koaličná TOP 09. Informuje o tom portál iDNES.cz Čítané: (1)

Blinken tvrdí, že svet je bezpečnejší po smrti vodcu Hizballáhu Nasralláha

30.09.2024 20:00 WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v pondelok vyhlásil, že svet je bezpečnejší po tom, čo Izrael zabil vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha. Šéfa šiitskej organizácie označil za "brutálneho teroristu" a zdôraznil, že na zabezpečenie stability na Blízkom východe je najlepším prostriedkom diplomacia. Informuje o tom správa z agentúry AFP. Čítané: (1)

Crew Dragon úspešne dorazila na ISS: Astronauti sa vrátia na Zem

30.09.2024 10:15 WASHINGTON - Raketa Crew Dragon súkromnej spoločnosti SpaceX, ktorá má priviesť domov astronautov Butcha Wilmora a Suni Willamsovú, ktorí uviazli na Medzinárodnej vesmírnej stanici , v nedeľu úspešne dorazila na ISS. Informovali o tom agentúry Reuters and AFP. Čítané: (1)

Prezident Biden plánuje tento týždeň navštíviť oblasti poškodené hurikánom

30.09.2024 10:15 WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden tento týždeň navštívi oblasti Spojených štátov, postihnuté vyčíňaním hurikánu Helene, ktorý si už vyžiadal niekoľko desiatok mŕtvych. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na Biely dom. Čítané: (1)

Spojené arabské emiráty odsúdili útok na sídlo svojho veľvyslanca v Chartúme

30.09.2024 10:15 DUBAJ - Sídlo veľvyslanca Spojených arabských emirátov v Sudáne sa stalo terčom útoku sudánskeho vojenského lietadla. Informovala o tom agentúra Reuters. Čítané: (1)

Tisícky ľudí v Portugalsku protestovali proti ilegálnej imigrácii

30.09.2024 10:15 LISABON - V uliciach Lisabonu sa v nedeľu zhromaždili tisíce protestujúcich, aby vyjadrili svoj hnev voči "ilegálnej" a "nekontrolovanej" imigrácii. Informovala o tom agentúra AFP. Čítané: (1)

USA pokračujú v podpore Taiwanu: Biely dom schválil ďalšiu vojenskú pomoc

30.09.2024 10:15 WASHINGTON - Prezident USA Joe Biden v nedeľu schválil vojenskú pomoc pre Taiwan v hodnote 567 miliónov dolárov. Oznámil to Biely dom, píše agentúra AFP. Čítané: (1)

V Nepále počet obetí v dôsledku záplav a zosuvov pôdy vzrástol na 193

30.09.2024 10:15 KÁTHMANDÚ - Počet potvrdených obetí v dôsledku monzúnových dažďov, záplav a zosuvov pôdy v Nepále narástol na 193, zatiaľ čo 96 ľudí je zranených a 31 stále nezvestných. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nepálske úrady. Čítané: (1)